Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Czy ja dobrze czytam? Mamy przyszłą mamusię? Chmurko gratuluję

Tak.zgadza się.ma 14 ząbków. Chmurko,a może chodziło o trójki dolne,może one wychodzą koło 2 roku? Duduś jeszcze ich nie ma

He he to mój Artur ma 16 miesiecy i wszystkie trójki sie mu wybiły :-D NIEMOZLIWE STAŁO SIE MOZLIWYM :-D

Beata, nie byłam na becie. I tak pewnie lekarz mi zleci na wizycie z innymi badaniami. Jak pomyślę o tych kolejkach u nas w szpitalu...:O A jaką masz teraz wadę wzroku? Mała, Klaudii wychodzą górne trójki. Dolnych chyba nie ma, nie wiem, bo trudno się do tej paszczęki dostać. Doruś coś mówi?

Mały też ma górne trójki,dolnych nie widać. Po swojemu mówi,pisałam na początku. Kiedyś nieświadomie mówił mama,teraz mnie woła i to głośno. Dzisiaj np wołał swoją siostrę Julię bo zamknęła się w pokoju i nie chciała go wpuścić,a mówi na nią Jaaaja. No mówi baba,tata,ciocia(ciaaacia). Pokazuje,że chce iść na dwór,albo pić. Czekam na moment aż powie"daj" he he. Ale przyznam Wam,że mały śpi ze mną w łóżku :( . Pierw nauczył go M,jak wyjechał to jakoś nie miałam serca go przekładać do łóżeczka no i został. No ale M wróci w końcu i mały znowu będzie musiał przyzwyczajać się do łóżeczka. Drugi raz obcinałam mu włoski bo miał tak długie,że mylono go z dziewczynką. Teraz ma delikatnego jeżyka. Szkoda,że nie mogę zdjęć wstawić,aparat mi się popsuł-głupi zbieg okoliczności,że prawie na równi z laptopami :(

Mała --- "daj" moja mała opanowała najpierw! :D Mówi "daj to". A juz najlepiej to ostatnio wychodzi jej "nie" :P Wszystko jest "nie". Jedzenie, spanie, siedzenie w wózku...nie! Straszny uparciuch się z niej zrobił. Poza tym woła tato, mamo. Umie powiedzieć "tam nie", "juz nie", "aba" (żaba), "baba" (babcia) "łała" (piesek) i "cici" (kotek). W ogóle to wszystkie zwierzątka dzielą się na łała i cici... Z tym że bardziej kudłate pieski to też cici :D A jak tam M z pracą? Pojechał do tej Holandii, czy jednak Norwegia nadal? Chmurko --- nie stresuj się studiami! Teraz nie wolno Ci się denerwować! Na studiach jakoś się ułoży :) Beatko --- zmień faceta i do dzieła! ;) Kopnij go w d... Zasługujesz na lepsze życie! Mojej Milence ząbki jakoś przestały iść.. Ma 7 szt i od 2 miesięcy nic.

Hejka! Ania___zrobiłam 4 dni protein i teraz przez dwa dni była rozpusta no nie sposób trzymać dietę na imprezie...ale od jutra będę ją nadal stosować a Ty ją stosujesz nadal? Annolia____mojej Milence wyszły teraz 3 zęby trzonowe naraz...do tego ma katar i kaszel ale nic poza tym. Mała____ale na dukanie możesz jeść do oporu i kolację normalnie więc raczej się nie jest głodnym. Chrześniak z roweru bardzo zadowolony dzisiaj już zaliczył upadek... Dobra idę spać bo jutro muszę wstać rano :O

Annolia to gadułka z Twojej małej,naprawdę. Jest dużo młodsza od mojego a operuje tyloma słowami. No ale nie oszukujmy się,to dziewczynka. U mnie Julia w wieku 7 miesięcy mówiła babcia(w co nikt nie wierzy),a kolejne słowa później- mama,tata itd. Dorian nie mówi"nie,albo "tak",ale śmiesznie kiwa główka. Jak coś zmaluje to ja wpadam w zdziwienie a on mówi jaaa. Te dzieci są różne,naprawdę. Cócia dzisiaj wolne ma,jej klasa pojechała na wycieczkę na Kids Plac w Gdyni,ja jej nie puściłam,bo już byli tam w zeszłym roku,no i koszt to 40 zł. Muszę być sprawiedliwa,syn też w kinie nie był a mieli wyjazd. Zaraz sobie kawkę zrobię :) Co do diety dukana,zgadza się,jesz ile chcesz,ale dziewczyny,żeby się za to zabrać trzeba mieć pieniądze-taka prawda. Musisz kupić jogurty,kefiry,twaróg,otręby,rybki,jaja-to wszystko kosztuje,bo wiadomo,że nie kupisz po 1 szt ale zapas. Niestety to jest dla ludzi nieoszczędzających. Chciałam małemu wymienić smoczki i kupić ze 2 szt,na allegro widziałam Tomme Tippe ale takie zwierzaczki biedronka,tygrysek.mis koala. Tam jest cena 9 zł,ale nie piszą czy to za szt czy za 2 no i dwa,to jest z United,a więc paczka by szła z 2 tyg,jeszcze nie wiadomo czy by doszła. Ja poczcie nie wierzę,oni ciekawe zawartości biorą na bok a zwykłe przepuszczają. Nigdzie w Pl tych smoczków nie widziałam,a Wy?

