Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdemira

allegro a skarbowka

Polecane posty

Gość asdemira

Wkurzylam sie dzisiaj na ALLEGRO. Kupilam jakis czas temu pewna rzecz za 1500 zl ;/ Dzisiaj ja dostalam. Tak jak w opisie jest nowa, karta gwarancyjna jest ... tylko dowodu zakupu nie ma ;/ Na stronie producenta tej rzeczy pisze, ze gwarancja liczy sie tylko z dowodem zakupu. Pisalam do sprzedawcy, powiedzial, ze moge odeslac te rzecz ... i tu zaczyna sie problem. Sprzedawca napisal ze nie zwroci mi kosztow wysylki !!! A sa to niemale pieniadze bo w sumie wyjdzie mi to 100 zl !!! Czy moge zgosic tego sprzedawce to skarbowki ??? Dal mi bowiem do zrozumienia, ze handluje na allegro nie majac dzialalnosci gospodarczej, stad ten brak paragonu lub faktury ;/

Gość esafsdf
pewnie jakiś szarak. powiedz mu że jak nie dosyła paragonu to albo zamawia kuriera po odbiór towaru na swój koszt albo donosisz do urzędu skarbowego. ma na stronie o mnie regon i dane firmy? mają taki obowiązek.

Gość esafsdf
no i że zwraca wszystko co mu zapłaciłaś :P

Gość no wlasnie napisalam mu
to co doradzilas ... powiedzial ze zwroci koszty towaru, ale wysylki nie ... paragonu nie chce wyslac bo nie ma takiej mozliwosci ;/ zagrozilam skarbowka to teraz sie nie odzywa ;/