Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie radze sobie............

Koty zasikuja mi caly dom

Polecane posty

maz dzisiaj powiedzial ze juz dluzej nie wytrzyma ze mam je wywalic prosze pomozcie mi cos z tym zrobic bo juz nie wiem w calej chacie wali amoniakiem znajomych juz nie wpuszczamy do domu bo tak smierdzi kocur jest wykastrowany ale sobie posikuje raz na fotel raz na kanape ktora juz chyba nadaje sie tylko do wywalenia na smietnik kotka jeszcze nie jest wykastrowana ale dostaje tabletki anty czemu on do cholery obsikuje soobie poza kuweta ? zanim go wykastrowalismy to znaczyl teren no ok ale teraz po kastracji dalej sie tak zachowuje jak nic nie zrobie to maz je wyrzuci bo juz jest na granicy:(

Gość Danabanana
masz niedorozwinięte koty

jak na powdworko ? mieszkam w mieszkaniu:(

Gość kociamamusia
mialam podobny problem z kotka. nie ma innego wyjscia, jak powywalac rzeczy osikane, bo one czuja wlasny zapach i traktuja te miejsca jak wc. wypierz co sie da a reszte wywal. trzymaj kuwete czysta i kup specyfik w zoologicznym, ktorym bedziesz mogla wypsikac miejsca, gdzie koty maja nie chodzic. jest tego pelno i koszt ok. 40-50 pln.

Gość krawatka22222222
Czy ty przypadkiem nie za późno wykastrowałaś kocurka???Choć myślę że przyczazayna może tkwić w kuwecie.Może nie pójdą jak mają choc trochę nasikane !!!Jeszcze jedno przed czym cię przestrzegam nigdy nie próbuj uderzyć kota za to zę nasikał bo zapamięta i z żalu,bezradności i niezrozumienia będzie sikał dalej.Oswoiłaś ,jesteś odpwiedzialna

Gość krawatka22222222
Popieram wypowiedź jak wyżej.

Gość kcia mama
dobra jako nowoupieczona kocia mama doradze tyle co wiem ..po pierwsze umyj wszystkie obsikane miejsca intensywnie pachnacym srodkiem...np ajax do podlog ..jak wyschnie spsikaj specjalnym plynem ktory odstrasza koty..ja uzywam takiego ktory nazywa sie AKYSZEK.. kot nie chodzi tam gdzie to rozpylilam...po drugie w kuwecie musi byc czysto ale zapach sikow musi byc wyczuwalny dla kota - kolejna rzez...byc moze kazdy z twoich kotow musi miec oddzielna kuwete...postaw jeszcze dwie i zobacz co sie bedzie dzialo - i ostatnia rzecz...moj kot obsikiwal wszystko tylko nie kuwete..byc moze twoje koty (malo prawdopodobne ze wszystkie) maja zapalenie drog moczowych..gdy tak jest kuweta kojarzy sie dla kota z bolem i bedzie ja omijal szerokim lukiem...stan zapalny mozna tez poznac po tym ze kot placze jak sika..sika na raty...czeto tez z sikami wystepuje śluz.. jesli zauwazysz ze moga byc chore dla doroslego kota sprawe sie zalatwi jednym zastrzykiem..dla malych kotkow bedzie trzeba podawac rozpuszczone tabletki

Gość zaproś do domu
zaprzyjaźnionych satanistów

nigdy bym nie zbila zadnego zwierzeta ale maz krzyczy na nie, jemu nie przegadasz jak dalej bedzie tak to je powyrzuca szkoda bo wzielismy je ze schroniska zeby dac dom a nie wywalic kocur zostal wykastrowany jak mial kolo 6-7 miesiecy teraz ma kolo 12 nie mowiac ze na chwile nie mozna zostawic recznika w lazience na ziemi bo od razu jest zasikany:( kota nie broi a kocur.....:( moze ocetem zaleje to miejsce zasikiwane na kanapie ? moze to cos da ? podobno koty nie lubia octu

Gość zadzwońDOchińskiejrestauracji
a tak serio to to tez psychika.. znajdz dobrego weterynarza i ustalcie plan dzialania ale dobrego, co sie np kocim stresem zajmuje!! i nie wywalaj cokolwiek kot nie robi nie tak, to nie jego wina, tylko wlascicela ktory go rozpuscil, zle wychowal itp

jak kocur sika to nie widzialam zeby z przerwami sikal raczejma niezly spust ze jak siurnie to jak z weza strazackiego pomozcie cios zrobic z tym smrodem zanim mieszkanie przesiąknie😭

