Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ogryzek

przetwory z brzoskwin- prosze o sprawdzone przepisy

Polecane posty

hej dziewczyny mam pelno brzoskwin zrobilam duzo dzemow i juz nie wiem co z tymi owocami robic. a na drzewie jeszcze dwa razy tyle. prosze was o jakies przepisy na przetwory z brzoskwin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bardzo Ciężarna
A jak dokładnie zrobić brzoskwinie w syropie? podasz przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jesli masz tez jablka to mozesz brzoskwinie uprazyc razem z jablkami i powekowac, super na szarlotke albo same brzoskwinie i pozniej dodasz tylko same jablka brzoskiwnie to w proporcji 1/3 do jablek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
brzoskwinie wkłada się na kilka minut do wrzącej wody, po tym czasie wyciąga i obiera ze skórki, przekraja na pół i wyciąga pestkę teraz tylko wystarczy włożyć brzoskwinie do słoików, zalać wcześniej przygotowanym syropem cukrowym i pasteryzować ok 20-30 minut w garnku pod przykrywką nie doprowadzając do mocnego wrzenia wody a syrop cukrowy przygotowuje się w proporcji 20dag cukru na 1/2 szklanki wody oczywiście trzeba go zagotować:-) pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Że tylko dodam od siebie: pasteyzować można też w piekaniku: wsadzić słoiki na "pół gwizgdka" zakęcone do piekanika nagzanego do 170 st. następnie od momentu "zabulgtania" zmniejszyć temperaturę na 120 st i tak trzymać przez 15-20 min. następnie wyjąć słoiki z piekarnika, dokręcić, obócić do góy dnem i tak trzymać do całkowitego wystudzenia. Następnie wynieść przetwory do chłodnego i ciemnego miejsca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×