Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o podpowiedź

Ceny.

Polecane posty

Gość prosze o podpowiedź

Mam pytanie odnośnie kosztów jakie poniosłyście podczas organizacji wesela i ślubu potrzebuję info na temat cen fotografa, kamerzysty, zespołu, dokoracji i kwiatów i ewentualnie zatrudnienie organizsty do kościoła, bądź skrzypaczki coś w tym stylu. Ja jestem z mazowieckiego. Proszę podajcie swoje ceny. Chcę się zorientować mniej więcej.

Gość prosze o podpowiedź
i chodzi o te wlasnie konkrety, a nie cany za calosc

Gość echhhhhh
ja dopiero jestem w trakcie przygotowań ale: fotograf 1000/1500zł skrzypaczka (można wziąć dziewczynę ze szkoły muzycznej - zapłacisz parę groszy) kwiaty w sumie wyjdą chyba 600-700zł my nie chcemy kamerzysty ale z tego co sie orientowałam to ceny są od 1500 w górę (tak do 3 tys).

Gość echhhhhh
aha ;) zespól - zależy ale od 1500 zł (chyba najtańszy jaki spotkałam) w górę ... Koleżanka rok temu płąciła za 4 osobowy zespół 3000 zł dj - już od 500zł (ale takich nie polecam chyba że po znajomości), dobrzy są juz za 1000zł

Gość lalka malowana_
skrzypaczka plus zespol (grajacy na gitarach6os.)600pln kwiaty w tym strojenie kosciola samochodu bukiety i ozdoba na stol 1700pln fotografok.100pln. kamerzysta 2400pln. zespol 1600 4 os.bez poprewan a jesli tak to 2000 tyle ja placilam w ubieglym roku tez z mazowieckiego

Gość lalka malowana_
fotogral 1000 a nie 100

Gość jak się na muzyków wyda parę
groszy... hmmmmmm... tańszego chirurga i tańszego adwokata też zawsze można wziąć :-p a zamiast do dentysty pójść do kowala ;) suknię ślubą kupić w szmateksie... PROFESJONALNY muzyk, który zamiast z łaski odbębnić w czasie mszy jedną avemaryjkę zajmie się oprawą CAŁEJ ceremonii to koszt conajmniej 500 zł; do tego organista (DOBRY!!!) około 250 zł

Pod Radomiem robimy i za salę mamy od talerzyka ale musimy mieć 110 osób i od osoby 145zł + ciasta i alkohol, kamerzysta i fotograf 3000 zespół 3 osobowy 2000 kwiaty ok 800zł łącznie z przystrojeniem kościoła za kościół jeszcze nie wiem ale nie więcej niż 500zł

Gość czytaj ze zrozumieniem
nie na muzyków a na skrzypaczkę :o a Ci sami PROFESJONALNI najpierw musieli chodzić do szkoły muzycznej i wtedy dorabiali min na ślubach :o

Gość ale zanim profesjonaliści
skończyli szkołę muzyczną, chodzili tam 12 lat... i wiadomo, że w szkołach muzycznych uczą się zarówno fenomenalnie zdolne dzieciaki, które w wieku nastu lat grają cudownie, ale sa i rzępotłuki, które potem nauki na studiach muzycznych nie kontynuują, bo nie są wystarczająco kompetentne. A nigdy nei wiadomo, na kogo się w szkole trafi.. Można trafić na mało kompetentnego ucznia bez doświadczenia + z tremą, który w dodatku będzie się próbował podpiąć pod koscielne głośniki powodując koszmarne piski i przestery - nie życzę, bo mozna ogłuchnąć + stracić zęby cierpnące ze zgrozy... Skrzypaczka-studentka Akademii Muzycznej to koszt conajmniej 300 zł, ale ona wykona co najwyżej wejście do kościoła, Ofiarowanie, Komunię; na wyjście przeważnie jest marsz - już tylko organowy. Czyli wychodzi około 100 zł za utwór ;) Jesli np. wexmiesz do oprawy ślubu profesjonalnego śpiewaka, koszt rośnie (od 500 zł wzwyż) ale wtedy masz zaspiewane: Kyrie, psalm, Alleluja, Veni Creator, Ofiarowanie, Agnus Dei, Komunię, i odlitwę Młodych przed wyjściem z kościoła i/lub podpisywanie dokumentów. W przeliczeniu stawki za utwór... wychodzi DUUUUUUUUUŻO korzystniej ;) Ale tu juz potrzebny jest profesjonalistka, który umie np. dopasować poszczególne utwory zarówno do upodobań Młodych, jak też uszanowac prawidła dotyczące użytkowania muzyki w liturgii; instrumentaliści niestety (poza chlubnymi wyjątkami) często grają w kółko te same 3-4 utwory, oklepane do mdłości i w 100% swieckie.

