Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Hej dziewczyny.. Juz po wszystkim..Dziunka dzis strasznie ciezko oddychala..miala bardzo szybkie tetno i nic ja nie interesowalo..Mama zadzwonila do wet i ta powiedziala,ze to dlatego,ze cierpi..wiec coz...mama pojechala z dziunka..i juz nie cierpi..😭 Siedze teraz sama w domu,bo M pojechal na impreze pozegnalna kolegi..Ciekawa jestem o ktorej wroci...Jak mnie zna to bedzie ok 23,zeby nie bylo awantury,bo po tej godzinie bedzie draka.Tym bardziej,ze pierwszy raz poszedl sam,a ja tego nie cierpie.Mnie tez samej nigdzie nie puszcza..

Klaudia tak wlasnie myslalam,ze to taki bol. Ale bole parte nie trwaja chyba dlugo,co? Mi jest zawsze latwiej jak nastawie sie na bol..Polozna pytala czy bede chciala znieczulenie,powiedzialam,ze tak,ale z zaznaczeniem,ze moge zrezygnowac.Bo prawde mowiac nie chce tego znieczulenia...Ale wiem,ze moge zmienic zdanie w trakcie ;) A jutro jedziemy robic pierwsze zakupy dla malenstwa :)

Dzien Dobry. Widze,ze pierwsza jestem w niedzielny poranek.. U nas czyste niebo. Wzielam sobie na noc rutinoscorbin,poczulam sie po nim lepiej i zdaje sie,ze moj maluszek tez,bo urzadzil sobie z mojej macicy istny plac zabaw.Nie spalam przez to do 1.A o 7:30 obudzilo mnie ssanie w zoladku i musialam wstac... Katarek sie tez u mnie pojawil,ale tego akurat sie spodziewalam.. Milej niedzieli :)

Hej!Ania____bóle parte to zależy u kogo ja miałam 20 min i po wszystkim a bóle te wcześniejsze miałam 10 godzin ale powiem Ci że da się wytrzymać ja też właśnie poszłam z nastawieniem że po prostu musi boleć zacisnęłam zęby i nie wrzeszczałam jak co niektóre babole.Położne śmiały się że tych co tak wrzeszczą jeszcze dobrze nie zaboli a już krzyk a jak potem przy parvciu trzeba mieć siłe to te już wykończone tymi swoimi krzykami. A nas też mogłoby się wydawać że ładna pogoda ale cholernie zimno! Mój maluszek też ma w moim brzuchu plac zabaw ;) Beatko___niestety płci nie poznaliśmy bo się odkręciło w drugą stronę :( Ale zdrowe :) A gin sprawdzał na siatce centylowej to dzidzi i ta jego waga jest idealnie pośrodku. Anka___to co kupujecie dla dzidzi?

Anka ja brałam rutinoscorbin przez kilka dni,bo ostatnio mnie tak powaliło że tylko łóżko było moim przyjacielem oraz właśnie ten rutinoscorbin i ciepła herbata. Przeszło jak ręką odjął,aż się sama dziwiłam,bo katar przeważnie się trzymał ponad tydzień a tu zaledwie 3 dni. Nie wierzę,żeby rutinoscorbin szkodził mamom w ciąży,przecież to w większości wit C.

Klaudia chcemy dzis lozeczko kupic i moze jakies ciuszki,bo jeszcze nic nie mamy :) Mala wlasnie wczoraj wzielam sobie rutinoscorbin i dzis czuje sie juz lepiej.A maly jak sie ozywil jak mama sie lepiej poczula,bo wczoraj caly dzien sie tylko troszke pokrecil...

Dziendoberek ;) No jak tam po weekendzie? Anka___kupiłaś coś dla maluszka?My kupiliśmy łózeczko takie nietypowe dłuższe i szersze które można przerobić na tapczanik i właściwie może służyć dziecku do 5-go roku życia córka w nim śpi do tej pory i ma jeszcze duużo miejsca.

Dzien Dobry. Klaudia kupilismy wlasnie lozeczko.Sliczne,drewniane...Szkoda,ze daja w pudle do poskrecania samemu,bo przez najblizsze 3 miesiace nie mam co mu marudzic..Dokupilam do tego kolderke,ochraniacz na boki,poduszeczke i przescieradelko..Moglabym to ogladac w kolko :)

Takie standardowe łózeczko?czy z bajerami?A pościel w jakim kolorze?Tak w ogóle to takie rzeczy w Irl są drogie? Cześć Lola!Co u Ciebie? Beata___a Ty tu kiedyś obiecywałaś fotki,częstsze odwiedzinki i co?Gdzie się podziewasz?

Mielismy do wyboru lozeczko,z ktorego mozna sciagnac boki i wtedy starczy na dluzej,ale wtedy pomyslelismy,ze gdzie my to potem postawimy.Mamy w domu jedno pojedyncze lozko,wiec to starczy i postanowilismy kupic lozeczko,ktore po prostu bedzie ladne.. Kupilam takie z jasnego drewna,z opuszczanym bokiem i 3 wysokosciami.Do tego wzielam posciel w kolorze ecru z bialymi wstawkami i brazowymi misiami :)

