Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Hej kobitki,dzięki za porady. Tantum verde w pastylkach czy w aerozolu? Strepsils na mnie nie działa,podobnie cholinex,z tego co pamiętam nie ma jak płukanie gardła szałwią,bo wody z solą za nic bym do ust nie wzięła. raz spróbowałam i o miałam odruchy wymiotne,fujjj Żadne cukierki do ssania mi nie pomogły nigdy. Wczoraj resztkami sił ugotowałam rosół,zjadłam i po godzinie zwróciłam wszystko. Gdyby nie to że jestem w trakcie miesiączki pomyślałabym ze to ciąża hee Koleżanka dała mi dzisiaj rutinostrong(jakaś nowość-120 tabletek 5 zł),bierze się go raz dziennie. Ze mną nie jest tak źle,nie łzawię jak ostatnio,nie bolą mnie mięśnie,mam tylko lekki katar i kicham.

Gość Chciajka26
Witam babki !! :) dawno mnie nie bylo oj dawno..ale to tylko i wylacznie z braku czasu.. przeczytalam kilka ostatnich stron: Dorotko--poplakalam sie najpierw ze szczescia a pozniej...ale jestem z Ciebie dumna ze tak swietnie dajesz sobie rade kochana,dobrze ze masz duzo zajec :) chmurko--ja w ciazy czesto mialam twardy brzuch,mialam duzo odpoczywac,pozniej jak bylo rozwarcie to byly jakies leki i lezenie lezenie,ale latwo sie mowi teraz jak ma sie juz dzidzie w kolejnej ciazy napewno jest ciezej tak od sobie polozyc sie i nic nie robic..ale duzo ci nie zostalo(jeju jak ten czas leci,zaraz bedziesz pisala jaki byl porod hahah) Folik ma sie dobrze(mamy kontakt tel) ciesze sie bardzo, ze jest w ciazy,szybko im sie udalo hihihi reszcie nie odp bo mala spi wiec napisze szybko co u nas. Tak naprawde nic specjalnego,Aga ma 12 zabkow sama nie chodzi jak trzymam ja za 1 reke to leci biegiem ale sama nie :( no nic jeszcze sie nachodzi.Nadal karmie piersia straszcy cyc z tej mojej Agi i tylko mama i mama na chwile wyjde na do wc jak wracam to tak sie tuli jakby mnie z tydz nie widziala,mile ale czasami uciazliwe bo nic zrobic nie mozna.. Dostalismy dzialke od moich rodz i na wiosne zaczynamy budowe domku :) i to jest nast powod dlaczego mam tak malo czasu,zalatwiam wszystkie papiery,geodeta architekt itp itd troche tego jest..A tak jakos leci codziennie tak samo niestety..

Chciejko, fajnie, że piszesz. Córeczka zdrowa, Wy też? W porządku wszystko? Gratuluję tej wspaniałej inwestycji, jaką jest dom - sama bym chciała. Choć na razie marzymy o własnym mieszkaniu, ale niestety, trzeba będzie jeszcze sporo poczekać i się użerać. Pisz częściej w miarę możliwości.

Hej! Chciejko --- miło Cię widzieć! Wpadaj częściej. Fajnie z tym domkiem:) Projekt macie już wybrany? Już się wpraszam na parapetówkę ;) Mała --- na gardło polecam 1/2 szklanki przegotowanej letniej wody z 1 łyżeczką wody ultenionej i tym płukać. Na mnie działa rewelacyjnie. U mnie przepiękna podoga, normalnie lato. Można w krótkim rękawku chodzić. Milesia śpi na dworze, tzn w aucie :) Ostatnio ją tak usypiam jak jest tak fajnie na dworze:) Wsadzam do auta, jadę po zkupy i w drodze powrotnej ona mi zasypia. Wczoraj musiałam jechać jeszcze spory kawałek dalej, bo koło domu jeszcze ze mną dyskutowała :D M z teściem właśnie wylewają płytę na "moim" tatasie :) W tym roku będzie na tyle... Płytki, balustrada i dach dopiero na wiosnę, ale najpierw musimy dom ociplić. A tu trzeba sporo kasy... Nie macie dziewczyny jakiejś drukarki do pieniędzy w piwnicy????? Hmmm???:P ;) :D

