Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość je45eqqq

Mam 20 lat i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość truteńska
a czemu ojciec dziecka nie chce go uznać?

Gość ...........koleś
bo matka tego dziecka jest puszczalską szmatą bez szkoły

Gość truteńska
co nie zmienia faktu, że umoczył = jego dziecko

Gość nie gadajcie głupstw
Przecież napisała że ma jakiś zawód, wiec może nie jest tak źle!!!! Jeśli rodzice jej nie chcą to łaski bez :) jeszcze sami kiedyś do niej przyjdą ;) a jeśli ojciec tego dziecka chce ci dac pieniadze a nie chce uznac dziecka to zgodz sie na to ;) sam jeszcze bedzie prosil swojego dzieciaka o wybaczenie ;)

To że jest w ciąży... nie znaczy że jest puszczalską. Jak możecie nawet tak mówić? czyli każda kobieta która samotnie wychowuje dziecko to sie puszcza? mylisz się człowieku! Moja matka przez kilka lat samotnie mnie wychowywała bez żadnego wsparcia. Związała się z człowiekiem który był dla mnie jak ojciec.

Gość rodzice zmiekna jak zobacza
dziecko :) pomoga ci a facet moze rowniez sie wesprze :)

"EwelinaEwa Przez 3 miesiące ciąży miałam normalne miesiączki, potem przestałam miesiączkować wiadomo źle się czułam. poszłam do lekarza i mi powiedział że jestem w połowie 4 miesiące więc nie mogłam, ale nie żałuje " Ale brednie:O.W Chinach do 9 miesiąca ciąży usuwają:P.

Gość Prokurator Stanley
Dziewczyno dobrze trafilas daj mi na siebie namiary i zalatwimy tego skurczybyka tak ze jego babacia bedzie musiala sie dokaldac do alimentow:) jestem mlodym i ambitnym prokuratorem i lubie pomagac :) nie ukrywam ze brakuje mi troche rozglosu a pomoc niewinnej niewiascie to temat na 1 strone gazet czekam na oddp.

Gość Umberto Tabbi
Ciao Ciao Siclliano:) nie martw sie dziewczyna u nas w sicilia to takie kobiet znajduja sobie jeszcze mezczyzne

kurcze ale masz przejebaną sytuację ale naprawde trzymam kciuki za ciebie i za maleństwo. Moja rada jest taka żebyś go nie zostawiała bo nie dasz sobie po tym rady sama z soba i z wyrzutami sumienia. a jak długo byłaś z ojcem dziedzka przed ciążą?????

Gość Bogumiła
Zaklep sobie miejsce w domu samotnej matki,a póżniej jakoś się ułoży.Rodziców masz naprawdę okropnych-współczuję.

Kochana, współczuję rodziców :( ale musisz uregulować kwestię z ojcem dziecka. nie gódź się na to, co on proponuje. uwierz mi, znam te sprawy od podszewki. nie przyjmuj żadnych pieniędzy ot tak od niego. alimenty powinny być zasądzone w sądzie rodzinnym, masz wtedy sprawę jasno udokumentowaną i w razie, gdyby przestał płacić, możesz zwrócić się do komornika sądowego o egzekucję świadczeń. jeśli teraz pójdziesz na układ, który on proponuje, to może zapłaci Ci parę razy niezbyt regularnie, a potem może olać sprawę i zostaniesz na lodzie. jeśli przed sądem będzie się wypierał ojcostwa (a wygląda na to, że będzie), zrobicie test DNA. będzie to niepodważalny dowód, a wtedy sąd na pewno orzeknie na Twoją korzyść, zwłaszcza, że gość zostanie przyłapany na kłamstwie. może wytłumacz mu, że jeśli nie chce, to wcale nie musi się dzieckiem zajmować, ani mieć jakichkolwiek praw rodzicielskich. może się ich zrzec od razu, ale lepiej byłoby dla niego przyznać się do ojcostwa, a alimenty chcesz mieć legalne i udokumentowane - tego się trzymaj i powodzenia :)

aha, i daj sobie spokój z kochaniem tego kretyna - facet wypiera się własnego dziecka, jest więc totalnym palantem, szkoda na takiego splunąć. zastanów się, czy warto żywic jakiekolwiek uczucia do niego. lepiej zachować je dla dziecka :)

