Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość millliii

mam 42 lata i staram się o dzidzię...

Polecane posty

Gość do milli
assin ale przyznaj, iż pomysł/pragnienie autorki jest ryzykowny i krzywdzący dla dziecka? (że nie powiem egoistyczny). Gdzie tu dojrzałość 42-latki? Hę???

Gość sexi mamuśka28
stare jak nie maja czym to pyskiem nadrabiają, norma.Przyzwyczailam się.

seksi mamuśka - "stare próchna " ? Niedługo i Ty nim będziesz ;) :P

Gość no sory ja powiem tak
nie chcialabym, aby mnie mama urodzila w wieku 40 lat.... dobrze ktos napisal, ze dziecko ma jakby mame-babcie... no bo mimo tego, ze teraz dluzej zachowujemy mlodosc, to nie oszukujmy sie, jest roznica miedzy 22, 32 a 42-latka....

Gość assin
do milli--tak jak napisałam w ktoryms tam poscie,ze kobiety sa rozne i roznie podchodza do tych spraw.Moze autorka czuje sie samotna,nudzi sie i chce miec dziecko w tym wieku.Ja jej sie z jedne3j str.nie dziwie.Ma 13 letnie dziecko ktore juz sie od niej oddala.Ja np.nei chciałm nawet 2 dziecka w młodszych latach,a tera zto jzu sobie całkowicie tego nei wyopbrazam.Tylko,ze ja leniuszek z natury jestem,no i nie przeszkadza mi,z enie jestem jzu tak potrzebna swojemu dziecku jak keidys,.Umiem zaplanowac sobie czas aby sie nie nudzic,mam z kim go spedzac i moze dlatego tak do tego podchodze. Kazdy ma prawo do swoich decyzji,ktore sa przemyslane i przedyskutowane z najblizszymi.

Gość mio- mio
Mam 27 lat a dziecko pierwsze planuję za jakieś 10 lat. Poza tym pracuję z niepełnosprawnymi :) Liczy się wiek biologiczny a nie metrykalny. Jak nie pali, racjonalnie się odżywia, dba o siebie, to biologicznie może mieć 32 lata, a to jest bardzo dobry wiek.

Gość no na pewno nie decydowalabym
sie na dziecko by zapełnić czymś czas, nie chcialabym non stop siedziec w pieluchach.

Widziałam całe tabuny 20sto letnich mam, które się do tej roli nie nadawały.

Gość assin
sexi mamuśka28--wiesz,bronie młode kobiety,ale Ty to juz przeginasz Kolezanko.

Gość do milli
krzywdzący bo taka stara mama na dzień matki w szkole to obciach i śmiech na sali ("hej, Oliwia, to ty masz 2 babcie?"). Ja rozumiem kobieta 30 letnia jako matka, nawet 35, ale po 40 tce to już raczej się za kwaterą na cmentarzu rozglądajcie. Jak takie dziecko jak np założy rodzinę w wieku 30 lat, was już prawdopodobnie nie będzie. I samo musi sobie radzić, bez oparcia. Egoistyczne to strasznie. Rodzić dziecko, żeby poczuć się młodziej. Buhahahahahaa

Gość no wiesz iftar
jak w wiekszosci były to wpadki to chcąc nie chcąc musiały stac sie mamuskami:P

Gość obiciach wedlug ciebie
skoro dzieci ttak dogadują to nie same z siebie tylko nasłuchały sie o tym od swoich "tolerancyjnych" młodych mamuś - to swiadczy tylko o wychowaniu takiego dzieciaka.

Gość a co to obowiazkiem
dziadków jest bawienie wnuków? skoro ktos decyduje sie na dizecko to z myślą ze sobie z nim poradzi a nie podrzuci dziadkom..ale takie jest wlasnie myslenie młodocianych matek: babcia sie zajmie.

"Stara matka to obciach i śmiech na sali " -powiem tak -głupia , nawet młoda matka -to dopiero obciach a o śmiechu już nie wspomnę :P

Gość No wiec widzicie czego
wiele młodych matek uczy dzieci - wyśmiewania sie z innych itp.

Gość do milli
jasne, poradzi sobie, jeśli sam w międzyczasie nie zejdzie na zawał.

Gość do milli bardzo dobrze
to podsumowala!!!!

do milli - a Ty wiesz ,że moeższ wcześniej od Autorki zejść na zawał ? :P Zlość i agresja bardzo wyniszcza organizm :P

Gość assin
a co to obowiazkiem--a ja dam Ci przykład,ze mamusie dojrzałe lubia podrzucac swoje poźne dzieco swojemu starszemu dziecku. Mam znajoma ktora ur.dziecko w wieku 40 lat wysługowała sie ciagle swoja starsza corka.Ta corka bawiła brata jakby to było jej dziecko. To wszystko zalezy od kobiety.Od jej podejscia do macierzynstwa ,a nei od wieku.

