Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martusiaaa18

dieta Mż

Polecane posty

Ja już w domu i po obiadku - było ciężko po dłuższej przerwie nie ogołocić całej lodówki, ale nie poddałam się. Witaj aga - ja nigdy nie ćwiczyłam samego brzucha - obecnie 3 razy w tyg chodzę na aerobik.

hej dziewczyny to ja symptome tylko juz pod innym nickiem bo ja taka zakrecona zem haslo zapomniala :)no ale jestem z wami ja juz po podwieczorku troszke ananasa zjadlam i zielona herbatka:)

dalaj a ty na tej diecie tak duzo schudłas?gratuluje jestem pelna podziwu obym ja dala rade:)

Ja to sie boje tej jesieni, długich zimnych wieczorów i jeszcze zacznie sie nauka - oj bedą kusić rózne ndobre rzeczy....

Dalaj dzieki za link:) duzo cennych porad, które napewno wdrążę w swoje życie:)napewno zastosuje sie do tego aby ostatni posilek zjadac o 18 a nawet wczesniej no i woda ,woda i jeszcze raz woda:)

Symptomka co do kolacji to wszystko zależy od tego o której kładziesz się spać. Jeśli kolację zjesz zbyt wczesnie to niestety ale głód cie dopadnie zanim się połozysz. Dlatego to trzeba do siebie dostosować. A ponadto białko na kolację mozna jeść nawet dość późno. :) Kurcze męczy mnie katar. Załatwiłam się tym razem na dobre. :( Aha do podw. zjadłam jeszcze jednego paluszka z sezamem. :P

ja klade sie bardzo bardzo pozno nawet o 2 ,3 w nocy a to ze wzgledu na moja prace:) wlasnie zaraz musze isc do pracy i jak wracam to bardzo sie wtedy objadam tzn od pewnego czasu juz nie, ale to bardzo duzo mnie kosztuje:)ale jak juz cos postanowilam to musze w tym wytrwac i mam nadzieje ze dzieki wam uda mi sie :)

To tym bardziej musisz dopasować sobie pory posiłków. Masz inny tryb aktywności więc zrozumiałe jest że pory jedzenia nie mogą być takie jak w większości przypadków. Jeśli masz motywację to zobaczysz że ci sie uda. A jeśli chcesz się dodatkowo zmotywować to polecam ci ksiażkę Dieta Dr Beck Myślenie wyszczuplajace. Bardzo pomaga poukładać sobie w głowie. :)

Hej:) Melduję się... Jem niby mało, ale na obiad pierogi...Nie potrafię ich nie spróbować:/ Jutro się ważę; mam nadzieję, że będzie ok:) Pozdrawiam:)

no wlasnie o to chodzi ,ze ja nie mam ustalonych posilkw, bo pracuje rano, potem popoludnie wolne (wiec najadam sie jakby na zapas )i znowu wieczorem praca w ktorej tez czasami cos zjem i jak wracam w nocy to znowu sie obzeram:( ale juz mi troche to przechodzi z tym nocnym obzeraniem ,mam nadzieje ze na zawsze

Aguńka -ale czym się martwisz?? Zjedz rozsądnie i nie będzie tragedii. Ja jadam zwyczajne obiady ale nie napycham się i jest dobrze. :) Symptomka, no to tym bardziej musisz sobie ustalić mniej wiecej harmonogram i się go trzymać. Zrób sobie jadłospis na cały dzień. Polecam ci też zapisywanie wszystkiego co zjadasz w ciągu dnia. Bo niestety ale czasem mamy tendencje do nie liczenia pewnych zjedzonych rzeczy i przez to wydaje się nam że to się nie liczy. A gdy zapiszesz to widzisz czarno na białym co i ile zjadłaś. :)

Ja gdzieś czytałam, że ostatni posiłek trzeba zjeść na 4 godziny przed snem

Jaki tu ruch dziewczyny! Aga280179--> polecam aerobiczną 6-tkę weidera (A6W) ładnie kształtuje mięśnie brzucha a najlepsze rezultaty razem z ćwiczeniami aerobowymi. Ja swoje ćwicenia przerwałąm, ale znów zaczynam od jutra. Symptomka--> Dalaj ma rację z tym zapisywaniem, od kiedy zaczęłam sama byłam zdziwiona ile rzeczy sie nie liczy :( Kajka--> A ja słyszała, że 2-3 h przed snem wystarczą. Umnie wszystko zgodnie z planem, ale niestety nie odmówiłam sobie ciasta marchewkowego, ale kawałek malutki a i zjadłam dziś bardzo mało kalorii więc się wyrówna. Ogólnie dzisiejszy dzień mgę już zaliczyć na plus, bo wieczorem wiem, że się już "nie dam namówić" A chłopa pogonie :)

