Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joasia1809

kosmetologia czy dietetyka?wady/zalety

Polecane posty

Gość joasia1809

chcialabym poznac wasze opinie na temat studiow tj dietetyka oraz kosmetologia.czy warto to studiowac czy polecac czy nie itp. wady oraz zalety. z gory dziekuje

Gość kosmetyczka z zawoooodu
skonczylam kosmetologie i nawet nie odebralam dyplomu bo mi sie znudzila zanim ja skonczylam :o a dietetyka mysle ze to bardziej dla siebie kierunek zeby sie dowiedziec o odzywianiu itp a nie zeby pracowac jako dietetyk

Gość joasia1809
czyli az tak zle??

Gość ja nie skonczylam
żadnego z tych kierunkow (studiuje pielegniarstwo) ale z tego tego co widze lepsze perspektywy sa po skonczeniu kosmetologii ... dziewczyny na mojej AM sobie chwala ten kierunek. Te co pokonczyly te studia pracuja w salonach kosmetycznych lub w fimrach kosmetycznych. Natomiast te po dietetyce nie moga znalezc pracy. Pracuja w calkiem innych zawodach ...

Gość MamaYorka
Kosmetologia= wbrew pozorom BARDZO dużo medycyny.

Gość joasia1809
wiem dlatego mnie zainteresowala ta kosmetologia chociaz wszyscy mowia ze ten kierunek jest malo przyszlosciowy i dosc jak to okreslaja "cienki" a wbrew pozorom to chyba tak samo ciezki kierunek jak np farmacja.hm?

ja studiuję kosmetologię, od października zaczynam drugi rok jestem bardzo zadowolona, bo wiem, że jest to coś co chcę w życiu robić... nie mylcie zawodu kosmetologa z technikiem usług kosmetycznych, bo kosmetologia to nie tylko malowanie paznokci... przedmioty, które były dla mnie ciężkie na pierwszym roku to chemia kosmetyczna, biofizyka i genetyka, ale poradziłam sobie... uczyłyśmy się anatomii z tych samych podręczników co studenci pierwszego roku medycyny, także możecie sobie wyobrazić :) na drugim roku czeka mnie biochemia, immunologia, farmakologia to naprawdę ambitny kierunek, wbrew temu co mówią inni kto nie doświadczył ten nie wie