Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betka_Betka

Co o tym myśleć???

Polecane posty

Gość Betka_Betka

Witam. Mam mały problem. Otóż to staram sie o dziecko 7 cykli. W przyszlym cyklu zaczynam z testami owulacyjnymi, bo nie mam juz cierpliwosci. Dzis spóznia mi sie @ 3 dni.Mam cykle 35 dniowe. Obiecałam sobie,ze nie kupie w tym miesiącu testu i nie zrobie. Ale mnie pokuslo,zeby wypróbowac 1 test owulacyjny. I zrobilam go o godz. 12 i pojawily sie 2 kreski . http://img291.imageshack.us/i/albumpic1al9.jpg/ mój dokladnie wyglada jak ten z 13dc. Czy az tak mi sie cykle rozchwiały ?? :( Co o tym myślicie??

Gość masz meza
u boku to dzialaj :)

Gość Betka_Betka
i to mnie martwi :(:(:( jak powinnam miec @ a nie owulacje :(:(:(

Gość salllly
slyszalam ze testy owulacyjne wychodza tez w ciazy :)

Gość salllly
testu na ciaze nie robilas tak?

Gość Betka_Betka
nie robilam ciazowego, bo sobie obiecałam i moj mi zabronil... bo on sie bardziej denerwuje niz ja :) Boje sie,ze to owulacja dopiero teraz :(

Gość salllly
a masz regularne cykle

Gość salllly
i czy odczuwasz owulacje?

Gość agałamaga
jak ci sie spóźnia to zrób test

Gość masz meza
nic sie nie martw ja ci opowiem na moim przykładzie ja zaszłam w przyblizonym czasie co powinnam dostac @ !!!!!! i tez to była dla mnie mila niespodzianka , bo przed @ robilam test i wyszedł negatywny a gdzies 3 tyg po wyszły 2 kreski :)

Ja też używałam testów owulacyjnych i po obejrzeniu twoich mogę śmiało stwierdzić, że owulacji nie ma na żadnym z nich. Test owulacyjny wskazujący owulację musi mieć dwie kreski prawktycznie identycznego koloru. Na jedyn jest coś takiego, ale druga jest dużo jaśniejsza. Możliwe, że masz teraz owulację, albo nie wykryłaś testem owulacji (wystarczy kilka godzin wcześniej zrobić i "nie złapiesz" tego momentu na czas). Najlepiej robić testy dwa razy dziennie, pamiętając że owulacyjnych nie robi się z porannego moczu, ale dużo później po godzinie 10 rano, dlatego, że czynnik LH podnosi się później. Następny robi się około godziny 16, co umoźliwi wskazanie owulacji występującej w nocy. W ten sposób odkryłam swoją owulację, bo rano po 10 nie było identycznych kresek a po 16 były dwie takie samiutkie. Test owulacyjny może wykazać ciążę, ale nie wiem na jakiej zasadzie i kiedy.

Gość salllly
no ja niewiem czy moze wykryc ciaze, nie jestem tego przykladem ale tak slyszalam. Najlepiej zebys zrobila test bo moze ciaza a moze ta oowulacja sie przesunela

Gość kornelia_1
test owulacyjny moze (ale bardzo rzadko) wykryc ciaze bo skadl LH przypomina skad Hcg ja tez sie zgadzam ze na zadnym z tych testow nie ma owulacji kreski musza byc identycznego (!!!) ciemnego koloru tez robilam testy owulacyjne i tylko raz mi sie pokazaly dwie kreski takie same 2 tyg pozniej to juz na tescie ciazowym byly dwie kreski ;) zrobilam bardzo duzo doakldnie takich samych testow ciazowych jak na zdjeciu i w 95 % wychodzily dwie kreski ale zawsze jedna jasniejsza wszystko zalezy jakie masz te dwie kreski pamietaj ze testy moga sie mylic a co do ciazy...jezeli nie chcesz robic testu ciazowego poczekaj, jesli jestes w ciazy to i prawdopodobnie za miesiac tez bedziesz ;) a po takim czasie to juz sie skapniesz i bez testu ;)

Nie zgodzę się z Wami co do tych kresek, bo są różne testy owulacyjne. Ja miałam takie, na których było napisane, że nawet jaśniejsza kreska oznacza zbliżającą się owulację, nie musiało być dwóch jednakowych kresek. U mnie test owulacyjny wykrył ciążę :)

Gość Betka_Betka
dzis chcialam sprawdzic i równiez zrobiłam test owulacyjny, bo chialam zobaczyc czy kreska bedzie ciemniejsza, alebo moze jeasniejsza. I jest taka sama jak wczoraj. Ja czekam kochane na @,żeby zaczac kolejne starania z testami owulacyjnymi. Jestem 4 dni po terminie. Jutro kupie test ciazowy, choc wydaje mi sie,ze to nie ma sensu. Za kazdym razem jak sie robie test owulacyjny wychodza 2 kreski ??? Wczoraj robiłam 1 raz w zyciu test owulacyny.

Gość Betka_Betka
dodam,ze zdjecie ktore podalam nie jest moje. znalazlam na necie taki sam wynik jak mój. Poniewaz jak ja chce zrobic zdjecie to nic nie widac, nawet kontrolnej. Moje testy sa cieniutkiei malutkie. Nie odczuwam owulacji. Zazwyczaj poznaje po śluzie(kurze jajo)

Gość salllly
zrob test, okres ci sie spoznia juz 4 dni po takim czasie jesli jestes w ciazy to powinien wyjsc. Chociaz mi sie wydaje ze to ciaza ale.... :)

Gość zzzzzzuzzzannna
hmmm. dziwne,ze owulacyje teraz pokazuja ci sie pozytywne. Bo jak widzis kreske to jest pozytywny. kurecze nie znam sie na tych testach owulacyjnych

Gość Betka_Betka
wogole nie wiem,czy jest sens robic test. moze zawsze sa 2 kreski, jedna blada. Kurcze nigdy wczesniej nie robilam tych testow. jak cos to dopiero jutro. musze kupic test w tajemnicy przed moim mezem :P

Gość skonsternowany
Ja się nie dziwię, że nie możesz zajść - "a mąż się jeszcze bardziej denerwuje niż ja". Weź wrzuć na luz, bo facet będzie wykończony ! Po prostu radośnie się "pieprzcie" a dziecko samo się wydarzy ! A nie stres, testy, pomiary - jeszcze mu spermę oddaj do przebadania. Impotenta se z niego zrobisz ! Ech...

Gość salllly
zrob test i moze sie wyjasni :) pisalas ze cykle masz 35 dniowe, regularnie?

Gość Atka nie sciemniaj
ze masz meza, bo nie masz ;) zwroc uwage na to ze na pierwszych testach nie ma drugiej kreski to chyba logiczne ze nie zawsze sa dwie, myslenie nie boli :o

Gość Betka_Betka
mam meza i piecioro dzieci... Czemu mowisz do mnie atka jak jestem betka?? Atka nie sciemniaj- nie umiesz czytac , bo to nie jej testy .... ona jet glupia tak jak ty....

Gość Betka_Betka
Atka nie sciemniaj- nie umiesz czytac... hahaha ale tu nudno

Gość dziewczyno beznadziejna
jestes, nudna i do tego klamiesz :o troche myslenia by się przydało,a dopiero pozniej bierz sie za robienie dzieci bo takie same tepaki z nich wyrosna jak Ty :o a nudno jest, bo ty jestes nudna :p

Gość Betka_Betka
przykro mi,ze maci ubaw ja odpisałam tylko na 3 razy... dzieki ze ktos sie za mnie podszywa ....