Gość jeszcze raz kocia mama
obsikane rzeczy..jesli mozesz je poswiecic wrzuc do kuwety... a moze kuweta stoi w zlym miejscu takie miejsce powinno byc ciemne..zeby nikt tam nie chodzil czesto...i nie moze byc blisko miski z jedzeniem bo koty to czyste zwierzeta..nie beda sraly tam gdzie jedzenie lub spanie

Gość kociamamusia
no troche discypliny potzreba przy zwierzakach: jesli sikaja na reczniki to pilnujcie zeby nie lezaly na podlodze. to jak z malymi dziecmi, ciezko szukac winy u nich jak narozrabiaja. pomysl z octem jest srednio dobry, bo nie tylko kmotom sie nie podoba.....

kuwete mam w kuchni i w kiuchni tez mam miski ale stoja daleko od siebie a do kuwetki nie wrzuce fotela czyy kanapy:(

Gość jeszcze raz kocia mama
zadzwon do jakiejs kliniki ..jest duzo calodobowch..i spytaj jesli jeden kot ma zapalenie i sika poza kuweta reszta kotow pojdzie w jego slady

wiem ze nie tylko kotom ale ja juz sie poświece i maz tez byle tylko nie sikaly tam

Gość a może jak...
a może jak wysterylizujesz kotkę, to kocur przestanie?

ale ona teraz nie ma rui bo dostaje tabletki od kilku miesiecy chyba nie powinien skoro nie ma rui ?

Gość kociamamusia
kuchnia jest zlym mejscem, sorry, ale kto stawia kocia toalete w kuchni????? one nie bede sikala i sraly w miejsu posilku, ranyyyyy!!!!!

to gdzie mam postawic ? w pokoju ?

Gość a może jak...
Nie znam się na tym, taka mi się myśl nasunęła. My trzymamy kuwetę w przedpokoju.

Gość KYGLIUGLIUHIKUH
najlepsze miejsce na kuwete to LUDZKI SRACZ :p NIE TRZEBA BYC GENIUSZEM ZEBY DO TEGO DOJSC

Gość kociamamusia
lazienka - tylko pilnujcie drzwi, musza byc zawsze otwarte chociaz na szparke. no chyba ze ktos z was tam akurat przebywa. kot da znac, jresli bedzie chcial wejsc. moja kotka np. regularnie sika jak widzi ze ja sie zalatwiam.

Gość a może jak...
U nas łazienka mała. Udało się wygospodarować tylko miejsce przy pralce. A pralka wiadomo, jak pracuje to hałasuje i kot nie chciał się załatwiać. Dlatego wyjechaliśmy z kuwetą do przedpokoju i jest ok.

Gość A moje ...
dostały wje** raz i drugi i sa grzeczne jak aniołki. To jest zwierz i ma wiedziec gdzie jest jego miejsce!!

ten problem przytrafił sie tez mojej bliskiej znajomej.Mam zaprzyjaznionego weterynarza z powołania,swietny specjalista , dlatego zawsze mu ufam w kwestii zwierzat.Powiedzial, ze kot robi to dlatego, zeby zwrocic na siebie uwage,cos mu przeszkadza i chce zeby to "cos" usunac z domu,albo cos zmienic.Rozwiazanie w tej kwestii jest dosc zaskakujace-kota nalezy przytulac, glaskac, okazac mu swoja milosc.Jest on najzwyczajniej zazdrosny.Nie wolno podnosic reki na zwierze czy gonic bo to spoteguje to zachowanie.Bylo to dosc szokujace ,ale wszelkich rozwiazan probowala i wszystko na nic, a wiec sprobowala tez i tego.Poskutkowalo.Kocica przestala wszedzie sikac.Tylko kuweta.Zastanawialismy sie co moglo byc przyczyna i doszlismy do tego ze byla zazdrosna o nowego kotka, ktorego -jak widac bylo przynajmniej- bardzo polubila , bo sie nim opiekowala, lizala, ale mimo wszystko chyba nie mogla sie pogodzic ze z nia zamieszkal.Koty sa tajemnicze i powodem takich ich zachowan moga byc najglupsze rzeczy.Ostatnio znajoma kupila nowa narzute na lozko i zaczela ja od razu regularnie obsikiwac.Ponownie zastosowala ta "terapie przytulania i kochania" i kotka przestala.

Gość Magdalena30***
od zawsze wiadomo,ze koty smierdza :o Tylko ludzie,ktorzy nie dbaja o czystosc i swoja higiene,maja te zasyfione zwierzeta.

Gość uppppppppppppp