Hellooo Witam nowe forumowiczki na topiku. Wczoraj nic już nie zdążyłam napisać bo miałam zamieszanie związane z urodzinami a dziś poprawka urodzin.:) Pokosztowałam co nieco ale waga się nie zmieniła.:) Lasagne się udała super.:) Podgotowałam te płaty żeby nie były twarde. Od jutra piszę już regularnie menu. Mój mały dziś cały dzień ma katar.Zobaczymy jak będzie dziś w nocy.TEraz nawet chyba ma temperaturę ale zmierzyć mu ją to graniczy z cudem. Dalaj ekspres chyba opanowałam tylko nie wiem dokładnie jak z tym czyszczeniem po każdym użyciu.Znaczy nalewam wodę do pojemnika po mleku i włączam clean a potem jeszcze raz pod bieżącą wodą myć wszystkie te części z pojemnika na mleko? Zrozumiałam z instrukcji że przed pierwszym użyciem przepuścić cały zbiornik wody.Ale czy to trzeba częściej robić I jeden ten pads to jest na jedną kawę tak ?

hej dziewczyny , rzeczywiście duzy ruch i bardzo dobrze . Witam wszystkie nowe dziewczyny serdecznie . U mnie w miarę dobrze , na kolację zjadłam , tak jak pisałam wczesnie jogurt i dodatkowo 4 biszkopciki . Powoli uczę sie umiaru , wczesniej zjadałam pół paczki na raz , więc jest postęp . Ale cały czas kusi więcej , jednak potrafię sobie odmówić . Dalaj - - - niestety pogoda sprzyja przeziębieniom , u mnie jest tak samo . Pozdrowienia

Dziewczyny skończył mi się chleb i nie jajek ani płatków jakieś propozycje na jutrzejsze śniadanie? Może jak zjem owoce na czczo to mi nie zaszkodzą:)

melduję sie i ja !!! zmęczona troszke po całym dniu..i zaraz lece spac dzisiaj zjadłam 1 bułeczke maślana 2 kromki chleba orkiszowego z krakowska i żółtym serem jabłko 2 kromki chleba z krakowską i serem 6 mc nugets (wiem wiem przesadziłam ale taka miałam ochote) 1 bułeczke maślana 1/2 kotleta drobiowegoi troszke marchewski z groszkiem i leczo... 1 placek ziemniaczany ło jej ile tego...musze sie ograniczyc...

Hej, jestem dziś ogólnie zakatarzona. Staram się zwalczyć chorobę jak mogę. Wszyscy w domu mają katar. :( U mnie waga niestety stoi i nie chce zejsć ale stawiam na nadchodzący okres (niecały tydzień) i chorobę. :( Doti, włączając Clean przeczyszczasz przewody mleczne ale warto od czasu do czasu umyć te części pod bieżącą wodą -bo mleko lubi osiadać. :) Aha -my przepłukujemy automatycznie bardzo często sam przepływ kawy -lubi tam czasem coś osiadać (chodzi mi o nacisnięcie naraz obu klawiszy -na pojedyńczą i na podwójną kawę. Wówczas ekspres puszcza samą wodę. Aha nie wyłącza sie w tej opcji samodzielnie i musisz nacisnąć przycisk wł/wył aby przerwać. Co do padsów to owszem -jeden na jedną kawę. :) Ale jak pisałam można dokupić przystawkę na kawę sypaną. :) Kasia, brawo -o ten umiar właśnie chodzi. :D Ewinek, a nie masz nic z nabiału -jakiś twaróg albo jogurty? Olensja, e tam wcale nie tak dużo zjadłaś. Tylko po co te mc nuggets -przecież to panierka a co za tym idzie masa tłuszczu. Ale od czasu do czasu można. ;) Kajka, z tego co wiem to białko mozna jeść nawet przed samym snem. :) Wczoraj zjadłam na kolację resztę przedwczorajszego obiadu -warzywka chińskie i filet z odrobiną keczupu. Potem byłam grzeczna i nic więcej oprócz Gripexu nie jadłam ani nie piłam. ;) Dziś plan mam taki: śn. (zjadłam) trzy tosty z serkiem topionym i jedna z plasterkiem sera hochland. Kawa z mlekiem II śniadanie: jogurt plus sucharki albo herbatniki obiad: łazanki podw. ?? kolacja: twarożek albo sałatka z tuńczyka Dziś chyba daruję sobie spacer -bo ten wiatr w połaczeniu ze słońcem jest bardzo zdradliwy. :O

U mnie dziś waga mniejsza o 1 kg w stosunku do tej sprzed 2 tyg. dzię będzie sn - bułka z ziarnami, twarozkiem i pomidorkiem II śn - kostka czekolady i jogurt naturalny ( nie wiem czy skończy się na jednej kostce) ob- żebrko pieczone i surówka podw - jogurt naturalny Ta czekoladę to mam dziś na biurku w pracy więc trudno będzie szię oprzeć.

