Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omoniewiadomo

Czy rożek i ręczniki z kapturkiem są naprawdę..?

Polecane posty

Gość omoniewiadomo

Potrzebne dziecku,czy to tylko taka moda?A rożek jeśli już to normalny czy usztywniany?Dzięki za odp:)

Co do rożka nie wypowiem się, bo urodziłam w czerwcu, ze względu na pogodę nie używałam go. Co do ręcznika z kapturem polecam gorąco.

Gość aaz
zarówno rożka jak i ręcznika z kapturkiem używałam i z obydwu zakupów byłam zadowolona, ale oczywiście że da sie bez nich obejść, kiedyś nie było i też ludzie żyli. Duży, miękki ręcznik i cieplutki kocyk z powodzeniem zastąpią te pierwsze

Gość omoniewiadomo
Ale rożek używacie do karmienia ?

Ja rożek miałam ale użyłam go 1 raz - było mi w nim niewygodnie . Karmiąc piersią trzymałam i trzymam mała brzuszek do brzuszka bez żadnych kocyków , rożków poduszeczek nic z tych rzeczy . Ręcznik z kapturkiem mam - nawet 3 i uważam ze sa b. potrzebne.

Gość pod pseudonnimem
uridzilam w lutym i rozka uzywalam 3 m-ce non stop do noszenia,karmienia i lulania recznika z klapturkiem tez na bierzaco uzywam

Gość aaz
rożka uzywałam przez długi czas, dopóki dziecko z niego nie wyrosło, urodziłam w kwietniu więc dni bywaly chłodne, a że mieszkam w domu prywatnym to w piecu zapalało się tylko wieczorem. W ciągu dnia ubierałam dziecku spiochy, kaftanik i do rożka.Poza tym słyszałam od położnych że noworodki uwielbiają być tak opatulone dokładnie( w szpitalach nawet "krępują" dzeciom ręce) bo czują się bezpiecznie jak w macicy. Na chłodne noce miałam też spiworek, ale ten już nie był tak wysłużony jak rożek

Gość omoniewiadomo
ok ,ale macie usztywniane czy nie? Czy kupić normalny i usztywniany?Doradzcie:)P

Gość aaz
ja mialam zwykły

Gość jasielska
Rozek mi sie przydal nawet po przyjsciu ze szpitala owijalam potem zrobilam z niego kolderke i nakrywalam bo ta z lozeczka byla duza i balam sie przykryc nia malizne Reczniki z kapturkiem sa potrzbne

Gość jajajajajajja
Mialam usztywniany ale usztywnienie wyjelam zaraz

Gość zoolzaa
rozek mialam zwykly uzywalam go dluuuugo najpierw opatulalam w nim ,dzieci czuja sie bezpiecznie,no i maz nie bal sie tak bardzo brac malego na rece w rozku pozniej kladalam na nim malego lub przykrywalam nim reczniki z kapturkiem chwale sobie choc obeszlabym sie bez jednego i drugiego ale rozek kosztowal 16 zl wiec nie tak duzo mozesz wlozyc kocyk do poszewki po poduszce zawinac male obwiazac tasiemka i masz jak rozek

Gość uuuuuuu7777777777
To naprawde dobrze ze nie mieszkalas w domu publicznym....

Mnie i rożek i ręczniki się bardzo przydawały. Szczerze mówiąc do tej pory Małego takim wycieram po kąpieli. Rożek miałam usztywniany.