Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość je45eqqq

Mam 20 lat i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość aniulka 1234
Tak.

Gość margi78
Tez mialam podobna sytuacje z rodzicami.Nie chcieli mojego dziecka,jak moja mama dowiedziala sie ze jestem w ciazy to jej odbilo,musiala zaczac terapie u psychiatry.Jak zobaczyli i poznali moja corke to teraz swiata poza nia nie widza.Takze trzymaj sie,nie oddawaj swojego dziecka,zobaczysz,nie ma nic wazniejszego i piekniejszego na swiecie,niz wlasne malenstwo,ktore bedzie Cie kochalo bezgranicznie i bezinteresownie,cala reszta jest malo wazna,poowodzenia

Gość dziwne....
Daje słowo.... szok...no....szok. Tym wszystkim frajerom, o zapatrywaniach ciemnoty z epoki kamienia, normalnie kazałabym wykastrować........jaja. Jeśli chodzi o seks bez starań, zabiegań, za darmochę i w miarę regularnie, to jest spoko, ale jak po drodze trafi sie dziecko, to nogi za pas. Tępaki, nieodpowiedzialni prostacy, takie same konsekwencje ponoszą, jak i dziewczyna. Ona wiatropylna nie jest. A oni patrzą tylko, jakby tu sie wywinąć. Mam nadzieję, że los da im odpowiednią za to nauczkę. do autorki....Musisz wpisać ojca, bo będzie miało wpis NN (bodajże). Nie daj sie tak wysterować. Ten idiota nie jest wart niczego. Chce sie wymigać. Jesli to jego dziecko to, nie bądź głupia, pomyśl o dziecku a nie o tym skończonym doopku. Kiedyś możesz tego żałować, jeśli tak zrobisz. Nie masz prawa krzywdzić dziecka. To o co on ciebie prosi, to jest absurd jakiś. Nieziemska głupota!!

Gość do margi78
Jaka była u Ciebie sytuacja że Twoi rodzice tak zareakowali?

Gość autorko jeśli jesteś zameldowa
na to możesz zaraz po porodzie zadzwonic na policje, idź do sądu RODZICE MOZE WTEDY SIE OPAMIETAJA

Gość margi78
jestem z chlopakiem,ktory nie jest Polakiem,a Wlochem,w dodatku jest mlodszy o kilka lat.Mysleli ze to tylko moj kolega,Nie akceptowali moich wiecznych wyjazdow i ciagle łudzili sie ze zamieszkam w Polsce i bede pracowac na emeryture w naszym kraju.

Gość do margi78
To co im dziecko przeszkadzało? dobrze że choc zrozumieli

Gość gebia ona pow
anyzówka racja a apropo meldunku, to wiadomo ze jak jest na staly zameldowana to jej wyrzuccic na bruk nie moga tylkoc zy fajnie jej bedzie mieszkac z takimi typami pod jednym dachem , mijac sie z nimi w kuchni, korzystac z jednej lazienki. pozatym co to za rady: jak zobacz malenstwo zobaczys ze zmiękną. to dopiero maly dzidzius ma ich rozczulic? ja bym w dupe ich kopnęła raz na zawsze, przeciez to wlasnie w biedzie sie dzieciom pomaga a nie dopiero liczyc ze moze laskawie serce im zmieknie jak dziecko zobacza a co teraz? beznadziejni sa, jeszcze na lozu smierci o wybaczenie beda cie blagac zobaczysz!! los jest sprawiedliwy i czasem okrutny tylko dziwne ze starsi ludzie a tego jeszcze nie wiedza!

Gość margi78
mieli swoje plany co do mnie,teraz na szczescie wszystko sie zmienilo,moja mala ma 20 miesiecy i nie wyobrazam sobie zycia bez niej,moi rodzice tez.

Gość do margi78
Ile miałaś lat jak urodziłaś?

