Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana 23

CHCĘ USUNĄĆ NARZĄDY RODNE. PROSZĘ O POMOC !!!

Polecane posty

Gość Załamana 23

Witam. Mam 23 lata i ogromne problemy zdrowotne- z jelitami (liczne operacje, zrosty),a do tego te "kobiece problemy". Od 10 lat miesiączkuję i jest to najgorsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała. Moje życie skończyło się w dniu pierwszego okresu. Bóle jakie towarzyszą moim okresom są tak silne, że tracę z bólu przytomność (nie wolno mi przyjmować żadnych środków przeciwbólowych, a No-Spa nie działa). Jeśli mam szczęście, nie jestem w domu sama i zdążę przed najsilniejszym bólem- jadę na SOR i tam leżę pod kroplówkami, albo trafiam na oddział. Jeśli jestem sama różnie to się kończy- bo przecież do okresu pogotowie nie przyjedzie. Mój gin mówi, że dla mojego bezpieczeństwa powinnam każdy (!!!) okres przeleżeć w szpitalu- 3 do 4 dni. Gastrolog, ginekolog i chirurg robili przez te lata wszystko, by mi jakoś pomóc. (byłam u wielu dobrych lekarzy) Niestety nic nie pomogło. Kilka miesięcy temu przeszłam kolejną operację na jelita. Chirurg powiedział, że w brzuchu mam "siatkę zrostów" i niestety po operacji siłą rzeczy będzie ich więcej- oby tylko nie było już zrostów poprzecznych. Od 8 miesięcy mam hamowaną miesiączkę, bo lekarze nie chcą ryzykować kolejnej niedrożności. Od 10 miesięcy non stop podkrwawiam i plamię. Zrezygnowałam ze studiów, nie mogę podjąć żadnej pracy. Nie wychodzę z domu przez 2 tygodnie w miesiącu- tak źle się czuję. Wpadłam w depresję i nerwicę lękową. Nie chcę już żyć. Nie chcę już TAK żyć. Rozmawiałam z lekarzami nt. usunięcia narządów rodnych i jedyne co słyszę, to to, że mnie rozumieją, ale nie odważą się tego przeprowadzić, bo prawo zabrania takich operacji na zdrowych narządach. Macice mam zdrową- to jedyny zdrowy narząd w moim brzuchu. Dzieci na pewno nie będę miała, bo ciąża w moim przypadku zagraża memu życiu. Przecież dziecko można adoptować!- dla mnie to nie problem. Błagam!!!!!!! Jeśli ktoś orientuje się kto mógłby przeprowadzić u mnie taki zabieg niech mi pomoże!!! Chcę wreszcie zacząć żyć i nie bać się każdej wizyty w toalecie. Chcę wychodzić z domu, wyjeżdżać, pójść na studia... Jelit usunąć się nie da, ale macicę, która i tak w życiu do niczego mi się nie przyda można. BŁAGAM O POMOC nie chcę któregoś dnia zrobić głupstwa, (a takie myśli chodzą mi już po głowie). Zostały mi jeszcze resztki nadziei... Pomóżcie mi znaleźć takiego lekarza, który podjąłby się takiej operacji.

Gość boli mne serce jak to czytam
czy twoje bóle są spowodowane zrostami?

Gość boli mne serce jak to czytam
Bo jeśli tak, może powinnaś pomyśleć o ich usunięciu? Nie wiem, czy zrosty pooperacyjne da się usunąć tak, żeby nie powstały nowe. Powinnaś zapytać lekarzy. Poza tym, może powinnaś pomyśleć o leczeniu za granicą?? Teraz możemy korzystać z opieki medycznej w całej Unii. Może w innym kraju znajdą się lekarze, którzy będą potrafili ci pomóc. Wiem, że ludzie naprawdę ciężko chorzy jeżdżą leczyć się za granicę. Tam mają lepszy sprzęt, lepsze leki, większą wiedzę, bo mają pieniądze na badania naukowe. Studia możesz chyba robić w toku indywidualnym. Zapytaj na uczelni, na której chciałabyś studiować. Może to frazesy. Chciałabym ci lepiej pomóc, ale niestety nie mogę. Trzymaj się i wszystkiego dobrego

Gość Załamana 23
Ból pochodzi zarówno z macicy- jak przy "normalnej" bolesnej miesiączce, jak i z jelit (mocno spowalnia perystaltyka, zatrzymują się gazy, pętle jelitowe są wtedy bardzo rozdęte (obraz USG)- wyglądam jakbym była w 6 miesiącu ciąży, aż mnie skóra boli). I te przeklęte zrosty!

