Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motomoto

Problem z zakupami

Polecane posty

Gość motomoto

Hej dziewczyny. Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Dlaczego w sklepach tak trudno o ciuchy w większym rozmiarze? Jestem wysoka i potrzebuję ciuchów w rozmiarze 44 czasem nawet 46 ze względu na biust. Kupienie ubrania w moim rozmiarze i to takiego które będzie mi się podobać graniczy z cudem. Ze stanikiem jest tak samo (85E). Jest za to pełno większych ciuchów dla starych babek (bez obrazy. A ja mam 21 lat i nie będę się ubierać w brzydkie ciuchy dla starszych osób...

Gość motomoto
czy tylko ja mam taki problem?

Gość ja tez mam ten problem
jestem tą stara babą dwa razy starszą od ciebie i też nie chcę nosić brzydkich ubrań ani paskudnej bielizny ładny stanik 85F graniczy z cudem

pół roku temu upiłam sobe stanik, z któego jestem zadowolona wczoraj postanowiłam kupić taki sam nowy, bo tamten się sprawdził i był ładny (polska produkcj) okazało się że w miejscu tamtego sklepu z bielizną jest bar :-(

Gość aaaallllaaaa
też tak mam

Gość schudnijcie tuczniki
jakie wy kurwa tłuste musicie być zeby miec 85 pod cycem

O ten stanik jest fajny tak na codzień i ładnie wygląda jak masz przezroczytą bluzkę. Kupiłam go w sklepie a teraz mi ten sklep zlikwidowali. http://alles.pl/sklep//prg/img.php?img=..%2Fupload%2Fhavana_m.jpg

Gość motomoto
ja nie jestem gruba. po prostu wzrost robi swoje.

Gość motomoto
a tak w ogóle to fajnie że się ktoś odezwał w końcu :D

Nie żal sie. Ja noszę rozmiar 34 i mam większy problem niż Ty! Jak w sklepach są promocje to na wieszakach zostają tylko ciuchy w bardzo dużych rozmiarach ... Idź do H&M to zobaczysz ile ich wisi... Same 44!

Gość pierwsze słysze ze wraz
ze wzrostem zwieksza sie obwód pod cyckami ps. mam 176 cm i kupuje staniki na 65 pod biustem

Gość drugi raz słyszę
"mam 176 cm i kupuje staniki na 65 pod biustem" o anorektycznych patykach tu nie rozmawiamy :-O

=Ja noszę rozmiar 34 i mam większy problem niż Ty! Jak w sklepach są promocje to na wieszakach zostają tylko ciuchy w bardzo dużych rozmiarach 44 ... = ha, ha ja mam to samo wrażenie tylko że jak sa promocje to same malutkie ubranka zostają w rozm. 36 :-D :-D :-D

:D:D:D:D A tak poza tym to są katalogi Bon Prix, Quelle - w nich można znaleźć ubrania w każdym chyba rozmiarze

Gość motomoto
Po prostu koleżanka wyżej nie rozumie co to znaczy proporcjonalna kobieta. Nie zalicza się tam patyczak z wielkimi cyckami, którego ma na myśli. Tylko kobieta, która ma i co nieco w biodrach i w klatce piersiowej. W każdym razie problemu to nie rozwiązuje. :D

Gość taaaaaaak
prawdziwa kobieta waży tyle co krowa i biedna nie może na siebie ubrań kupić , tak jest proporcjonalnie otłuszczona :D

Autorko - a ile Ty masz pod biustem i w biuscie? bo moze masz po prostu zły stanik, a nie że 85E cięzko znaleźć ja kupuję 65H i nie ma problemu a ubrań XS to faktycznie.. jak na lekarstwo..

Gość motomoto
= do wpisu 17:04 moja siostra jest strasznie chudziutka i też łaziłam z nią po dziecięcych bo wszystkie małe rozmiary w sklepach dla dorosłych z niej spadały.

Gość motomoto
86/106

Gość grażżynka
To prawda, cieżko o ubrania w większych rozmiarach niz 42-44. Ja tego problemu nie mam, ale widzę, co w sklepach jest. i tez nie wiem, dlaczego wszystkie ubrania "duze" szyte są jak wory. Osoby przy kosci też maja jakis kształt, tez chcą wygladać jak kobiety, a nie jak kloce drewna. To samo ze stanikami. Wieksze rozmiary, z większymi miskami - to prawie wyłącznie albo dla karmiacych, albo takie straganowe barchany jak dla prababci. W niektórych sklepach są ubrania o większych rozmiarach, np. c&a, h&m, kapp ahl, moze tam poszukajcie. Albo w katalogach otto , od bidy tez bonprix, choc tam jakosć jest troche gorsza

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php?below=86&bust=106 zobacz tutaj jaki powinnaś (plus minus) nosic rozmiar stanika.. nawet 75FF sugeruja.. poczytaj Lobby Biuściastych, Balkonetkę itp - zobaczysz ile może zdziałać dobrze dobrany stanik (i myślę, że te rozmiary nie są jakieś nietypowe, trudniej te z mniejszymi obwodami znaleźc niestety)

Grażynko, bez urazy, ale mnie trochę bawią takie pytania.. czemu na manekinie coś wygląda zgrabnie, a w rozmiarze 44 jak worek.. to chyba jest dośc logiczne.. na manekinie jest przeważnie rozmiar 36-38, przy gabarytach z 44 musi być obszerniejszy, przez co traci na zgrabności (mniej widać zarys talii gdy ktoś ma w biodrach 110 a w talii 80 niż przy biodrach 90 i talii 60 mimo wszystko..)

Gość motomoto
To chyba zależy od kalkulatora. Ja staniki kupuję w Triumphie i tam mam właśnie taki rozmiar...

Gość grażżynka
Zupełnie nie o tym mówię. Mówię o tych ubraniach, ktore autorka określiła jako "dla starych babek". "Stare babki" tez by chciały, żeby ich ubranie miało ksztalt, a nie zeby już samo w sobie było worem. Uszyte jako wór, o kroju woru.

Ten licznik rozmiarów staników to jakas paranoja :-D bo wg niego to ja musiałabym nosić stanik 85J (jot!) kto kiedykolwiek taki stanik widział w sklepie lub gdziekolwiek? :-D to jakas bzdura!

ja też kiedyś kupowałam w triumphie, ale to dupna firma. teraz się nie mieszczę w ich rozmiarówkę (kiedyś od biedy coś bym znalazła z obwodem 70, ale teraz miski kończą się na D przeważnie, a ja potrzebuję większej) - są inne, lepiej zaopatrzona dla biuściastych sklepy :)

tam pod wynikiem masz opcję wyszukania staników w takim rozmiarze - zobacz co akurat jest na ebayu, w sklepach też są takie dostępne