Gość ToJaaaaa
je45eqqq nie słuchaj rodziców, bo moga Ci zniszczyć całe życie... mam pare koleżanek, które mialy gorsza sytuacje od Ciebie urodziły i nie żałują... Gdy urodzisz z czasem rodzice pogodza się z tym i sami pokochają Twoje dziecko... Jesteś młoda a facetom nie przeszkadza,że kobieta ma dziecko ułożysz sobie życie... Powodzenia!!!!!

Gość aniulka 1234
Znalazłaś się w bardzo ciężkiej sytuacji, ale myślę,że zmusi cię to do działania w taki sposób, by jeszcze sobie ułożyć życie, razem ze swoim maleństwem. Najważniejsze jest to, byś nie zgadzała się na układ jaki proponuje ci ten idiota, który chce wyprzeć się własnego dziecka. Postaraj się o wyprawkę dla dziecka od osób, które mają już dzieci i powyrastały z wózka, ubranek itp, na pewno znajdzie się ktoś kto pozbędzie się tych kilku drobiazgów. Sprawa o ojcostwo może trwać kilka miesięcy, ale potem ojciec dziecka będzie zobowiązany płacić alimenty, nawet te zaległe. Możesz też ściagnąć od niego pieniądze za to, za co płacisz będąc jeszcze w ciąży i podczas porodu, tylko zbieraj dokumenty, faktury - należą ci się pieniądze nawet za twoje ciążowe ubrania. I nie myśl o dumie, honorze, tylko ściągaj od frajera tyle ile się da. Niech płaci za to co zrobił, a nie beztrosko bawi się podczas gdy ty sama będziesz ponosiła konsekwencje wpadki. Rodzice przekonają się do dziecka, ale na razie chyba nie masz wyjścia i jeśli naprawdę nie masz gdzie pójść idź do domu samotnej matki. Dasz radę, wierzę, że kobiety potrafią zrobić wiele dla swojego dziecka.

Gość a jeśli rodzice oleją ciebie
to ty w przyszłości olejesz ich :) a temu skurwysynowi powinnas zniszczy życie :)

i pamiętaj, że on Tobie nie robi ŻADNEJ łaski, że Ci proponuje kasę. on jest Ci dłużny alimenty na dziecko przez najbliższe co najmniej 18 lat, albo i dłużej, jeśli dziecko będzie się później uczyć, tak napisane jest w kodeksie prawa rodzinnego :) to jego zasrany psi obowiązek, a nie żadna przysługa, czy gest z jego strony. a Ty nie masz obowiązku niczego robić dla niego "w zamian". pamiętaj o tym.

Gość gebia ona pow
anyzowka ma chyba

Gość Kasik_2028
czemu tylko o dziewczynach mówi się ze sa puszczalskie???a kolesie jak ruchają na prawo i lewo to nie są puszczalscy???umoczy taki flejtucha zrobi dziecko a poźniej udaje ze nic sie nie stało to sie nazywa brak honoru masakra!

Gość gebia ona pow
anyżówko Ojciec dziecka zostawił mnie i chce bym podpisała mu świstek polegający na tym że zapłaci mi, będzie płacił alimenty w zamian za to nigdy nie uzna tego dziecka Nie wiem o co chodzi tutaj a Ty? widze, że się troche znasz, ale czy takie coś jest mozliwe? jak na moje oko to on jest jakis niedorozwiniety bo przeciez taki podpisany świstek nic nie znaczy bez pieczatek u notariuszy itd (chyba) a jak cos to moze jej zaplacic kase a za rok poda go o alimenty tak jakby nic nie dostwala przeciez, i jak to on chce alimenty placicc, tak sam z siebie? bez przymusu sadowego, ja w to bym nie wierzyla. jak Ty to widzisz.