Gość narzeczona 82
zespol 2200zl kamerzysta 1800zl fotograf 1200zl dekoracja kosciola i sali 1500zl kwartet smyczkowy do kosciola 400zl

Gość echhhhhh
mówiąc o kimś ze szkoły muzycznej nie miałam na myśli uczennicy gimnazjum :D raczej WYŻSZEJ szkoły muzycznej ;)

Gość echhhhhh
nie wiem skąd masz takie dane cenowe... studentka z akademii muzycznej (Katowice) na ślubie mojej koleżanki (maj) przez całą msze grała (w kluczowych momentach - czyli jakieś 3/4 utwory) i wzięła 250zł :o

Gość narzeczona 82
wlasnie ja mam ten kwartet smyczkowy ze szkoly muzycznej,ale to nie jest szkola wyzsza,dziewczyny maja po 17lat:)

Gość echhhhhh
po za tym wśród "profesjonalistów" (zarówno zespołów jak i innych muzyków) zdarzają sie partacze. Byłam na weselu gdzie profesjonalny (ale tylko z nazwy) zespół zrobił taką chałę ze aż żal było słuchać. Dla mnie normą jest omówienie wszystkiego przed ślubem, przesłuchanie muzyków - jak grają, oraz zapoznanie sie z repertuarem :o

...samo krótkie przesłuchanie to mało.Warto pytać gdzie grają,występują/jak kto woli/..i tak posłuchać dłużej,co wyczyniają.Naprawdę warto,bo to nas uchroni/prawie/od podjęcia błędnej decyzji:):)

Gość dokładnie o to chodzi
że są profesjonaliści i "profesjonaliści" - można mieć 17 lat, duże umiejętności, doświadczenie i kompetencje, a można mieć nie wiedziec ile dyplomów i być chałturnikiem; dlatego - pytać, sprawdzać, ustalać!!! Wokalistka/wokalista może zaśpiewać w czasie ceremonii nawet do 10 razy (wejście, Kyrie, psalm, Alleluja, Veni Creator, Ofiarowanie, Agnus Dei, Komunia, podpisanie dokumentów, modlitwa Mlodych przed wyjściem z kościoła, złożenie kwiatów pod posągiem Matki Boskiej), skrzypce raczej psalmu nie zaśpiewają ;) Ceny różnią się w zależności od regionu - najdrożej jest rzecz jasna w Warszafffffce i Krakówku ;)

Gość 0fh
no wiec kamerzysta i fotograf 1800, dj. 2000, wystroj kosciola 400 zlotych

Kamerzysta - 1200zł fotograf - plener - 300zł, studio- 590zł, reportaz (tylko do konca zyczen po mszy) 480zł zespoł - 2000zł skrzypaczka - 200zł organista wliczony w kase którą chcial ksiądz a ksiądz chcial- 1000zł dekoracje sali robie sama, wiec tylko na materialy wydam troche kasy, ale jak chcialam dekoratorke to za same przystrojenie stołów chciala 500zł, pokrowce na 70 osób 200zł pzystrojenie koscioła - takie full wypas:P 600zł ale najczesciej pary skladają się po 200zł

Dolny Śląsk i tak: sala 2000 orkiestra na 2 dni 1800 kamerzysta 1000 kucharki 2400 Duza rozbierznosc w cenach.

Gość gkldfjgkdf
dobry dj nie bierze mniej niz 1200, w skladzie 2 - osobowym 1500 wzywz

...majaaa021,nie napisałaś,że ta okiestra jest,lub nazywa się człowiek orkiestra/jeden człowiek/:):):)popieram Twoje stwierdzenie...cholernie duża rozbieżność w cenach..:):) Jesteś szczęściarą:)