Gość CAMPARI34
SŁUCHAJ JAK TO JEST ŻE CI NIE CHCĄ USUNĄĆ NARZĄDÓW PRZECIEŻ TO WSKAZANE ZE WZGLĘDÓW ZDROWOTNYCH!A JAKBYŚ MIAŁA RAKA TO BY CI USUNELI?DOPIERO WTEDY?????JAKOŚ MI SIĘ W TO NIE CHCE WIERZYĆ

Gość inkkkkkka
rozumiem że masz cieżkie okresy,zresztą sama mam okropne.3 dni temu zemdlałam u dentysty...:/ pogotowie,kilkugodzinny pobyt w szpitalu,kroplówki...wynik niedokrwistosc.Moje okresy to krwotoki normalnie,tak mam od pierwszej miesiaczki:/ dramat:/Bóle miałam straszne zawsze,ostatnio jak zaczęłam brać antydepresanty,bo wpadłam w depresję ból miesiaczkowy się zmniejszył,krwawienia silne nie ustały.Myślę ze powinnaś udac się do dobrego specjalisty,szukaj na necie klinik,ale państwowych z dobra renomą,ponoć potrafia działać cuda.Ja sama teraz postanowiłam wziasc sie za leczenie,jetem dobrej myśli:) Dosyc wrednych okresów!!!!Zaczęłam się juz bac wychodzic z domu,mam wyniki krwi fatalne:/

Gość Załamana 23
Dziękuję za dobre słowo. Myślałam o plastyce jelit, ale takie coś nie wchodzi w grę. Lekarze usuwają zrost kiedy niedrożność jest tak duża, że nie da się jej rozpędzić żadnymi lekami i jest już na granicy zamartwicy jelit- tak było za każdym razem- 18 godzin wymiotów, pod koniec wymioty fusowate, na koniec już krew- mimo założonej sondy. Każda ingerencja w brzuch powoduje kolejne zrosty, dlatego lekarze nie chcą operować "bez potrzeby". Zasięgałam opinii w Niemczech, we Francji i w RPA (tam gdzie porozjeżdżała się rodzina), ale niestety tam leczenie wyglądałoby tak samo jak u nas. Najbardziej boli mnie to, że wszystko to, co teraz się dzieje, dzieje się z winy lekarza, który trzymając mnie na oddziale 5 dni- na antybiotykach doprowadził do "rozlania się" wyrostka robaczkowego. Miałam pecha 13 lat temu trafiając do szpitala w czasie strajku.

Gość CAMPARI34
MUSISZ SIĘ RATOWAĆ ZAPODAJ ICH DO IZBY LEKARSKIEJ

Gość inkkkkkka
walcz o swoje zdrowie.Jestem z katowic i tutaj sa dobre oddzialy chorób wewnętrznych ..myślę że napewno znajdą się lekarze którzy będą potrafili Ci pomóc,szukaj.

Gość inkkkkkka
umów się do katowic na wizytę,szpital w ochojcu,ligocie....myślę że dowolny lekarz.Oni i tak konsultuja się nawzajem.najlepiej jakbyś miała skierowanie do szpitala i położyła się na badania.

Gość inkkkkkka
w wyrazie z gwiazdką jest "o" zamiast gwiazdki;)

Gość inkkkkkka
ochojec i ligota sa dzielnicami katowic

Gość inkkkkkka
tutaj tłumnie przyjeżdzają ludzie z różnych województw

Gość Załamana 23
Do inkkkkkka => mam kontakt z najlepszymi lekarzami, pracującymi na klinikach. Diagnozy się potwierdzają. A do usunięcia nie ma podstaw, bo macica jest zdrowa, a poza tym istnieje również ryzyko zapętlenia się jelita po histerektomii. (ale i bez tego istnieje, więc...) Wiecie, mój przypadek jest dość skomplikowany, więc nie będę opisywać wszystkiego, bo zajęłoby mi to chyba kilka godzin. Dlatego proszę, nie piszcie mi, "coś mi się nie wydaje", "wątpię żeby" itd. bo wszystko jasne byłoby dla Was dopiero po przeczytaniu moich kart uzbieranych przez 13 lat. Jeśli możecie kogoś polecić, to proszę dajcie znać. Jeśli nie, to poprostu nie odpisujcie.