Gość gebia ona pow
Kasik_2028 niestety tak to juz jest, kobieta sie przespi z 5cioma jest puszczalska a facet, ktory sie przespi z 15oma jest tryumfatorem :O 😭 ja osobiscie rzygam takimi kolesiami, moj maz mial mnie jedna jeyna zqwsze byl lamuskiem troche w szkole ale co ja mam teraz, wartosciowego mezczyzne, ktory fiutem nie myslal a nauka niemieckiego sie zajal. ahhh

Gość aniulka 1234
Jestem zdania, ze jesli podpiszecie papierek i on nie uzna tego dziecka w Usc, to nikt go nie zmusi do płacenia alimentów, i będzie to zależało wyłącznie od jego humorku. Musisz wnieść sprawę do sądu o ustalenie ojcostwa, zażądać badań dna i nawet jeśli ten koleś nie zechce widzieć nigdy dziecka bedzie zmuszony ci na nie płacić. On nie musi uznawać dziecka w Usc, tylko po prostu decyzją sądu w oparciu o badania na ojcostwo płacić na nie alimenty. Załatw to formalnie, sądownie, zawsze będziesz miała prawo po swojej stronie i będą go w razie czego ścigać.

oczywiście, że taki świstek nic nie znaczy i w ogóle jest kompletnie bez sensu. gość zwyczajnie kręci i liczy na to, że dziewczyna nie zna się kompletnie na tych sprawach i uwierzy mu w te pierdoły. to typowa szuja, której nie wolno zaufać. po co mu świstek zapewniający, że nie uzna dziecka? przecież to od niego zależy, czy dziecko uzna, czy nie. widać, że gość chce za wszelką cenę uniknąć rozprawy w sądzie -a dlaczego? bo wie, że wyrokiem sądu będzie ujajony i będzie musiał płacić, czy tego chce, czy nie. jest na z góry przegranej pozycji i jedynym jego ratunkiem jest naiwność Autorki, jeśli ona nawet nie zawalczy o swoje. jeśli naprawdę poczuwałby się do płacenia alimentów, to nie bałby się sądu. widać, że tak naprawdę chce uniknąć odpowiedzialności i dlatego mydli oczy Autorce głupotami. założę się o własną głowę, że z własnej woli to on może zapłaci jakieś grosze parę razy dla pozorów i na tym się skończy.

Gość Kasik_2028
mój mąż był moim pierwszym facetem a ja jego pierwszą kobietą i czuje sie z tym swietnie. widze ze mamy podobne zdanie. denerwuje mnie to ze tak jak piszesz kobieta która prześpi sie z 5 facetami jest uznawana za puszczalska ale facet to jest super podrywac i "prawdziwy maczo".a propos wczesniejszych wpisów ze niby jakies tam przysłowie mówi ble ble ble, to ciekawe co bys powiedziała czy powiedział jak by tobie sie to przytrafiło???? chcielibyscie słyszec i czytac takie słowa??? sadze że nie!

Gość aniulka 1234
Ludzie są pojebani, potrafią tylko drwić z czyjegoś nieszczęścia, zwłaszcza na forum, gdzie są anonimowi. Nikt im nic nie zrobi za mówienie o drugiej osobie per puszczalska. Wbijam już naprawdę w ten brak sprawiedliwości między płcią męska i żeńską, bo o tym też długo by rozprawiać, ale uważam, że chociaż na tyle miejcie szacunku do drugiego człowieka by nie oceniać go negatywnie po paru powierzchownych faktach.

Mam nadzieję, że uda Ci się dogadać z rodzicami. Jeśli nie, może spróbuj poszukać czegoś tutaj: www.codalej.pl jeśli zostaniesz bez dachu nad głową są tam adresy ośrodków samotnej matki i podobynch ośrodków, są też porady prawne. Bądź silna i nie poddawaj się rodzicom! Powodzenia! :)

Gość jestes mezata
aniulka 1234 ?