Hellloo U mnie dziś na wadze 71,9 :):):) Nie za bardzo się wyspałam bo małemu katar przeszkadzał i się budził co chwilę.Chyba też sobie darujemy spacer dziś.No ale zobaczymy jeszcze. Ja po śniadanku - 2 kromki razowca z wędliną. Na drugie będzie kawałek ciasta jeszcze z urodzin :) Na obiad rozgrzewający rosół :) Podwieczorek jogurt Kolacja coś z nabiału. Dalaj dzięki wielkie.:) Właśnie chodzi mi o te przepłukanie automatycznie samego przepływu kawy - to muszę naciskać naraz oba te klawisze -na pojedyńczą i na podwójną kawę w momencie zapalenia się trzech naraz za każdym razem podczas tego jednego cyklu z całym pełnym zbiornikiem na wodę bo ekspres przerywa proces nie? Nie da się włączyć raz żeby przepłukał od razu cały zbiornik wody czy nie jest to konieczne ? Wiem ze można dokupić podajnik na herbatę i czekoladę.To na kawę sypaną też ?

Kajka, Doti -gratulacje z powodu spadku wagi -ja jestem nadęta przed okresem. Buu. :( Doti, w zasadzie to ja nie widze potrzeby przepłukiwania całym zbiornikiem wody. Poprostu kiedy ekspres się nagrzeje -włączam przepłukiwanie i gdy widzę że woda leci czysta to przerywam. Moim zdaniem nie trzeba przelewać całego pojemnika. :) Pamiętaj tylko żeby padsy wkładać do padholdera wypukłą stroną na dół (na tych padsach senseo wypukła strona to jest ta bez napisu). Gdzieś widziałam chyba na allegro taką przystawkę na kawę sypaną. Ale teraz nie mogę tego znaleźć więc nie powiem ci na 100% czy to napewno było do senseo latte a nie do starszego modelu.

Witam wszystkie dziewczyny! Ja już po sprzątaniu i po śniadaniu Na śniadanie była bułeczka z szynką i bułka słodka Co do obiadu to jeszcze nie wiem co zrobię. Ja od tyg jestem na ścisłej diecie bo byłam u lekarza Mam goryczkę w buzi, lekarz przepisał mi leki i kazał zrobić badania Nie moge jeść smażonych i tłustych potraw , zero gazowanych napoi i kawy. Myślę że będzie dobrze a ta dieta tylko duży plus aby więcej schudnąć

Witam! Dalaj--> ja też przeziębiona i na śniadanko zjadłam purpernikiel, którego wcześniej nie widziałam bo taki malutki :) 2 kromki jedna z dżemem, druga z masłem orzechowym i 100 gr jogurtu razem nie więcej niż 250 kcla Aha i kawka z mlekiem Gratuluję Wszystkim, które odnotowały spadek wagi !!!!:) Ja dziś sprawdzę bo w końcu na siłownie idę, miałam dość długą przerwę. Aga280179--> współczuję, ale ja bardzo chciałabym oduczyć się kawy a nie mogę, co jest dośćdziwne bo palenie rzuciłam, choć byłam nałogowcem, ale kawusie to ja uwielbiam a wiadomo, żę przyczynia się do powstawania cellulitu. :(

Aga, współczuje problemów zdrowotnych. Mam nadzieję że szybko wyjdzie dlaczego masz taki problem. Ewinek, ja tam pijam jedną kawę z mlekiem a cellulitu się pozbyłam dzięki ćwiczeniom. Pij wode i ćwicz a cellulit nie ma szans. :) Zjadłam drugie śniadanie i zrobiłam zupę na jutro. Leci mi z nosa i w ogóle mam dość. :O

Dalaj--> Wiem wiem, musiałaś to napisac? :) oczywiście ćwiczenia, ruch najważniejsze!!! Tego będę się trzymać.

Ewinek, nie bardzo rozumiem o co chodzi?? :) Napisałam o ćwiczeniach bo faktycznie mi pomogły w walce z tym problemem -wyrobiłam sobie mięśnie, tłuszczyk zniknął a co za tym idzie cellulit też. :) Tylko o tym myślałam. :) Zjadłam obiad i mam nadzieję że synuś pójdzie spać. Przydałoby mi się trochę odpoczynku. :)