Hej baby Chciejka tylko pozazdroscic planow domku:-) A ja ledwo zyje chyba sie koncze wczoraj wieczor mnie bolaly plecy myslalam ze krzyze ale dzis ledwo dycham i jestem pewna ze to nerki a do tego czesto sikam:-( ale zeby bylo gorzej to caly czas boli mnie zoladek mam straszne skurcze i z zoladka robi mi sie kulka jak do jutra nie przejdzie to jade na pogotowie niech sprawdza co jest bo ja mam dosc. A jeszcze czekaja Arturka wziewy bo prawdopodobnie ma astme wysilkowa a niestety jest zamaly zeby zrobic testy i bedzie na zasadzie pruby czy podzialaja wziewy. Mam chyba depresje nic mi sie niechce wszystko mnie dobija...

Hej baby Chciejka tylko pozazdroscic planow domku:-) A ja ledwo zyje chyba sie koncze wczoraj wieczor mnie bolaly plecy myslalam ze krzyze ale dzis ledwo dycham i jestem pewna ze to nerki a do tego czesto sikam:-( ale zeby bylo gorzej to caly czas boli mnie zoladek mam straszne skurcze i z zoladka robi mi sie kulka jak do jutra nie przejdzie to jade na pogotowie niech sprawdza co jest bo ja mam dosc. A jeszcze czekaja Arturka wziewy bo prawdopodobnie ma astme wysilkowa a niestety jest zamaly zeby zrobic testy i bedzie na zasadzie pruby czy podzialaja wziewy. Mam chyba depresje nic mi sie niechce wszystko mnie dobija...

dzien dobry. Beatko--daj znac jak sie czujesz kobieto widze ze u ciebie caly czas cos :( nie masz latwo,ale silna jestes dasz rade nie takie rzeczy przechodzilas..szkoda ze synek musi cierpiec a matczyne serce sie rozrywa. Depresja ,doly taka pora roku ja tez widze ze czasami cos mnie lapie rycze sama do siebie ... My na szczescie zdrowi Aga miala katar dosc dlugo,ale nie rozwinelo sie to w nic innego.. a domek chcemy taki : bez wiekszych zmian ,ale chyba piwnice w nim zrobimy http://www.dompasja.pl/ontario Ok lece kawe wypije,jak mala spi ..trzymajcie sie pozdrawiam wszystkie

Hej! A któż to się w końcu odezwał?Chciejka___witaj kochana :) Domek prosty i mały ale ma swój urok.Swoją drogą nie zazdroszczę Wam budowy i wykanczania...wiem coś o tym.Ale wizja samego mieszkania w nim oczywiście nastraja pozytywnie i warto czekać. Właśnie piję kawkę Lenka usnęła A Klaudia bawi się w domek.W każdym pokoju ma swój "domek" tzn wszystkie lalki zabawki ogrodzone krzesłami i poduszkami...Już nie wyrabiam ze sprzataniem. Annolia____co za sposób woda utleniona?w sumie zabija bakterie ale pierwszy raz słyszę. Mała____Tandum verde tabletki fajnie i szybko znieczulają gardło mi inne tabletki do ssania też wcale nie pomagały i dobry jest też syrop prawoślazowy na suchy kaszel i zdarte gardło. Dorotko____a jakiego placka pieczesz?ja mam zamiar robić dziś szarlotkę.

Beata, jak się czujesz, byłaś u lekarza? Nie dołuj się, cioteczko, Klaudusia mocno Cię ściska, Ala macha Ci rączką:) Jak się ma synuś? Ja melduję, że odpoczywam więcej, bo jestem wielka i niezdarna:P Przyjedź do mnie w odwiedziny:D

Hej Chmurko ja sie nawet dobrze czuje nery bolą dalej żołądek hmmmm musze cochwile jesc to wtedy nie boli a jak za długo nie zjem to zaraz sie kończe. Ide już do Ciebie tylko jakoć=ś ciężko mi sie dowlec bo wuzek nam nie po drodze rozwalił i idze z Arturkiem na rękach. Ucauj Klaudusie od cioci Beatki a Ale wygłaskaj Dorotko jak po wizycie u gina????????????