Hej babeczki :-( A ja znów ide polatać sobie po lekarzach córcia ma alergie na pyłki ale.... niewiem czy to alergia czy spojówki bo ma oczy tak czerwone ze szok jak by sie krew rozlała i ropa jej az cieknie ide do rodzinnego lekarza a jak kaze to do okulisty prywatnie bede musiała isc bo na NFZ nie ma co liczyć ze ją przyjma a jutro jedzie na pielgrzymke z klasami :-(. Arturek zrobił mi dziś pobudke o 5.40 szok i nie chciał już zasnąć ale teraz juz od godziny śpi. Jesli chodzi o mówienie to mówi : mama, tata, tak, idzie. nie, da, ciciiiiii(kotek" ,auuu(piesek) das (dasz) no i chyba tyle ale niepamietam :-D AAAAAAAA i jeszcze dzida (dzidzia)

Mówimy o świadomym wypowiadaniu słówek naszych bąbli tak? Czyli na zapytanie"chcesz pić?" odpowiada tak lub nie? Na widok wózka,czy małego dziecka mówi dzidzia? Na widok psa czy kota mówi cici :) No niestety Doruś nie potrafi jeszcze tych słówek. Przy kiwaniu główką mówi ta ta ta ta,albo ne ne ne ne. Ale świadomie to pokazuje paluszkiem jak coś chce. Na razie nie pracuję(wykańczają sklep u nas na osiedlu,może się załapię),mam czas na naukę z małym,na razie bawimy się w piaskownicy,mały uwielbia swoje podwórko. Marzy mi się taki mini plac dla dzieci,chciałabym mieć więcej kasy,nakupowałabym mu różnych pierdoł(koniki,bujawki,drabinki). Na razie zadowala się trampoliną(załapał o co chodzi,podskakuje na tych swoich pulchnych nóżkach. Będę miała zdjęcia,przypomniałam sobie,że u koleżanki ściągałam z karty pamięci do komp. Wyślę na naszą pocztę. Musi mi ktoś podać adres,hasło pamiętam !!

Hej, Mala i to jest Polska wlasnie..u mnie te produkty nie roznia sie cena od innych... Daj linka do tych smoczkow,bo u nas chyba takie sa,to moge Ci wyslac :) jako prezent od forumowej ciotki :):) Jeszcze dzis do pracy i jutro i pojutrze wolne.Chcialabym przejsc sie dzis do mojego przyszlego instruktora jazdy,bo musze jakies papiery wypisac,ale nie wiem jak to zrobie.. Sebek czasem mowi "to" albo "nie",raz powiedzial "baja",ale reszta po swojemu

Anka nie wiem czy link zadziała,bo aukcja już się skończyła. Z tym prezentem to bardzo miłe było,ale nie rób jaj,bo zaraz każda się zgłosi do dobrej ciotki po prezent dla swojego dziecka :D http://allegro.pl/tommee-tippee-smoczek-uspokajajacy-6-18m-2szt-i1605333640.html Ja po prostu chciałam dla małego smoczek inny,fajny. Ciekawe są też odjazdowe z wielkimi żółtymi zębami,ale nie chcę żeby pokazywali małego palcami a na mnie patrzyli z oburzeniem. Wczoraj szukałam w smoczkach i nie znalazłam tych w Pl,może jeszcze raz spróbuję jak mały zaśnie. Mieli takie ortodontyczne w kształcie motylka w ciekawych kolorach,mi podobały się w żyrafki,ale cena jednego to 18 zł,a przesyłka drugie tyle,chyba że pocztą 7.50 i jeszcze nie wiadomo czy dojdzie. Zdjęcia na pocztę wyślę,jak koleżanka w domu będzie i wyśle mi skypem fotki. Zobaczę te Wasze dzieciaczki w końcu :)

Spoko spoko.Sama sie zaoferowalam to mi sie tu nie burz :P Nie dla Ciebie,to cicho byc! Sa u nas takie smoczki.Kupilam kiedys Sebkowi takiego z piratem,ale mu nie przypasowal,akceptuje tylko te z Nuka

