Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj problem

pytanie do informatyka

Polecane posty

Gość moj problem

witam czy może mi ktoś wyjaśnić : 1. czy po usunięciu archiwum z gg, rozmowy są gdzies zapamiętane? jeżeli tak to gdzie? 2. gdzie hasła do poczty e- mail są zapisywane?

Gość moj problem
pomoze mi ktoś????????

Gość po usunięciu
archiwum GG tych rozmów już nie ma, co do maila to zależy jakiego programu używasz , czy jest to np. email na internecie.

Gość moj problem
używam gmaila i na onecie. wiesz gdzie hasła do nich są zapisane na dysku?

Gość hasłą zapisane sa w plikach
cookie a one znajdują się w zależności od tego jaki browser do netu uzywasz. U mnie np. są tutaj C:\Documents and Settings\Tata\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\User Data\Default

Gość oj pogubily sie
niektóre znaki i z jednego zrobiło buźke...

Gość moj problem
w tym setings nie mam ustawien lokalnych :(

Gość moj problem
w setings mam administrator all users default user i katalog z moim loginem

Gość zobacz do katalogu z twoim
loginem , poza tym to są pliki ukryte wiec włącz w narzędziach opcje " pokaż wszystkie pliki", no i ja używam Google Chrome zamiast Explorera

Gość ale powiedz mi
po co ci to? co chcesz zrobić? bo tych plików cookie nie da się normalnie podglądać (odczytać)

Gość moj problem
okej weszłam do mojego katalogu i tam były widoczne pliki takie jak gastreamer cookies dane aplikacji menu start moje dokumenty moje bieżące dokumenty nethoood printhoood pulpit sendto szablony ulubione ustawienia lokalne ntuser gdzie mam teraz wejsc , bo szukamy haseł, prawda? a ja nie chce aby te hała były zapisane na dysku

Gość dobrze juz
pisze jeżeli nie chcesz mieć zapisane hasła na dysku to nie pozwalaj na to komputerowi, nie wybieraj opcji "zapamiętaj hasła" gdy sie logujesz do maila. Jeśli chcesz teraz usunąć hasła to zrób tak jesli masz internet explorer: naciśnij narzedzia, potem opcje internetowe, zakłądka ogólne i w linijce historia przegladani nacisnij usuń pokaże sie nowe okienko i tam bedziesz miec wybór co chcesz usunąć

Gość a najlepiej pobierz
CC Cleaner ( http://www.filehippo.com/download_ccleaner/ ) i po sprawie ... czyści wszystko pieknie i bez boleśnie ... usuwa tez wszelkie badziewie nagromadzone przez serfowanie po necie , hasła , cookies, tymczasowe pliki i wszelkie historie . Co ma pousuwac łatwo się ustawia ..

Gość moj problem
ale nie rozumiesz mnie! ja logujac sie na gmaila czy inna pocztę nie mam juz zapamiętego hasła tylko zawsze próbując sie zalogować musze je wpisywać. a wiem że one są gdzies zapisane bo widziałam

Gość moj problem
mam mozille

Gość nie nie są
nigdzie zapisane jeśli robisz to w ten sposób, komputer ich nie pamięta . Tylko w chwili logowania przesyłane są do serwera twojej poczty i to wszystko.

Gość moj problem
al;eż są zapewniam Cię! moj brat w ten sposób wchodził na moje poczty a jest informatykiem ! bo gdzies to jest zapisane! cienki informatyk z ciebie kto mi pomoże?????

Gość dyfer
Jeśli masz Firefoksa to na belce górnej kliknij na "narzędzia" a potem na zakładkę "bezpieczeństwo". W otworzonym oknie jest przycisk "zapamiętane hasła",a w następnym oknie kliknij "wyświetl hasła".Tam na liście powinno być szukane hasło.

Gość Gerir
hasla nie sa przechowywane w ciasteczkach (a jesli sa to glupota ze strony portali). natomiast mozesz miec przechowywanie hasla w przegladarce, zapewne w opcjach bedzie mozliwosc wylaczenia.

Gość mój problem
wchodząc do zakładki narzędzia potem bezpieczeństwo potem 'zaapamietane hasła" klikłam ale tam nie ma zadnego hasła ! informatycy! ja wam mówie że te hasła są zapisane na dysku gdzies a nie w waszych narzędziach i ustawieniach! TYLKO GDZIE???? czyli te ciasteczka mam kasować?

Gość piczuła
A w ogóle to po co Ci to? O co chodzi? Nie możesz zalogować się do poczty, czy chcesz aby nikt nie przeglądał twojej poczty, nie pamiętasz hasła? Napisz o co chodzi, to może się to w inny sposób rozwiąże

Gość dyfer
Trzeba jeszcze kliknąć na przycisk "wyświetl hasła".Jeśli ich nie ma w tym oknie to nie ma ich na dysku w komputerze,tylko na serwerze g-maila.Ciasteczka nie zawierają haseł,tylko informacje o przeglądanych stronach w sieci.

Gość dyfer
Ciasteczka możesz kasować. Znajdują się one w ukrytym folderze "Temporary Internet Files".To jest bezpieczna operacja, nie stracisz żadnych danych. Jednak najlepiej usuwają ciasteczka programy do czyszczenia dysku, gdyż żadna przeglądarka nie usuwa wszystkich ciasteczek. Potem łatwo można sprawdzić jakie strony przeglądałaś.

Gość aaa takkk
sciagnij sobie program "cc cleaner" to banalny program do czyszczenia komputera z ciasteczek, tempów i wszytskiego co soebie wymarzysz;)

Gość mój problem
a temporary to jest na dysku C? a ten program cc cleaner łatwo sie ściąga? nie lepiej ręcznie czyścić te ciasteczka?

Gość czyściciel__2
up up up leniuchy:D

Gość czyściciel__2
czy jeśli przeczyszcze Ccleanerem wszystko co mozliwe to isnieje jakas mozliwośc aby ktoś luknął po jakich stronkach spacerowałem???:D czy ten Ccleaner wyszyści na amen???:D dobrze by było:P

Gość dyfer
Temporary jest na dysku C,tylko jest ukryty.Musisz włączyć wyświetlanie wszystkich plików i folderów. To jest ścieżka do tego folderu. C:\Documents and Settings\........\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files .W miejscu kropek będzie nazwa twojego konta użytkownika. Można ciasteczka usuwać ręcznie, ale jest to uciążliwe. Ja używam "Odkurzacza". Jest po polsku i usuwa również inne śmieci z dysku.

Gość mój problem
dziekuje .. ale w tym temporry internet file jest : content IES a w tym content IES sa puste pliki np taki: HYOJE5C10 jest ich 4 i wszystkie sa puste :(

Gość mój problem
a nazwa mojego konta użytkownika jest na C/dokuments seting/i nazwa uzytkonika moja a w niej ustawienia lokalne i znowu temporary i w tym sa ciasteczka? dużo jest tego. a gdzie w końcu te has ła ? kto mi pomoże?