Gość do gebia ona pow
Napewno gdy jej rodzice beda potrzebowali pomocy zwroca sie do niej i do jej dziecka :( moze zmiekkna a moze i nie :(

Gość gebia ona pow
margi a nie czujesz sie rozdarta? twoja coreczka w sumie nie bedzie miala swojego miejsca na zimei, tzn bedzie miala tam gdzie bedzie mieszkac, a Ty jak bedziesz yzla. ja pisze to wszystko pod siebie, bo ja tez z obcokrajowcem kiedys sie troche sotykalam ale szybko przejzalam na oczy wlasnie jak o dziecku pomyslalam jakbysmy mieli, nie mielibysmy pomocy ze strony i jenych i drugich dziadkow bo albo polska albo jego kraj, u niego w kraju ja bym sie obco czula, do konca nigdy obcego kraju nie poznasz, nie bedziesz sie w nim swobodnie poruszac tak jak to robimy w polsce. a jak w polsce bys y byli to jego rodzicom bysmy odbierali radosc z wnuow no i tez pomocy z ich dtrony zadnej zostac z malym, mala czy taka codzienna pomoc. ja bym tak nie mogla . mam nadzieje ze Ty to masz juz poukladane w glowie jak to bedzie i jest Ci z tym dobrze:) ja mam meza polaka i Bogu za to dziekuje, ze nie brnęłam dalej w tamten związek, pozatym dzieci w polsce widza, ze dziecko np jest ciemniejsze jak np twoje z wlochem to mala napewno ma ciemniejsza karnacje i wlosy, nie boisz sie ze beda sie z niej smiac, ze jest np brudaska? wiem ze okrutne to co pisze, ale ja przez taki pryzmat patrze. nie ja jako ja, ale to w jakim kraju zyjemy. nie zamienilabym polski na inny kraj ale czasem wstyd mi za polakow za to jak traktuja cudzoiemmcow.

Gość margi78
ja to juz wiek sredni jestem,mialam 30 lat

Gość gebio
dzieci w szkole czy w przedszkolu potrafia byc okrutne, szczególnie jesli chodzi o kolor skory.

Gość do margi78
Ty to poważnie? żartujesz? może to podszyw?

Gość gebia ona pow
a gdzie mieszkacie i bedziecie na stałe mieszkac? mala jakie ma obywatelsto? podwojne, jak to jest :*

Gość do margi78
30 lat i Twoi rodzice mieli pretensje o dzieck? To jakie mieli wobec Ciebie plany? :O

Gość gebia ona pow
do margi78 może mieli nadzieje, ze wyjdzie za polaka, bedzie mieszkac w poslce i da im biale wnuki (patrząć oczami przecietnych polskich 50latkow). bo z tego co pisze to rodzicom o te wyjazdy chodzilo itd (chyba), margi wracaj i mnie poprawiaj

Gość margi78
moje dziecko nie jest ciemne,ma jasna karnacje i jasne krecone wlosy,Wloch to nie znaczy czarny,niektorzy maja zle wyobrazenie, nikt sie z niej smiac nie bedzie,raczej beda zazdroscic jej urody,mieszane dzieci sa zazwyczaj bardzo ladne.Ale nie zmieniajcie tematu,bo tu nie chodzi o mnie,tylko o dziewczyne,ktora niedlugo zostanie mama ,bez wsparcia i zrozumienia ze strony najblizszych.

Gość Marceli szpak24
sama sobie troszke przeczysz bo piszesz, ze ma jasna karnacje i jasne krecone wlosy, ze nikt sie z niej smiac nie bedzie, ze raczej beda zazdroscic jej urody bo mieszane dzieci sa zazwyczaj bardzo ladne, ale skoro, ma jasna karnacje i rzekomo jasne wlosy to czym sie rozni od polskiego dziecka ze maja jej dzieci zazdrosic? no chyba ze piuszesz o szkole we wloszech to rozumiem, ale wtedy sobie znow przeczysz bo skoro tamtejsze dzieci maja jej zazdrosic to dlatego ze jest jasna a tam sa ciemne dzieci.. :D ale rozumiem to w tego rodzaju przypadkach kiedy mama chce za wszelka cene odgonic uwage od tego, ze ma dziecko z ciemnym obcokrajowcem, i nie pisz mi ze wloch to nie znaczy czarny a jesli nie znaczy to pokaz mi chociaz jednego wlocha z jasnymi wlosami, aha i nie pisz ze dziecko ma jasne wlosy, bo geny w takim przyapdku czarne sa dominujace wiec nie wiem kogo chesz oszukac :( nie wstydz sie swojego dziecka i nie wybielaj go na sile.

