Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szynszylecc

urlop macierzyński-jakie dokumenty należy dostarczyć do zakładu pracy?

Polecane posty

Gość szynszylecc

dziewczyny proszę o radę! urodziłam 28 lipca, do mojego zakładu pracy dostarczyłam akt urodzenia dziecka i dostałam oświadczenie do wypełnienia, ale powiedziano mi, ze mam jeszcze przyniesć zaświadczenie ze szpitala, ze urodziłam, tymczasem w szpitalu zrobili wielkie oczy, ze pierwsze słyszą o takich zaświadczeniach, bo wystarczy tylko akt urodzenia w zakładzie pracy i nic więcej gdyż akt urodzenia chyba świadczy o tym, ze dziecko zostało przez mnie urodzone i kiedy...no jest to logiczne, ale w moim zakładzie robia problemy, rozmawiałam z kilkoma znajomymi i wszędzie potrzebny był tylko akt urodzenia i wypełnione oświadczenie, sama juz nie wiem co robic, w szpitalu nic mi nie wystawią, w zakładzie robia mi problemy i wciaz wydzwaniają, ze złożyłam niekompletne dokumenty. czy wy slyszałyscie o takim zaświadczeniu? zaznaczam, ze urlop chcę mieć od dnia porodu nie wcześniej. dziękuję z góry za odpowiedzi!

Gość tak ja dostalam w szpitalu

Gość szynszylecc
i co jest na tym zaświadczeniu, mogłabys napisać? tylko to, ze urodziłaś w tym szpitalu i kiedy czy coś jeszcze? bo moze w szpitalu poproszę by mi coś takiego wystawili i powiem im co ma być zawarte na tym zaświadczeniu

Gość szynszylecc
up

Gość tak ja dostałam w szpitalu
nie pamiętam dokładnie, dostałam to od razu przy wypisie bez żadnego proszenia-> zaświadczenie o urodzeniu dziecka, akt urodzenia wydano dopiero po wypisie ze szpitala i też należy go dostarczyć do zakładu pracy

Nie pamiętam dokładnie,ale jest cos tam napisane,że to zaświadczenie do macierzyńskiego i kiedy dziecko sie urodziło.Mi po obu porodach przed wyjściem ze szpitala sie pytali czy potrzebne takie zaświadczenie.To niezbędne do urlopu.

Gość szynszylecc
ale z tego co zrozumiałam, to dawałyscie to zaświadczenie nie mając jeszcze aktu urodzenia, a jeżeli ja już dostarczyłam akt, to po jakiego grzyba jeszcze chcą to zaświadczenie, w którym potwierdzi sie tylko to, ze urodziłam, o czym świadczy już akt, który jest pismem urzędowym, paranoja jakaś:-o