Dziewczyny ratujcie co mi jest godzine temu tak mnie zaczely jajniki bolec ze wariuje z bolu. Chyba mam plodne dni ale oba jajniki by chyba nie bolaly a tym bardziej ze ngdy mnie wtedy nie bola.

Beatko raz dwa do lekarza, nawet na pogotowie,tam przynajmniej Cie przebadaja dogłebnie, nie daj się zbyć!

Hej! Ale dziś piękna pogoda :) Co porabiacie?ja trochę sprzątam trochę gotuję i robię opienki marynowane. Beata____jak się czujesz?

Hej Klaudia już mi nic nie jest i niewiem jak te bóle mam zrozumieć niewiem ale w tych dniach miałam owulacje i chyba dlatego mnie tak jajniki bolały.

Dzińdybry Dorotko, 🌻 :) Beata, jak maluszek, spaliście w nocy? A my dziś nie spaliśmy, bo Klaudia płakała, miała fochy i nie dała spać:P Byłam na kontroli - Ala leży główkowo, wariuje okropnie, zdrowa, ostatnie usg za 2 tygodnie i już zaczynamy jutro 31. tydzień. Jak ten czas leci:D

Chmurko nie spaliśmy prawie całą noc Arturek płakał i kaszlał na zmiane jestem wykończona.

Beata, współczuję, ile to nocy już? Ktoś w ciągu dnia może Ci pomóc? Mogłabyś się zdrzemnąć chwilę. Padasz pewnie, biedna... Wysłałam zdjęcia na pocztę. Dorotka, jak się czujesz?

Chmurko super ze Ala zdrowa. Ja bym wszystko dala zeby poczuc znow ruchy dziecka ale nic z tego:-(

Hej :) Ja mam lenia, totalnego....Jestem zmęczona jak nie wiem co :(:( Wczoraj pierwszy dzień w pracy, jutro wolne :-D :-D Idę zaraz spać....

Beatko, Ala przy Klaudii to dzikuska. Tęsknisz za 9 miesiącami dodatkowych kg?:P Mała, ile synek waży? Zdjęcia właśnie widziałam, wyrósł bardzo przez te miesiące.

a więc Duduś mi schudł,waży dokładnie 14 kg,nawet 13.900. 7 letnia córka 23 KG,A ja 64 (oj jak chciałabym tyle mieć :-) ),kurna coś tu nie gra. W moim pokoju Dorek waży 15 kg,ja o wile więcej,to mi bardziej pasuje. Co do tabletek tantum verde,ja w ciązy brałam w formie dropsa,ale później lekarz zabronił mi brać czegokolwiek i musiałam robić tylko napary z rumianku. Mija tydzień odkąd straciłam węch i smak,jak mi tego brakuje :-( Mam bardzo mocny katar,ale niech to się w końcu skończy. Znajomi straszą mnie zatokami(chociaż nie boli mnie jak się schylam),polipami,długotrwałą utratą węchu(jeśli nie pójdę do lekarza)itd. A ja wiem,że po prostu musi mi katar przejść. Czasami na ułamek sekundy poczuję jakiś zapach jak wydmucham nos,więc chyba go nie straciłam.

Chmurko właśnie oglądałam zdięcia Twoje i Klaudusi ładnie wyglądasz a brzuszek masz już pokaźny :-) a pomyśleć że jeszcze urośnie hi hi. Klaudunia śliczna ale sie zmienia dziewczynka :-)

Mała, oj, to masz przeboje. Długo to już trwa. Tantum verde brałam w ciąży i pomagało mi. Masz gorączkę? A Twój Duduś jest chyba cięższy od mojej diablicy. Muszę ją zważyć. Beti, jeju, będę jeszcze większa:O

Chmurko na pewno jeszcze brzuszek Ci urosnie ale nie martw sie po porodzie bedziesz miala co robic to znow bedziesz jak modelka:-)

Cześć, co robicie? Beata, spaliście? Dorotko, jak atmosfera w pracy, koleżanki i szefowa? Anka, żyjesz Ty jeszcze? Nikulam, daj zdjęcia małej, jak się czuje Laura? Klaudia, co u Was? Annolia, wyjdź z piwnicy, nie drukuj tylu banknotów, bo Cię przymkną:) Co tam?