A ja znam mlode matki ,które na całe dnie i noce podrzucają dziecko dziadkom ?

Gość assin
awe1--A ja znam wiele kobiet ktore sa w wieku dojrzałym i wymadrzaja sie jakie to one nie sa,tylko ,ze zapomniały jakie one były w gdy były młodsze.Włąsnie te co maja nawiecej na sumieniu najewiecej sie wymadrzaja i wyzywzaszaja,bo one sa dojrzalsze i niby takie madrzejsze. Zauwazyłam dziwne zjawisko,ze chce sie na siłe pokazac,z eniby dojrzalsza kobieta to taka super w kazdej dziedzinie zycia.A ja pytam to jakie one były w młodosci jak uwazaja młode kobiety z agłupie kozy.

Gość assin
Na pozegnanie"Zapomniał wół jak cielęciem był":-) Miłegod nia zycze młodszym is tarszym mamom .

W swoich ocenach nie biorę pod uwagę wieku - bo nie zawsze mądrość rośnie wraz z nim :) Ja doskonale pamiętam siebie ,gdy miałam 20 lat,stąd nigdy się nie wymądrzam i umiem docenić młode i często bardzo mądre , "dojrzałe" osoby .Pozdrawiam :)

Gość głupie myslenieee
niech te małolaty nie myślą, ze po 40 już na pewno będą mieć święty spokój z małymi dziećmi, że będą mieć już odchowane dzieci, bo jak teraz nie umieją się zabezpieczać tak i w późniejszym wieku są też wpadki. Moja sąsiadka mając 46 lat urodziła córkę (wpadka). Także nie myślcie w ten sposób, dopiero jak przekwitniecie to już na pewno wpadki nie zaliczycie.

Gość Brzoskwianka_27
powiem wam tak...to w Polsce i krajach 3 świata jest przyjęte ze należny urodzić przed 25..udupić młode dziewczyny wciskając im ciemnotę...im naród ciemniejszy tym łatwiej sie nim manipuluje...sama mam 30 lat nie zamierzam rodzic wcześniej niz za 5 lat, w krajach rozwiniętych dziecko p[o 35 roku życia to standard, rodzice sa świadomi co ich czego, wiedza jak chcą wychować dziecko, co mogą mu zapewnić.maja dla niego czas bo juz swoje kariery rozwinęli i teraz tylko zgarniają profity a u nas....mamusia na bezrobociu ma dziecko które podrzuca gdzie się da i komu sie da no ale ma 20 lat i urodziła wiec szczyt marzeń zrealizowany..czeka wiec na mężna az wróci z szychty i zadecyduje czy obiad przesolony czy tym razem jednak jej sie upiecze..jakie społeczeństwo taki rząd...i co my narzekamy???

Gość olgia234
sexi mamuśka 28 współczuje twojemu dziecku wychowanemu z takim podejściem do życia i ludzi. Nie jesteś wyjątkiem ale w twoim wieku powinnaś być bardziej dojrzała.

Gość a ja wspolczuje tym
ktorzy tak slepo patrza w kierunku Zachodu.... i nie chodzi mi o to, ze nalezy w wieku 20 lat miec dziecko i siedziec na bezrobociu czy zyc z zasilku... ale 40 latek to wg mnie za pozno na rodzenie dzieci... bo oprocz kasy, temu dziecku warto tez dac siebie.... jak najdluzej.... w jakims artykule psychologicznym czytalam, ze dzieci starych rodzicow maja przez cale zycie stres, ze ich ich rodzice umra... I po co na cos takiego skazywac wlasne dziecko????

glupota za glupota, Polak Polaka zawsze zeżree..... troche tolerancji ludzie...chce sobie rodzic w tym wieku niech rodzi, chce rodzic 20 latka niech rodzi...ale przeciez kazdemu ten fakt dupe sciska chodz nikogo nie powinno to obchodzic bo przeciez zarowno ta Pani jak i wy nie bedziecie robic jak wam ktos kaze badz bedzie obrazal, zycia swojego dla KOGOS nie zmienicie....i po co wogole sie wyzywac.. nonsens

Gość średnia długość zycia
to dobrze ponad 70 lat, dla kobiet w Polsce bodaj 75, jesli urodze w wieku 40 lat, to wynika, że w chwili mojej śmierci dziecko będzie miało 35. chyba jakoś przezyje moją śmierć