Wiem,że źle robię,ale Dorian ma już 2 smoczki dobre pół roku i to małe bo przedział 6m. Ale lubi je i akceptuje nawet te o płaskim kształcie. Ciekawe czy sam odrzuci smoczka,czy będę toczyła z nim walkę. A waszym zdaniem kiedy oduczać ssania smoczka? Anka masz gg w ogóle? Mam annolię,lolę,talę,ewelkę. Moje to 5915305

Nikulam taa racja,Ciebie też mam,sorki. Ale nigdy nie jesteś dostępna więc zapomniało mi się. Wiesz,że moje mleko jest tańsze? Cena zmieniła się jakoś pod koniec zimy,teraz kosztuje 10.99 w Kauflandzie. Nigdzie nie ma taniej !!!

Mała ja jestem tylko się ukrywam:) w sensie mam na stałe zaznaczone "niewidoczny":) Fajnie,że udaje Ci się tak tanio kupic to mleczko! szkoda,że w Wawie (chyba?) nie ma tego sklepu bo i piwo mojego męża mają tam wyjątkowo tanio:)

Milenka pokazuje palcem i mówi "daj to" albo "to", "nie" to wychodzi jej koncertowo. Jak słyszy że ktoś wchodzi do domu to mówi "kto idzie", umie powiedzieć buciki, ale nie wyraźnie, na pytanie "jakie masz rączki?" zaczyna otrzepywać rączki i mówi "be!". Poza tym non stop gada po swojemu i dużo słów naśladuje fonetycznie. Fajnie udaje rozmowę telefoniczną. Bierze pilota i z niego dzwoni :D Jak skręcamy z głównej do moich rodziców, to juz woła "Łała, cici..." Na pytanie "do kogo jedziemy" mówi "babci!". W ogóle straszna z niej gaduła :D Po mamusi :P Mała --- Doruś nie ma nic przeciwko że mu smoczka zmienisz? Moja nie ma smoczka. Z jednej strony fajnie, bo nie będę musiała oduczać, ale nie dobrze, bo zamiast ciumka sobie herbatkę. Usypianie też mamy z herbatką. Wypija straszne ilości herbatki i soków, pampers zsikany co 15 min, a do nocnika nie chce robić :( Może siedzieć pół godziny i nie zrobi, a potem w ciągu minuty ma nalane w pampersie! Ania --- tu jest Polska właśnie! Rzeczy dla dzieci mamy strasznie drogie w porównaniu do innych krajów, a zarobki to wiesz jakie są. Butelki z Aventa w Anglii są połowę tańsze jak u nas, ciuszki w Niemczech można kupić z parę euro i to bardzo fajne gatunkowo. W dodatku w innych krajach na dzieci dostaje się konkretne rodzinne (w południowych Niemczech 300 euro na miesiąc) a u nas nie starczy nawet na paczkę pampersów! Beatko --- To mi ewidentnie wygląda na alergię... Może wystarczy lekarz rodzinny, moze da jakieś krople.

Annolia ja tu tez kupuje ciuszki za pare euro. Niedawno kupilam Sebkowi kilka koszulek po 2.50 za sztuke,za takie lepsze jeansy dla niego place 8-10euro. Aj,jak mi sie chce spac...jeszcze pol godzinki i do domu.. Jutro na szczescie wolne. Sebus jeszcze spi ze smoczkiem.Ogolnie to uwielbia swojego cycusia i latalby z nim non stop,ale daje mu tylko do spania. Nie zamierzam go jakos szczegolnie oduczac,w nocy nikomu nie przeszkadza jak go sobie ciumka.

Hejka! Moja Milenka najchętniej mówi tata i nieeeee......na razie tylko tyle. Anka___ile Ci się udało schudnąć na dukanie i w jakim czasie?Zaluję że zrobiłam przerwę w diecie ale nie miałam wyjścia i co teraz mam zaczynać od nowa???

Nie mówcie mi nic i cenach bo w żołądku się przewraca. Mam kuzynkę w Niemczech,mają przyjechać na ślub kuzyna. U niej w sklepie są taniutkie ciuchy,za 3 euro można kupić bluzkę dla nas z długim rękawem,dla dzieci są jeszcze tańsze. Ma przywieść coś dla siostry małego,pytała o rozmiar. Tak annolia,mały ciągnie smoka tego uniwersalnego i ma jednego płaskiego-mu to różnicy nie robi. Klaudia ja jak bym zaczynała dietę dukana to jasne,że od początku,tym bardziej,że przerwa była. Dukan nie zaleca robienia dwa razy fazy uderzeniowej jak np złamiesz się w naprzemiennej zjedząc coś spoza listy. A moja siostra właśnie tak robiła,karała siebie za łakomstwo i zaczynała od nowa. To błąd,wystarczy przedłużyć sobie dni czysto proteinowe i już. Zaraz będę kawkę piła,ktoś ze mną??

