Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaartudd

czemu nie moge zajsc?

Polecane posty

Gość maaartudd

mam 23 lata i od pazdziernika nie moge zajsc w ciaze co jest nie tak ?

nie słuchaj tych glupot. ja we wrześniu kończę 26 lat i też próbujemy od października zeszłego roku. Okropne jest co miesiąc dostawać @ kiedy tak bardzo się czeka na upragnione dwie kreski

Gość maaartudd
masakra :( 13 14 15 dziem cyklu wspolzyje i nic -ciagle okres

a może zaczynasz za późno? Wiesz dokładnie kiedy masz owulację? Ja proponuję zacząć od 10dc i co 2 dni.

Nie martwcie się dziewczyny! U nas na topiku też są prawie same staraczki i niektórym udaje się za 1 razem, a inni starają się 4,5 miesięcy...i znów @. Ja staram się od kwietnia- wiem, że to jeszcze nie dużo. Ale mam znajome, które starały się nawet 2 lata a o leczeniu nie chciały nawet słyszeć- i mają teraz upragnione dzieci. Po roku bezowocnych starań powinnaś iść do lekarza i wtedy on będzie szukał przyczyny tej tymczasowej niepłodności. Mój lekarz ostatnio wyjaśnił mi, czemu dopiero po roku- bo kobieta ma średnio co 5 miesiąc cykl najbardziej płodny, więc jak te 5 miesięcy weźmie się razy dwa, doda do tego margines błędu- 2 miesiące, to akurat mamy rok. Mi lekarz zalecił spokój, relaks, mało myślenia o dziecku i nie nastawianie się na zrobienie potomka. Kazał nie wstawać od razu po stosunku do łazienki, tylko leżeć około pół godzinki, bo nasienie w tym czasie najpierw się ścina, a po ok.20min. znów jest płynne i wtedy może trafić sobie do jajowodów. No i kochać się co 2-3 dni- wtedy nasienie ma lepszą jakość.

Gość maaartudd
wiec tak okres mam co 28 dni :) Moze dlatego ze we wrzesniu wzielam 72 h tabletke potem miesiac spokoju i zaczelam starac sie z mezem o dziecko !to 72 h to byla glupotA , KOCHAM SIE PRAWIE CODZIENIE W PLODNE DNI I NIC MAM 22 LATA AZ SZLAK MNIE WR......

Tak jak już pisałam, zaczynajcie wcześniej, ok 10dc i nie kochajcie się codziennie, bo to osłabia nasienie, tylko co 2-3 dni. Jeszcze taka mała uwaga, ważne jest, żeby kobieta miała orgazm, wtedy plemniki są zachęcone i jest większa szansa na poczęcie. Jeżeli nie macie ochoty na seks, to nie zmuszajcie się, bo to dzisiaj trzeba, lepiej nabrać ochoty i poczekać ten jeden czy dwa dni. No i nie nakręcać się, bo psychika potrafi blokować owulację.