Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady_Maggie

jak wprowadzac produkty stale w diete dziecka

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie-zwracam sie z ogromna prosba bo jestem w kropce...moje dziecko ma skonczone 5 miesiecy i do tej pory bylo wylacznie na piersi-chce stopniowo podawac mu przetarte warzywka owocki itp oraz dalej karmic piersia , ale zupelnie nie mam pojecia jak sie za to zabrac.Nie wiem kiedy mam podawac zupke,kiedy owocka i ile razy dziennie a kiedy piers...prosze o jakies porady lub wymiane doswiadczen zebym wiedziala jak przynajmniej zaczac :/ z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamy :)

Gość ja właśnie zaczęłam
Właśnie zaczęłam wprowadzać 1 stały posiłek po mleku - jabłko, pierwsze 3 dni owoc skrobany na łyżeczkę, teraz od 2 dni słoiczek - po pół słoiczka. Podaję normalną łyżeczką i na razie jest OK. Ale chętnie bym przeczytała czy aby na pewno dobrze zaczęłam :) Kolejny krok - jabłko + banan, marchewka, zupa jarzynowa itp. Minimum po 3 dni każdy produkt żeby obsrwować zachowanie malucha. Dobrze???

Gość wiecie ze google nie gryzie
a takich tematów było mnóóóóóstwo 💤

Ja tak myslalam zaczac od ugotowanej marchewki-obserwacja malucha potem np ziemniaczek-obserwacja,pozniej marchewka+ziemniaczek itd ale czy piers mam zminimalizowac do podawania przed snem czy pomiedzy posilkami?