Hej Foczki___ ja ledwo żyję hihi wylazłam dopiero z dolnej kuchni... musiałam powkładać do osobnych skrzynek warzywa i owoce, które ze wsi przywiozłam , zrobiłam likierek malinowy, tzn. część jest zrobione- reszta wymaga czasu ... suszę grzybki.. niestety nie wiele, robię maliny uffff a na dodatek chyba jakaś grypa mnie nabiera. Mój eM się rozchorował - właśnie był u lekarza, dostał antybiotyk i tydzień wolnego Fajnie zaopiekuję się nim troszkę wróciłam wczoraj wieczór ale już nic nie pisałam , poczytać tez nie było czego za wiele a dziś jakieś pustki ???? czemu tak ??? @ niestety nie ma i zaczyna mnie to martwić, bo myślałam że jak popracuję przy kopaniu ziemniaków to będzie wszystko oki...a tu nowy problem nawet mnie brzuch przestał boleć czasem coś zakuje i tyle zimno mi strasznie, pewno z eMem się będziemy kurować hihi zaraz idę do piwnicy po moje specjały

Hej Pati. No wlasnie gdzies sie baby pochowaly.Ja robie eMowi zupke i czekam na moja bratanice,bo musze do banku podjechac za chatke zaplacic. Mam w planie robic dzis sernik.W ogole to ja mam na dzis duzo planow,ale jak tylko sie za cos biore to zaraz czuje jak bardzo mi sie nie chce.. Ja sie kuruje herbatka z konfitura z malin i miodem,Herbatka z cytryna i miodem,mlekiem z miodem..Niedlugo nie bede mogla patrzec na miod.Nos mam zawalony.Smarkam co chwile.Do tego pogoda tez nie poprawia samopoczucia..

Anka___fajne łózio ;) A nie kupowaliście baldachimu?Ja mam takie też jasne http://www.drewex.com/asortyment_2-62,lozka_70_140.html które jest teraz przerobione na tapczanik ale trochę mnie wyniosło takie wielofunkcyjne bo zaraz i pościel w nietypowym rozmiarze. Czuję się ociężale...wy też tak macie? W którym my właściwie m-cu ciąży jesteśmy?Bo ja to sobie liczę jak mam termin na 31.01 czyli to koniec 9 m-ca więc teraz jestem w 6?I to pod koniec bo 01.10.zacznie mi się 7 nie?Czy żle liczę?

Klaudia o d 22tc jest 6 miesiac,chociaz niektorzy licza od 23.. Baldachim dokupimy osobno,jak bedziemy kupowac poszwy,poszewki itp itd :)

Ostatni trymestr,czyli 7 miesiac zaczyna sie od 28tc..ja w ogole zauwazylam,ze to miesiace w ciazy to jakies takie dziwne sa..raz dluzsze raz krotsze..

0 - 4,5 pierwszy miesiąc 4,5 - 9 drugi 9 - 13,5 trzeci 13,5 - 18 czwarty 18 - 22,5 piąty 22,5 - 27 szosty 27 - 31,5 siodmy 31,5 - 36 ósmy 36 - 40 dziewiąty Znalazlam to w necie :)

To ja właśnie widziałam te tabelki ale tak na mój rozum skoro 9 m-c konczy się z dniem porodu czyli u mnie 31.01 to 8 m-c zaczyna się w 01.11 a 7 m-c 01.10.Jest takie dziwne przeliczenie na miesiące bo ciąża trwa 40 tyg.czyli niby 10 m-cy.Chyba zostanę przy swojej starej metodzie bo to wszystko zagmatwane ;)

To jest takie porabane,bo kazdy miesiac ma inna ilosc dni i co 2 miesiac masz jakby tydzien dodatkowy..Ciaza trwa 40 tygodni ksiezycowych..zgadzaloby sie,ze trwa 10 miesiecy gdyby kazdy miesiac mial 28 dni.. Nie moze zaczynac Ci sie 7 miesiac 1.10,bo od tej daty zostaja jeszcze 4 miesiace do konca-caly padziernik,listopad,grudzien i styczen..

Hej, jestem, jestem gdzieś tam w tle i wykonuję zajęcia domowe. Pati, zazdroszczę Ci tej cierpliwości i zamiłowania do robienia przetworów. Ja tego nie potrafię, ale bardzo lubię, gdy ktoś dysponuje takimi wspaniałościami, bo to mi się dobrze kojarzy. Nie musisz kupować sztucznych dżemów itp. Ja swój 7. miesiąc liczyłam od 28. tygodnia. To znalazłam w internecie. 1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. 2. Sposób ściągnięty z innego forum 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. 3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża": 1 m-c : 1 - 4 tydzień 2 m-c : 5 - 8 tydzień 3 m-c : 9 - 12 tydzień 4 m-c : 13 - 16 tydzień 5 m-c : 17 - 20 tydzień 6 m-c : 21 - 24 tydzień 7 m-c : 25 - 28 tydzień 8 m-c : 29 - 32 tydzień 9 m-c : 33 - 38 tydzień 4. Wg encyklopedii Larousse: 1mc - 1-4tyg 2mc - 5-8tyg 3mc - 9-13tydz 4mc - 14-18tydz 5mc - 19-23tydz 6mc - 24-27tydz 7mc - 28-31tydz 8mc - 32-35tydz 9mc - 36-39tydz

No i gdzie sobie poszlyscie Babole??? Ja z nudow ogladam Rozmowy w toku... Zjadlam zupke,kawalek sernika,ktory mi sie troszke spiekl..ale w smaku jest ok ;)

HaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaLLLLLLLLLLLLLoooooooooooooo!!!!! Jest tam ktoooooooooooooooooooo?

Hop Hop!! Wylazcie z norek!! Ja tu sobie posiedze..Pogadam ze soba..Bo nudno mi...

I ja i ja jestem ;-) No ja zaczynam wchodzić w 26 tydzień,wiem,że jestem 6,5 miesiąca. No nie zawsze się udaje wejść na kompa i popisać babeczki w dzień,ja chcę skorzystać z tych ostatnich cieplutkich dni. Na pewno za miesiąc czy dwa każda z nas będzie w domku spędzać więcej czasu ;-))