Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce oszukać

Jak oszukac liczniki wody

Polecane posty

Gość precz ze złodziejami
EwelinaEwa--no to zycze Ci abys cały czas dostawała po nosie,aby ciagle Cie okradano,abys harowała na złodzieji. Myslisz,ze nic nei tracisz przez to,ze ktos tam sobie kradnei wode,energie elektr,gaz.Niestety my wszyscy z atakich złodzieji płacimy.Zycze Ci Ewelino jak najwiekszych rachunkow do opłacenia.Moze keidys zmienisz zdanie na temat kradziezy.Zyj kobieto i daj zyc złodziejom i na nich haruj.

A propos energii, to np. jeśli chodzi o gaz to ostatnio gazownia zaczęła wpuszczac do sieci obok paliwa azot - ludziom zużycie wzrosło o 30%. Azot to nie paliwo, ale kręci licznik i trzeba płacic za to horrendalne pieniądze. To jest dopiero okradanie ludzi.

Gość yogi-78
Woda powinna byc za darmo! Jeszcze troche i bedziemy płacic za powietrze , którym oddychamy :(

Jedyna rada to się nie myć, jak żresz to się nie zastanawiasz jak tu mniej zjeść żeby nie zaplacić, to tak samo dziala dużo żresz dużo wydajesz, mało używasz wody mało płacisz .....

U mnie liczniki sa od 5- lat w zeszlym roku zmieniki na nowe takie aby te magnesy nie dzialaly i byly do wykrycia.Nie kombinuj bo za to sa duze kary.Oszczedzaj wode jak sie do i bedziesz miala jeszcze zwroty.

yogi-78 - woda za darmo, proszę bardzo idź z baniakiem do najbliższej rzeczi czy jeziora i sobie nabierz, będziesz miał za darmo. ale jak chcesz czystą i uzdatnioną wodę, to niestety, ale same procesy uzdatniania pochłaniają koszty, ktoś musi przy tym pracować i ktoś to niestety musi opłacić :P

gorzej,jak czlowiek jest uczciwy a go posadzaja o kradziez:) nie bylo mnie prawie 2 miesiace w domu,i przyszedl mi rachunek za wode- 10 zl,bo wykorzystane bylo tylko 2 m3 zimnej wody. Za jakis tydzien mialam nalot ze spoldzielni,4 facetow,wszedzie zagladali,puszczali wode,nawet w kibelku:) bo mam za male rachunki!!!!

gorzej,jak czlowiek jest uczciwy a go posadzaja o kradziez:) nie bylo mnie prawie 2 miesiace w domu,i przyszedl mi rachunek za wode- 10 zl,bo wykorzystane bylo tylko 2 m3 zimnej wody. Za jakis tydzien mialam nalot ze spoldzielni,4 facetow,wszedzie zagladali,puszczali wode,nawet w kibelku:) bo mam za male rachunki!!!!

Gość trzeba go pokochac
ja oszczedzam wode i mam zwrot na poziomie prawie 100 PLN

Gość mcdmdmfmdfdf
i dlatego w polsce nigdy nie bedzie dobrze;/

no,nie bedzie dobrze,jak ludzie kradna...do mnie na kontrol przyszli,bo za maly rachunek mialam,ja bogu ducha winna,bo mnie 2 miesiace nie bylo w domu,a oni potraktowali jak zlodziejke...a wszysycy w bloku wiedza,ze pewien sasiad spuszcza ciepla wode z kaloryferow,co na pewno naraza spoldzielnie na straty. I nawet juz skarzyli na niego,i nic,bo jak to udowodnic?

Gość ___________________________
PRECZZPRECZEM- skoro jestes temu przeciwny to skad wziales/as sie na tej stronie??? :))

Gość Jaś Głuptaś
Bzdura! Woda z kaloryferów to totalny syf bo krąży w obiegu zamkniętym miesiącami. Nie nadaje si do niczego, nawet do spłukiwania ubikacji. Czego durni ludzie nie wymyślą!

Gość Antoma
Najlepiej to kupić legalny z atestem i mieć święty spokój. Tu macie ceny liczników wody: www.bmeters.pl

Gość jaa i juz
po pierwsze to my nie kradniemy! nikt na tym nie ucierpi... a ci ludzie co placa i nie kombinuja to pionki ktore nigdy niczego sie nie dorobia... "albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą"

Gość MiR
No miło by było jak bys sie odezwał tez mam licznik radiowy

Gość BloodY
Liczniczek 1 zagladasz tu jeszcze odezwij sie

Gość BloodY
i co cisza w temacie ??? macie jakieś pomysły ?

Gość idzie zima............
mi teraz wymienili wodomierze i pisze na nich że są antymagnesowe. Ale czy te wodomierze sa takie złe? Wcześniej mieszkałam w mieszkaniu bez wodomierzy a teraz przeprowadziłam się i je mam i szczerze mówiąc płace mniej za wode a zużycie chyba mam takie samo.

Przy tych cenach wody to ja się nie dziwię, że ludzie nie wyrabiają. Zwłaszcza mając liczną rodzinkę. Macie pojęcie, że podobno w Bytomiu tona wody kosztuje 14zł? I drugie tyle ścieki. Obrót licznika wody o 1 śmieszny metr to 30zł. Czy to jest NORMALNE?

Co bym nie robił to prysznic i to oszczędny = 0.1 tony wody. Czyli 3zł za opłukanie się w wodzie, która nawet do picia się nie nadaje? Dostawcy wody chyba się z chujami na łby pozamieniali, woda droższa niż za granicą. U mnie co prawda taniej, ale też podniosą jak nic.

Przy takich cenach to rodzinka 2+1 zużyje lekko tonę na dobę, ogarniacie? Czyli 900zł miesięcznie za wodę! A jak jest więcej dzieci? Faktura na 2500zł co miesiące za wodę?! Nic tylko kraść.

Gość pomarańczowy szyderca
to co ty robisz z tą wodą :o

ale z was świnie przecież później różnicę w tym co jest na głównym liczniku domu i sumie tego co było na licznikach mieszkańców - płacą mieszkańcy tak było u mojej mamy koszty różnicy podzielili na mieszkańców i moja mama płaciła za tych, którzy kradną to takie nie fair jak tak można??