Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molokoo

Czy pierścionek zaręczynowy musi być drogi?

Polecane posty

no żesz kurde przez was musiałam sprawdzi cenę swojego:P Ale może nie pochwalę się. W każdym bądź razie w razie czego będzie co sprzedać i za co żyć przez jakiś czas:P

Gość gruszkakula
Jak kogoś stać, nie sobie nosi, mnie to nie przeszkadza. Ale osobiście wstydziłabym się nosić cokolwiek tak drogiego, ponieważ nigdy nie powodziło mi się świetnie i teraz też żyję dość skromnie. Dla mnie 2000 za biżuterię to wielka rozrzutność, dla kogoś to może być błahostka.

Gość molokoo
znalazłam na allegro cudne pierścionki z ametystem, rubinem i szafirem:) zaraz prześlę linki to sami ocenicie:)

Gość molokoo
Gość molokoo
podoba się Wam może któryś z nich?

Gość odpustowe
wies tanczy i spiewa

Gość agunia19289
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://chce.to/content/deathandlife/big.102409.2C92B7FD-DCE1-43FB-B1CC-DCDDA359A95D.jpg&imgrefurl=http://chce.to/p27893_pier%25C5%259Bcionek%2520zar%25C4%2599czynowy&usg=__CC0w5zRiE5FkW1klCgQ4YPj8XG0=&h=337&w=450&sz=23&hl=pl&start=12&um=1&tbnid=e_l2IVUNLUB0lM:&tbnh=95&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dpier%25C5%259Bcionek%2Bzar%25C4%2599czynowy%255C%26hl%3Dpl%26rlz%3D1T4SKPB_enPL288PL289%26sa%3DX%26um%3D1

Gość molokoo
każdy ma swój gust...ja bym nawet nie popatrzyła na takie gdybym miała sama wybierać... ale jakbym dostała taki od chłopaka to i tak bym się ucieszyła...dla mnie mógłby być z plastiku...

Każdy kupuje taki na jaki go stać. Jakby mój narzeczony zarabiał niewiele to wiadomo że nie wymagałabym od niego niewiadomo czego. Chociaż z drugiej strony jeśliby kupił mi pierścionek za 100 zł to zaczęłabym się bać, że w przyszłości będzie mi wszystkiego skąpił.

Gość molokoo
ale to ja sama wybieram takie tanie...mi nie trzeba do szczęścia wiele...on nawet nie wie, że się rozglądam za pierścionkami i nie powiem mu o tym...ale gdyby zapytał mnie o to jaki mi się podoba to na pewno nie pokazała bym mu żadnago powyżej 300 zł...i to nie ze skąpstwa...po prostu znacznie cenniejsze niż jakaś błyskotka na palcu jest dla mnie jego miłość i szacunek...ot co

Ale jednak brylant to brylant :) Bardzo widać różnicę między nim a cyrkonią . W końcu to szlachetny kamień. Zatrzymuje w sobie promień światła przez 30 s...

Gość molokoo
nie wiem czy na brylanty mnie będzie kiedykolwiek stać...zresztą nawet jakbym miała dużo kasy to wątpie żebym na takie rzeczy chciała je wydawać:) wolę kolorowe kamienie niż przezroczyste:)

Teraz to każdego stać na brylant... Można kupić pierścionek z brylantem już od 400 zł. Ale takie ładne z brylantami zaczynają się zwykle od 1200 zł... Tańsze to maleństwa. Ja lubię jasne kamienie. Wydają mi się takie szlachetne :)

u nas się tak utarło ze to musi być pierścionek Najlepiej duży taka wersja obronna Znajoma dostała taką dużą drogą szkarade Wstydzi się go nosić Tylko przy swoim chłopaku zakłada... 1. Moim zdaniem cena pierścionka nie powinna przekraczać miesięcznej pensji kupującego Może być i tańszy np za 1zł ale nie powinno się brać kredytu na kupno pierścionka 2. Powinien być dopasowany do gustu osoby dla której go kupujemy 3. Czy to musi być pierścionek zaręczynowy?! Moja żona nie znosi biżuterii Na zaręczynach dostała ode mnie siodło jeździeckie o jakim marzyła (mogła rozwijać lepiej swoją pasję jaką są konie) Cieszyła się jak dziecko... wnioski: jak kobiecie większą frajde na zaręczynach sprawi inny prezent to nie należ wciskać się w schematy i kupować pierścionek A tak poza tym wszystkim o gustach się nie dyskutuje Na poprzedniej stronie ktoś kogoś wyśmiał że taki a taki pierścionek jest wsiowy czy jakoś tak To co dla jednych jest wsiowe dla innych jest piękne i na odwrót. Każdy ma prawo powiedzieć że coś mu się podoba a tamto nie ale to nie jest powód żeby Go obrażać. Jak coś ci się nie podoba to po prostu to powiedz a nie wyśmiewaj gust innych.

Gość molokoo
sory,ale z tym,że każdego na brylant stać to przesadzasz...ilu teraz bezrobotnych mamy w Polsce albo zarabiających najniższą krajową?myślisz,że im wystarczy na brylant?

No myślę, że sporo takich osób. Ale jakby ktoś bardzo chciał, to myślę, że te 600 zł nie jest tak trudno zaoszczędzić. smok dragon ja lubię rysować. Ale nie wiem czy bylabym taka zadowolona gdybym dostała sztalugi zaręczynowe :D Pierścionek to symbol, pamiątka, potrafi przetrwać wieki. A rzeczy powszedniego użytku się psują...

Gość molokoo
dragon- święta racja, ale pierścionek też cieszy:) może to i takie utarte i tandetne ale kobiety cieszy:) pozdrawiam

Gość molokoo
miłego popołudnia:) pozdrawiam wszystkich kochanych i kochających:*

Gość taka ja ble
mi też się podobają takie które są widoczne na palcu ale nie kosztują zbyt wiele tak do 500 zł, za to na pewno bym nie chciała dostać takiego powyżej 1000zł z mini diamentem którego prawie wcale nie widać

Gość taka ja ble
te od maloko były bardzo ładne:) tylko że ja już wolałabym próby 585

Gość taka ja ble
molokko przepraszam:)

Gość molokoo
a czy widać gołym okiem różnicę między próbą 585 a 333? jestem w tym nie zorientowana dlatego pytam...

Gość taka ja ble
gołym okiem nie widać chyba ale złoto próby 585 jest bardziej wytrzymałe dlatego lepiej parę groszy dołożyć...

Żeby było jasne nie zabraniam nikomu kupowania pierścionków Po prostu wiem ze gdybym kupił mojej żonie i pierścionek za 50 000zł (chociaż mnie nie stać) to wylądował by na dnie szuflady. Nie ukrywam że chciałbym coś czasem zobaczyć na jej dłoni... ale znam jej gust i wiem co jej sprawi radość. Wiem że mój prezent z czasem ulegnie destrukcji, taka kolej rzeczy, wtedy dostanie coś innego czego pragnie. Uważam że każda przyszła narzeczona powinna przejść się ze swoim chłopakiem do jubilerów i bez patrzenia na cenę powiedzieć: Taki mi się podoba a taki jest za duży a tego nigdy bym sobie nie kupiła. Wtedy facet będzie miał jakieś pojęcie o waszych gustach. Pozdrawiam wszystkie Panie na forum Raczej nie zajrzę już na ten temat ale swoje zdanie napisałem.

Gość tak pierścionek musi być
baaaaardzo drogiii i bardzo mały bo takie tylko na kafe są...