Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnbvcxzasd

Czy to może być rak?

Polecane posty

Gość mnbvcxzasd

CZy to może być rak jelita grubego? Miałem badanie USG i per rectum i nic nie było oczywiście.NIe zauważyłem krwi.Nie potrafię określić czy mam ołówkowaty stolec.Apetyt w porządku. Straciłem na wadze ,ale to tylko przez ostatni wysiłek.OStatnio miałem owsiki wiec może to tłumaczyć śluz i świąd. Mogę być spokojny? Pytam się tu,ponieważ nie chcę id razu lecieć do lekarza. PS:Dodam jeszcze,że czasami łapią mnie kilkudniowe bóle podbrzusza. (nie wiem jak to nazwać) Proszę o odpowiedzi zdrowie najważniejsze. Mam 15 lat.

Gość gruszkakula
Moim zdaniem mało prawdopodobne, ale jeśli chcesz mieć pewność, wykonaj kolonoskopię. To badanie da Ci pewną odpowiedź, czy z jelitem grubym i odbytnicą wszystko w porządku. Może masz jakiś stan zapalny jelit? Śluz i ból może na to wskazywać, poza tym tendencja do tego rodzaju kłopotów wzrasta po pasożytach.

Gość brzuch cie boli od owsików
Uspokój się to normalne chudnięcie i normalne objawy.Raka możesz wykluczyć.Jedz dużo kapusty kwaszonej i zobaczysz jak będzie nadal ból to idź chłopie do lekarza z tym.powodzenia.

Gość mnbvcxzasd
To dobrze trochę się uspokoiłem. Te bóle miewam od dawna więc to raczej nie od owsików. Od jakiegoś roku ból przychodzi utrzymuje się przez parę dni i mi przechodzi.Miewam je co parę miesięcy.Zdarza się też,że boli mnie troszkę przez 15-30 minut i przechodzi. U lekarza byłem i mówił,że może to być sprawa jelit dostałem jakieś tabletki. Pozdrawiam

Gość Peezda
To może być zespół jelita drażliwego czy jak to się zwie. Niestety zdarza się.

Powinienieś iść do gastrologa, może to nic nie jest ale w najgorszym razie może to być jedna z postaci nieswoistego zapalenia jelit. Dość uciążliwa przewlekła choroba, ale dająca się leczyć, więc nie bagatelizuj sprawy.