Gość margi78
dokladnie tak,chodzilo im o moje wyjazdy,bo wiekszosc czasu spedzalam we Wloszech,fajnie zyjac i bawiac sie,a oni chcieli mnie na miejscu w Polsce.Ale jak juz raz sie zasmakuje innego zycia,to nie mozna przestac,jestesmy troche tu,troche tam,dopoki dziecko jest male,pozniej zadecydujemy gdzie bedziemy mieszkac na stale a gdzie na wakacje.

Gość gggggggggggggggggggggggggggggg
CO ZA BEŁKOT!!!!!!!

Gość gebia ona pow
a Ty w którym kraju bedziesz bardziej sklonna zamieszkac, bo chlopak to pewnie we wloszech, a Ty? ile twoj partner ma lat, ze rodzice tacy zdziwni byli? to chyba dobrze ze jest mlodszm.. mmmm :)

Gość margi78
to jakas paranoja,dlaczego mialabym wybielac moje dziecko,ja nawet chcialabym zeby bylo ciemniejsze a nie jest,nigdy nie podobaly mi sie szatynki,a teraz mam sliczna mala szatynke.Wcale nie chodzi tu o kolor,tylko o urode i rysy twarzy,mowiac ze jest ladna chodzilo mi o twarz.

"je45eqqq Rozmawiałam, oni powiedzieli że ich to nie obchodzi albo zostawie dziecko albo wynosze się z domu " To kolejny przykład jak życie człowieka "rozpieszcza". Jak słysze takie rzeczy to nóż mi się otwiera w kieszeni. Z tego co wiem, rodzice nie mogą jej wyrzucic ot tak z domu, zwłaszcza jak by miała dziecko - przecież jest tam zameldowana, a nie wolno wyrzucac matek z dziecmi. Może im to po prostu powiedz. Druga sprawa - ten pożal się Boże facet powinien koniecznie poniesc konsekwencje finansowe i zatroszcz się o to jak najszybciej, bo będziesz potrzebowac pieniędzy.... Gdybyś była bez środków do życia to zawsze możesz pozwac o alimenty nawet rodziców - warto to wiedziec. I ich uzyskanie nie jest jakąś nierealną rzeczą, bo tak stanowi prawo - że rodzina ma obowiązek sobie pomagac. Dom samotnej matki to patologia i unikałabym tego za wszelką cenę - juz lepiej mieszkac z rodzicami i kłócic się... Jakby dziecko miało powiedzmy roczek, możesz isc do pracy, a je dasz do żłobka....

Gość jvfkjvhkfv
Ja tak króciutko nawiązując do tego, że mieszane dzieci w Polsce mają gorzej...otórz gówno prawda ot co !!

Gość pupa ma racje autorko walcz o
swoje prawa :)

Gość i co dalas rade?
sadzac po roku to twoje dziecko ma teraz 3 lata i jak dalaas rade ?

Gość Cosmopolitan 56
Jaka Ty głupia jestes :) az zal czytać tego co zostało napisane przez Ciebie :), załosna jestes, i nie załuje "cie" wogóle, a dlaczego?, bo zeby sie "pieprzyc", to wiedziałas jak, a teraz nosisz w sobie dziecko i sobie nie radzisz? gdzie odpowiedzialność gówniaro ?, po co lazłas do wyra z facetem? dla mnie gównem jestes nie kobieta, bo KOBIETA, PRZEZ DUZE k poradzi sobie , bez pomocy rodziców, idz do pracy , zapracuj , a nie skarż sie , ze masz oddac dziecko !!!! nie trzeba było sie ......................, a teraz rodziców oskarzasz? kim ty jestes ? zal !!!!!