Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogrodnicza mała ...

PYTANIE NATURY BOTANICZNEJ!!! POMOCY!

Polecane posty

Gość ogrodnicza mała ...

Dziewczyny! Co posadzę to z czasem pleśnieje mi ziemia w doniczce. Jak sobie z tym poradzić? Zmieniam tą ziemię co 3 tygodnie i już nie wyrabiam po prostu. Wcale dużo nie podlewam. Teraz patrzę znów na nowym kwiatku, w środe posadzonym pleśń :/ Pomóżcie!

Gość ogrodnicza mała ...
twoja koncepcja z wklejaniem owej regułki zaczerpnięta jest z forów onetu :P

Nie wierzysz mi, to niestety w takowej sytuacji nie mogę Ci pomóc, aczkolwiek moja dotychczas zdobyta wiedza i doświadczenie w ogrodnictwie i hortologii pomogłaby może rozwiać Twój jakże kłopotliwy i dokuczliwy problem. Jestem również specjalistą w dziedzinie kwiaciarstwa i sadownictwa- proszę o zadawanie pytań.

Gość bo rocznik 1988 tak już ma
:(

Gość google nie boli ja znalzlam

Gość skończcie z tym jakże oryginal
nym "google nie boli". Google nie boli tez w sprawie pudrów, maseczek i innych chuji muji dzikich węży o których tu piszecie. Wiadomo że ludziom chodzi o opinie innych a nie o regułkę.

Gość opinia innych
1. odkażenie doniczki 2. wypłukanie bryły korzeniowej 3. ziemia odpowiednia dla danej rosliny i dobrej jakości, nie jakieś nie wiadomo co 4. na dzień przed przesadzaniem wytrzeć roślinę z pleśni i spryskać Amistarem 5. podczas przesadzania uważać by ręce były czyste po płukaniu korzeni 6. po ok. tygodniu podlać Topsinem lub Previcurem