To fakt, ceny w Polsce to jakas porazka:((Często porównuje cos z kuzynka, która mieszka w Holandii i u nas w najlepszym wyapdku kosztuje tyle samo, zwykle drożej a zarobki są przecież relatywnie niższe:( Po wyjeździe nad morze gdy to nie zabraliśmy wózka ze sobą tylko nosidło stwierdziłam,że przydałaby się nam jakas mała parasolka.Poczytałam popytałam i kupiłam:) Jutro powinien kurier dostarczyć, bardzo się ciesze:) Zdjęcie wysłałam na nasza poczte.

Co za pech no,ja na pocztę za cholerę nie mogę wejść,przecież wpisuję dobry login kobietki00@poczta.fm,haslo też dobre-co potwierdziła Anka i du... Ja też odkupiłam parasolkę jakiś czas temu za 50 zł,fajna turkusowa Baby Design. Jak jeżdżę pociągami to jak znalazł

Jaaaa,już wiem co źle robiłam. My mamy pocztę na interii prawda? A ja ja na onet wchodziłam

Nikulam --- Fajny ten wózek. W tym kolorze będzie? Też mamy nosidło, ale ja nie potrafię w tym nosić Milesi - za ciężko. Fajna rzecz, ale w góry. M ją w tym nosi jak już. Też niedawno kupiliśmy spacerówkę taką co się składa na mini walizeczkę, bo poprzedni wózek do auta się nie mieścił. Stary wózek jeszcze mam, może sprzedamy póki ten model jeszcze jest na rynku. Chyba nie warto trzymać dla następnego dziecka, musiałabym go omijać przez parę lat. Nie mam strychu ani piwnicy, nie mam go gdzie trzymać. Mała ---- fajne masz dzieciaczki. Rosną w oczach! Widzę, ze Doruś już zmotoryzowany ;) Dobrze, że tak bierze każdy smoczek. Moja nie chciała wcale. Na początku miała smoka do spania ale ciumkała go bardzo niechętnie, jak zaczęły iść ząbki to go wyrzucała jak daleko mogła :D i skończyło się ze smoczkiem. Klaudia --- pochwal się ile już straciłaś kg?

Annolia---tak, dokładnie w takim kolorze bedzie (zresztą w moim ulubionym :)).Oh my kochamy nasze nosidło miłością ogromną:) Fakt drogie było pioruńsko, ale jest genialne!Jeszcze nie słyszałam by ktokolwiek nie był z niego zadowolony, zupełnie nie czuć ciężaru dziecka, a przypominam,że Laura wazy już 11500:) Nazywa się manduca. Dziś mam dzień zakupów. Kupiłam jeszcze od takiej dziewczyny gadżet fajny na wyjścia czy podróż do karmienia, ona dostała dwa i sprzedała mi nowiutki za 1/3 ceny:)o takie coś: http://gumowakaczuszka.pl/pl/totseat-przenosne-krzeselko-do-karmienia-i-nie-tylko-bramble.html Kupiłam też 4 koszulki w endo internetowym(miałam tam kupon znizkowy do wykorzystania,a już alda dzień tracił wazność) , może którejś z Was sie przyda , moim zdaniem są bardzo fajne: http://endo.pl/sklep/produkty/wyszukiwanie.html?q=bluzki&utm_source=NN&utm_medium=500x500&utm_campaign=test

Annolia--- tez właśnie myśle co z wózkiem zrobić, wydaje mi sie jednak,że z taka spacerówka-parasolka zimy nie przetrzymamy, chyba sa potrzebne pompowane koła na te sniegi a nie takie jak w tej parasolce, ale trzymać też nie mamy gdzie :( Tą parasolke to musielismy kupić bo kurcze nasz normalny wózek mimo ze kupilismy niedawno samochód typu kombi to zajmował praktycznie cały bagaznik, jak wpakowalismy tam jeszcze łóżeczko turystyczne to na nic juz miejsca nie było no i wózek nad morze nie pojechał, moze z ta będzie lepiej:)

Nikulam --- M sobie też chwali to nosidło. Ja jestem chyba za niska do tego. Krasnal ze mnie i tyle ;) Też chciałam zostawić duży wózek na zimę, ale w sumie jak bedzie śnieg, to mamy sanki. To do karmienia na krzesło bardzo pomysłowe. Ja Milenkę karmię na swoich kolanach. W krzesełku nie chce jeść tylko się w nim bawi. Przy jedzeniu musi mieć drugą łyżkę i próbuje sama jeść. Nie wychodzi jej to jeszcze. Najczęściej odwraca łyżkę przed samą buzią i wszystko ląduje na stole:D