Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edkaaaa

KTO KUPUJE SUKNIE?

Polecane posty

Gość edkaaaa

Moja kolezanka ostatnio brała ślub a sukienke kupowal jej przyszły mąż mówiła że to zgodne ze zwyczajem. Moja przyszła teściowa twierdzi ze panna mloda sama sobie kupuje suknie wiec jak to jest w końcu?

jesli chce się wziąść ślub to wydaję mi się, że chce się zacząć wspólne życie, więc wesele też powinno się wspólnie zorganizowac, jesli rodzice dają kase to wpłaccie na wspolne konto i wszystko razem oplacajcie z tej kasy, jesli sami to w taki sam sposób.... przynajmniej nei bedzi eproblemów kto za co placi itd

Gość mężatkaJuuuuz
ja uwazam ze slub w ten sposob: kazdy placi za swoich gosci, pan mlody za orkiestre i suknie

Gość jak juz mowa o zwyczajach
to pan młody płaci za bukiet młodej nie za suknie. Młodą ubiera ona sam (ew rodzice). Teraz każdy naciąga "zwyczaje" wg swoich potrzeb :o

W mojej rodzinie i wśród znajomych od lat panuje zwyczaj kupowania sukni przez młodą lub jej rodziców. Wyjątki jednak się zdarzały, ale nie miały nic wspólnego ze zwyczajami tylko pustą kasą rodziny młodej.

tak, kwiaty tj. bukiet itp. kupuje pan mlody a dziewczyna sama sobie suknie zalatwia tudziez z rodzicami. chciałoby się na bidnego chłopa wszystko zwalić, nie? :P