Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ally-20

Ile za orkiestrę

Polecane posty

Gość ko............................
tu jest strona zespołu http://www.zespolrelax.ecom.net.pl/ Trochę mało profesjonalna, ale pewnie dlatego ,ze powstała całkiem niedawno (my jak zamawialiśmy zespół to jej jeszcze nie było). I od razu mówię, że te demówki to średnie, na żywo wypadają o wiele lepiej.

Gość aaa...
Ja planuję wesele w czerwcu 2011 :) ceny zespołów są różne ale większość jeszcze nawet nie spisuje umowy bo wiadomo może się odmienić:) Ale ceny podają od 2000 do 3500 zł woj. podlaksie

Gość
2300 zl ale za samo wesele

Gość zaraz zaraz.
jeżeli chodzi o zespół Relax, o którym pisze ko............, to moim zdaniem albo chłopaki nie znają rynku, albo mają taką politykę cenową, ja uważam że powinni się o wiele bardziej cenić ko........ gratuluje wyboru :)

nie do końca jest tak jak piszesz........ U nas popularne są tzw dedykacje, gdzie goście zamawiają młodym piosenki i coś tam zespołowi za nie płacą. I podejrzewam, ze na tych dedykacjach zarabiają drugie tyle.

...ktoś dzwoni w sprawie wesela..,termin 2011r Pyta o cenę za usługę.Mamy rok 2009/sierpień/..Co robimy??mając termin wolny..Ano..he!pytamy gdzie jest wesele, jak daleko od naszej"siedziby"..300 km odpowiada dzwoniąca osoba.A my na to 5000PLN za jeden dzień..Da ktoś to dobrze,nie da/bo dużo/znajdzie się inny klient,może lepszy,bo 30 km od nas.Czasu jeszcze sporo.Tylko szleńcy i te kapele,które mają..zawsze wolny termin,postępują w inny sposób,metodą -łap klienta.Sposobów jest wiele.To jeden z..jak klienta zbyć lub złapać na cenę/chesz wcześniej to płać/:)

Gość zaraz zaraz.
siekba - masz racje, ktoś kto zamawia zespół 2 lata wcześniej musi liczyć się z większymi kosztami, z naszej strony jest to duże zobowiązanie, w końcu przez 2 lata może się dużo zmienić. Za miejsce w kolejce niestety trzeba zaplacic. Co nie znaczy ze te "5000" to nie bedzie normalna cena w 2011r :)

Gość zaraz zaraz.
ko........... ------------> a w jakim rejonie Polski jest taki zwyczaj?? Chetnie sie tam udamy ;)

my mielismy nie orkiestre ale zespol na wesele ;) :D 5500 zl + wyżywienie + nocleg ale bylo ekstra, repertuar mieli super (bez majteczek w kropeczki itd.) i nie bylo tego co nie chcialam (glupie zabawy z jajkiem miedzy nogami itp. albo przyspiewki do stolu...ble - dla mnie!)

...dobra kapela wszystko potrafi...i majteczki w kropeczki też potrafi.Jajek już się nie przekłada,teraz...he! są na wierzchu.A na stoły się idzie pośpiewać,jak młodzi sobie tego życzą/i tylko/Jest jedno ale, na te stoły też trzeba coś ptrafić i grać akustycznie/jak się ma na czym/.Wesela są różne..na różnym poziomie,jak to ktoś MĘdrny powiedział.Czy wszystkie kapele sobie z tym radzą??wątpię:)

Gość zielone pole w mieście
My za zespół (4 facetów i 1 dziewczyna) na wesele 2 dniowe płacimy 4000 tys (w tym zaliczka 500 pln). Udało nam się tez przed podwyżką uciec... teraz życzą sobie 4800 pln Zespół z Czechowic-Dziedzic

