Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczekkkk kubussss

Bol brzucha i skurcze w 17 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość soczekkkk kubussss

Dziewczyny, jestem w 16 tygodniu ciazy, mieszkam w UK. Od jakiegos 1,5 tygodnia czuje silne bole brzucha oraz skurcze macicy, szczegolnie, kiedy leze. Twardnieje mi tez brzuch. Najpierw pojechalam na pogotowie, gdzie zmierzyli mi cisnienie, zbadali mocz, pobrali krew, podali kroplowke i wypuscili mnie do domu, pomimo tego, ze mowilam, ze jestem w ciazy blizniaczej, ktora jest ciaza wysokiego ryzyka. Nawet nie zostawili mnie na obserwacji. Bol brzucha nie ustal niestety, wiec wybralam sie do lekarza, ktory kazal mi czekac na wizyte u poloznej, ktora mam za dwa tygodnie!!! Zadzwonilam wiec do szpitala, aby zrobili mi chociaz USG i co sie dowiedzialam? Ze musze czekac do 20 tygodnia ciazy, bo teraz nikt mi go nie wykona!!! Jestem naprawde zrozpaczona, martwie sie bardzo, gdyz ten bol jest czasami naprawde silny, taki jakbym zaraz miala dostac okres :( Co o tym myslicie i co mam robic, bo ja juz nie wiem... Dodam jeszcze, ze w 8 tygodniu zalapalam infekcje pochwy, poszlam tu do lekarza, ktory nie stwierdzil zadnej infekcji, na szczescie za kilka dni polecialam do Polski, poszlam do gina i co? Infekcja grzybiczo-bakteryjna jak nic! Dlatego juz im nie wierze, ale czuje sie bezradna... Boli mnie i nikt nie chce mi pomoc! Jak wam sie wydaje, czy faktycznie nic mi nie jest i ten bol jest normalny?

Gość a moze poklam
cos to cie przyjmia

Gość w uk to powszechne
tam nikt nie podtrzymuje ciazy, uwazaja ze co ma poleciec to lepiej zeby polecialo niz czuba chowac pozniej:(

Gość a moze poklam
nie prawda bo mnie przyjeli na podtrzymanie

Gość a mnie zwodzili az poronilam
:/

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
ja proponuje do polskeigo ginekologa prywatnie. w jakim miescie mieszkasz??

Gość soczekkkk kubussss
sorry, ale ja nie uwazam swoich nienarodzonych dzieci za "czuby", czlowiek to czlowiek i kazda ciaze trzeba ratowac, nie wazne, czy bedzie to dziecko angielskie czy polskie, to ich zas...ny obowiazek, w koncu skadali przysiege, ze bede pomagac ludziom! Wiem, ze oni maja mnie daleko, moge sto razy tam chodzic! To jest najgorsze! I nie wiem juz, co bym miala i komu powiedziec, chyba tylko sklamac, ze krwawie, bo to jedyne wyjscie... A co myslicie o tym bolu? Chyba to nie jest normalne?

Gość a moze poklam
pewnie ze klam ze krwawisz to najlepsze wyjscie zeby cie zbadali

Gość soczekkkk kubussss
kurcze, to niedobrze z tymi skurczami, moge wziac no-spe, ale co to da? tylko zlagodzi bol, ale nie zlikwiduje problemu.

Ani ból brzucha , ani skurcze ani twardnienie brzucha nie powinno miec miejsac w tym tc. Po 20 zaczyna twardnic brzuszek i to jest prawidłowe. Szukaj polskiego lekarza i nie czekaj.

Gość i ja to powiem
Na pewno powinnaś brać jakies leki na podtrzymanie. W Polsce juz byś leżała w szpitalu jako poronienie zagrażające. Jesli nie plamisz nie jest tak źle ale powinni coś dać na uspokojenie skurczy.

Gość soczekkkk kubussss
Kurcze, to niedobrze dziewczyny, to za szybko na taki bol, skoro tak mowicie. Wczoraj zaczelam dopiero 17 tydzien :( Meszkam w Bristolu, ale nie znam tu zadnego polskiego gina. A moze wy macie namiary? nawet jesli to mialoby byc nawet gdzies w okolicach.

Gość idz do prywantnego lekarza
do Polaka mozesz isc, ja bym juz nie liczylam na nhs.

Gość soczekkkk kubussss
a magnez mam brac dodatkowo czy wystarczy ten w witaminach, ktore biore? bede szukac na necie tego lekarza, bo moi znajomi na pewno nikogo nie znaja, pytalam na poczatku ciazy. Gdyby trafila tu jakas dziewczyny posiadajaca numer lub adres jakiegos Polaka ,to bardzo bym prosila o udostepnienie mi go! Dziekuje Wam za odp.

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
polski ginekolog coventry i londyn mas zszukac namiarow czy masz juz??

Gość ja tez bede miala blizniaki
i dosc wczesnie zaczal mi twardniec brzuch,ale bezbolesnie.... mam ciaze zagrozona, bo od 23 tc mam 2 cm rozwarcia szyjki i musze lezec.... lekarz powiedzial ze twardnienie to norma, zwlaszcza w ciazy mnogiej, tylko bole nie sa norma.... bierz poki co te nospe, ja mam profilaktycznie 3 razy/dzien moze ci pomoze...

Gość soczekkkk kubussss
dziekuje Ci baaaardzo za ten link, najblizej mam do Greenford, zadzwonie tam jutro, mam tylko nadzieje, ze nie bedzie jakichs kolosalnych kolejek! Pozdrawiam Was wszystkie i jeszcze raz dzieki!

Gość 0193485
czesc polecam zielona klinike w loncdynie a dokladnie dr tajchman konkretna osoba szybko rozpoznaje problem i jesczez szybciej go likwiduje dzieki niej w 3 mies zaszloam w ciaze a szanse byly keipskie.... za wizyte bierze 100 funtow a prowadzenie ciazy 80. naprawde polecam!!!!!