Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sieska

pranie brudnych ubranek

Polecane posty

Gość sieska

jakie macie sposoby ? moj roczniak brudzi sie na calego czasem niedopieraja sie koszulki badz spodenki. co robicie aby byly czyste? i jeszcze druga sprawa wczoraj przegladalam rzeczy w ktore ubieralam malego od urodzenia i nie wiem dlaczego jeden kaftanik zafarbowal ? da sie go odplamic czy juz niestety jest stracony ?

Gość gosianica
no niestety juz nie usci jak pofarbowal tez tak mialam z ubrankami.ja pralam ciuszki w wysokiej tem 80st i mieszalam proszki taki zwykly i dla dzieci a jak juz naprawde byly bardzo brudne to dawalam troszke wanishu i sie dopieraly

Gość gosianica
ja czasami tez jeszcze namaczalam ubranka w wodzie z proszkiem a dopiero pozniej pralam

piore juz w zwyklym proszku. wanishu tez uzywam ale daje marny efekt.

Gość gosianica
a jakiego proszku uzywasz?ja pralam w niemieckim proszku bo jest lepszy.mi sie ubranka dopieraly jak je tak potraktowalam

bryzy. czasem nawet przed praniem plame szoruje szczoteczka . troche pomaga ale na bialych bluzkach zostaja lekko widoczne plamy. moze wlasnie proszek slaby.

Gość gosianica
no moze byc ze proszek nie daje rady,ja od poczatku stosowalam niemieckie proszki i sa skuteczne i nadal ich uzywam (dostepne lidl,aldi)a jak mieszkach nie daleko granicy z niemcami to na rynku czasmi stoja z niemieckim towaremi tam kupisz wszystko chemie slodycze itp

Gość dobry jest odplamiacz
oxy z Biedronki za 5 zl i jest bardzo wydajy. Spróbuj za takie pieniądze warto spróbować. Mi wybielił plamy, którym inne srodki nie dały rady

Gość kirli
To kup sobie w Rossmannie odplamiające mydełko Beckmanna, najpierw zapierz plamę tym mydełkiem, a dopiero potem wrzucaj do pralki i pierz. Z ubrań mojego 1,5 rocznego urwisa schodzą w ten sposób wszystkie plamy z ubranek. Oczywiście jak są w miarę świeże, a nie takie ostro zaschnięte i wyleżane w koszu z brudami.