Może by te kwestie prawne jakoś było warto zweryfikowac? Przecież w tym wypadku mimo że te narządy sa teoretycznie zdrowe, to inna choroba upośledza ich funkcjonowanie w takim stopniu, że równie dobrze mogłyby nie działac wcale.... Możesz spróbowac spytac na forum prawnym, jakby nie wiedzieli to może ci powiedzą, kto się specjalizuje w takich sprawach w twoim mieście... www.forumprawne.org A pogotowie do miesiączki jak najbardziej powinno przyjechac kiedy coś jest nie tak... przeciez mozna dostac krwotoku....

Gość inkkkkkka
nie wiem czy wytną Ci w katowicach ale wiem ze wiele osób wyciagnęli po bardzo cieżkich wypadkach,przy zmiażdzonych narzadach wewnętrznych.Szpitali jest kilka co Ci zalezy spróbowac?Zawsze to jakaś nadzieja.Rozumiem ze czujesz się zdesperowana i zmeczona...ale musisz walczyć!!!!

Gość anonimowassssaaaa
Nie potrafię Ci pomóc ale podpowiem - nikt na forum publicznym nie poda danych lekarza, który mógłby podjąć się nielegalnego zabiegu. Podaj do siebie namiary.. załóż skrzynkę tylko dla tego celu, rozpuść wici na forach i regularnie sprawdzaj wiadomości.

Tylko jeśli jest takie ryzyko, to wątpię, czy jakiś lekarz by się tego podjął...

Gość inkkkkkka
kazda operacja obarczona jest ryzykiem,a pomomo to lekarze decyduja się je wykonywać.Myślę ze znajdzie się lekarz i to nie "lewy" który zdecyduje się podjać decyzję wyciecia.

Gość Załamana 23
Inkaaaa -> Walczę. Naprawdę. Czasem po prostu brak mi już sił, jak widzę bezsens mojego życia. A co do porady prawnej, to może faktycznie warto takiej zasięgnąć. Dzięki

Gość inkkkkkka
pamiętaj,to jest Twoje życie.Ja też od życia dostałam po dupie...nawet bardzo,,,mam okresy totalnego załamania,ale w końcu się podnosze.jestem pewna ze znajdziesz lekarza który Ci pomoże.Wiesz tutaj nie ejst tak ze chwale szpitale z mojego miasta ignorujac inne,ale bylam na oddziale hematologii.Przyjeżdzali tutaj ludzie z innych województw ,ludzie którzy mieli wyroki śmierci...a tutaj lekarze zdzialali cuda.Poznałam faceta któr miał nie żyć 6 lat temu.

Gość kasia4 0
Nie bede sie rozpisywac, ale z bolami mialam podobnie, nie mdlalam za kazdym razem, bo moglam przyjmowac leki przeciwbolowe, ale to byl taki bol, ze gryzlam sciany. W kazdym razie nie wiem skad jesteś, ale podam Ci namiary na lekarza, ktory mnie wyleczyl i uchronil przez usunieciem wszystkiego. Napisz czy chcesz, to napisze Ci dane.

Gość Załamana 23
mój e- mail: jrc6891@op.pl

Gość o kurcze ja tez
mialam rozlany wyrostek ale takich problemow teraz nie mam :( wlasciwie to zadnych nie mam bardzo ci wspolczuje :(

Gość kasia4 0
oki juz wysylam maila. Powiem jeszcze tylko to, ze ja tez w klinikach sie leczylm i tam nie dawali mi nadzieji, a ten lekarz sprawil, ze jestem zdrowa i okres mam prawie bezbolesny. Życze Ci zeby i Tobie pomogl.

Gość Załamana 23
Będę wdzięczna za każdą pomoc, każdy namiar. Jeśli trzeba będzie pojadę na koniec świata. Z góry dziękuję!

Gość do zalamanej 23
czy możesz podac swój mail lub gg ?? jutro do ciebie napiszę

Gość do zalamanej 23
sorki ale jestem ślepa:P

Gość kasia4 0
Wyslalam, a powiedz dlaczego nie mozesz brac lekow przeciwbolowych?

Gość Załamana 23
Poczytaj sobie ulotki leków- o działaniu na ukł. pokarmowy. Wiesz ja mam nadżerki w żołądku i przełyku oraz straszne refluxy (podejrzenie jakiejś przepukliny w przełyku, ale dokładnie nie wiem o co chodzi- mam dopiero zrobić RTG przełyku) i to też mi dosyć komplikuje sprawę. Mogą wystąpić krwawienia i takie tam- poczytaj sobie jak chcesz, bo za dużo bym musiała pisać. Pozdrawiam