Gość zielone pole w mieście
grają na żywo, zespół KRYPTONIM

biorac pod uwage wysilek (min 12h na nogach, przygotowanie sie przed weselem, inwestycja w instrumenty, brak wolnych weekendow , zdarte gardlo itd) cena, ktora place (2600 za 4 osoby) wcale nie wydaje mi sie wygorowana. Za kazda godzine ponad 12 place 200 zl. Wszyscy muzycy maja wyksztalcenie muzyczne, ucza w szkolach itp, demo mi sie spodobalo, podejscie do klienta rowniez. Zespol nazywa sie Eevergreen i jest z Rzeszowa. Ceny w Rzeszowie ksztaltowaly sie od 2-4 tys, z tym ze nie zawsze cena ma przelozenie na umiejetnosci: mi np jeden zespol zawolal 3,5 tys: ok, bylabym w stanie dac im i 5 tys gdyby mi sie podobali, tyle ze niestety po przesluchaniu okazali sie kiepscy i za darmo bym ich nie chciala. Mysle ze moze sie komus udac znalezc kapele za 1600, ktora gra super, tyle ze to bedzie wyjatek, a zespol jak tylko sie stanie bardziej znany szybko podniesie cene bo za 400 zl nikomu nie bedzie sie chcialo caly weekend produkowac.

---------------> zaraz, zaraz Tak jest w Małopolsce, niezależnie czy zespół bierze 1600 zł, czy 3000 czy 5000, to goście zawsze jakąś kasą sypną przy dedykacjach. Niektóre zespoły robią tez tak, że od ustalonej ceny odliczają 50% tego co zbiorą w dedykacjach. Wychodzi na to, ze nasz zespół nie jest jakiś pazerny, bo mógłby zaśpiewać 3 tyś, a i tak za dedykacje zabrać. Chociaż prawda jest taka, że jak ktoś ma ograniczony budżet na wesele, to raczej bedzie szukać tańszego zespołu, nawet jeśli ten zespół będzie gorszy. Wiec bardzo prawdopodobne, ze gdyby podali zbyt wygórowaną cenę, to zmniejszyłaby się im liczba zamówień, bo nie każdy da kilka tyś za zespół, niektórym wystarczy, żeby coś tam grało. Byłam na weselu na Śląsku i tam tez były dedykacje.

Gość małopolska
3400 jeden dzien, 4 osoby

nie jarzysz siekba, po pierwsze mi sie te zabawy i piosenki w stylu "majteczki" NIE PODOBAJA, po drugie tez zespol z gory powiedzial ze za zadna cene nie poprowdzi tak wesela nawet jakbysmy chcieli - bo nie wiedzieli ze NIE CHCEMY i nas ostrzegli na dzien dobry... gdybys byla na naszym weselu zrozumialabys... byl perfct, dzem, lady pank, kukulska, gitary itp. oraz wspolczesne paula i zagraniczne... repertuar jak z jakiegos koncertu (ten zespol gra na scenach tez)... nawet osoby ktore zazwyczaj przetanczyli na innych weselach z 3 piosenki bo nie lubia to na naszym krzyczaly i cale zlane potem tanczyly non stop prawie... na plycie 80% ludzi tanczac spiewa... dziewczyna ktore juz kilka - albo nascie lat jest w szkole muzycznej nie mogla sie nadziwic jakosci zespolu, tak samo kamerzysta... wiec nie chrzan ze "majteczki" sa zajebiste i w ogole... jesli byly zabawy to ze smakiem (bez jakichs niby smiesznych podtekstow ero) ja jestem 2 miesiace po weselu i szczerze powiem ze jestem 100% zadowolona z mojego zespolu

Spanielka zgadzam się z Tobą, bo ja chcę mieć takie samo wesele jak Ty, a "majteczki w kropeczki" po prostu, delikatnie mówiąc, mnie irytują... ale po co ta agresja? :o

nie jestem agresywna :D kiedy? ze uzylam slowa "nie chrzan" bo to smieszne ze ktos mi wmawia ze wesele jest ekstra z majteczkami i przygrywkami do stolu kiedy ja mowie stanowczo NIE