Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilkaaaaa

Jakie objawy w 3-4 tygodniu ?

Polecane posty

Gość Lilkaaaaa

Witam Was serdecznie. Na moje obliczenia jestem 3,5 tygodnia w ciąży . Mam 5 pozytywnych testów ciążowych. Nagle przestały boleć mnie piersi więc poszłam do gina , a On mi mówi , że jeśli objawy ustępują to ciąża obumarła . Czy miałyście tak , że objawy raz były raz nie ? Na szczęście piersi znów zaczęły mnie boleć , ale strach pozostał. Moim zdaniem to jeszcze za wczesna ciąża , żeby stawiać takie diagnozy :( Jak myślicie ? W jakim czasie od zapłodnienia widać już zarodka ?

Gość Wszystko będzie dobrze ...
Zobaczysz. Też sie martwilam na początku :) Nie słuchaj swojego gina. Każda ciąża jest inna. Będziesz się martwić jak w 5-6 tygodniu nie zobaczysz zarodka :) Póki co dbaj o siebie i gratulacje :)

W 5 tc miałam wysoką temperaturę, bolesne piersi i brak okresu...Ok. 6-7 tc ból jajnika....w 8 tc pierwsze USG :)

Gość co to za dziwny ginekolog
ciąże widac od razu - tzn. pęcherzyk ciążowy - i zarodek a serduszko ok. 6-7tc. Mnie bolaly piersi 2tyg. po zaplodnieniu, potem raz mniej raz mocniej - wiem - oszalec mozna. Najlepiej zmierz sobie temperature pod jezykiem powinna być ok. 37.3 - 37.9. To zalezy ile mialas wczesniej. Nie denerwuj sie i idz do innego lekarza. Czasem jak z ciaza cos jest nie tak, to dostaniesz leko na podtrzymanie.

temperature mierz 10min.

U mnie jedna 'ginekolog" w 2 m-cu ciązy powiedziała mi, że nie jestem zapłodniona:o

Gość Lilkaaaaa
Ten loekarz mi powiedział ze moja macica jest pusta i że albo ciąża obumarła albo jest pozamaciczna ... Ale czy 3,5 tygodnia to nie za wczesnie zeby cos zobaczyc ?

Gość Lilkaaaa
spa_cja faktycznie chyba zmienie gina, ale ten jest podobno bardzo dobry :o

wg mnie pecherzyk powinien byc. Ale nie jestem pewna, wiec sie mna nie sugeruj. Moze rzeczywiscie za wczesnie, a macica powinna byc rozpulchniona.

Gość Lilkaaa
Tak strasznie się boję :(:(

i co z temperatura?

spokojnie...

Gość Lilkaaaaa
Już mierzę ...

Gość Lilkaaaaa
a jak się ma temperatura spod języka do ciąży ?

Gość takajednajaaaa
Nic Ci ten pomiar nieda,temp.jest wiarygodna tylko wtedy gdy jest mierzona cały cykl i mierzy sie ja z samego rana przed wstaniem z łózka,najlepiej w pochwie i do godziny 8 rano. Ja zobaczyłam pecherzyk ciazowy w 4tc(6 tyg od ostatniej miesiaczki) takze jeszcze nic straconego,lec jak najszybciej do innego gina zobaczysz co powie.Trzymam kciuki!

co 3 miejsca mierzenia temperatury - ja mierzylam pod jezykiem. Jerzeli jest podwyższona tzn. że ciza sie rozwija. A jak spada tzn, ze niestety. A moze zrobisz sobie badanie krwi? Ja co prawda nigdy nie robilam ale moze beta ci cos da?

no tak jak nie mierzylas nigdy to nic nie da, ale ja bym sprawdzila czy jest podwyzszona. Ja mierzylam o roznych porach. Ale zrob bete.

Gość Lilaaaaa
Moja temp. pod językiem to 37