Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 krawcowa amatorka

Maszyna do szycia

Polecane posty

Go艣膰 krawcowa amatorka

chcialabym zakupic maszyne do szycia. to bedzie pierwsza maszyna w moim zyciu, ale chcialabym miec cos dobrego, cos co przetrwa dluzej niz rok. zastanawiam sie nad BERNINA bernette 56, nad SINGER 2259 oraz SINGER 118. czy jest ktos, kto potrafilby mi doradzic cos odpowiedniego? z gory dziekuje za pomoc.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja kupilam na allegro maszyn臋
z tych tanich firmy INOTEC. Mam j膮 ju偶 2 lata i cz臋sto na niej szyj臋, ani razu si臋 nie zepsu艂a. Razem z wysy艂k膮 zap艂aci艂am ko艂o 200z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krawcowa amatorka
dziekuje za odp.to rzeczywiscie bardzo tanio! ale chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat tych marek. moge przeznaczyc okolo tysiaca zlotych na maszyne, wiec chcialabym czos sprawdzonego. czy masz moze jakas opinie o berninie albo singerze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kupi艂am na allegro maszyn臋
niemieck膮 marki Pfaff w idealnym stanie, jest ci臋zka ,bo ma obudowa metalowa i 艣wietnie szyj臋 choci膮z to model z przed kilku lat. Te dzis robione to Chiny w plastkikowej obudowie i z czescimi zamiennymi czesto jednorazowymi...starsze, orginalne modele sa najlepsze.Tez kosztowa艂a nie ca艂e 200偶l z wysy艂ka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krawcowa amatorka
a nie balas sie, ze rozwali Ci sie po 2 uzyciach? jakos nie ufam allegro... pfaff to swietna marka i podobno niezawodna, ale akurat mam mozliwosc wybrania miedzy bernina a singerem. masz opinie na ten temat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest w internecie sporo opinii
nawet na forum Muratora , jest dzia艂 maszyny do szycia....wol臋 star膮 kupic na allegro firmow膮, na zdj臋ciach widac jej stan, mozna poprosic na maila o inne...ni偶 plastikowa nowa. Czyta艂am na forum,偶e juz singer te偶 nie jest jak dawniej, a jesli chce si臋 miec nowa dobr膮 to koszt ok. 1500 najmniej...

Udost臋pnij ten post

Ja mam Singera, ale nie szyj臋 du偶o. Mam j膮 ze 7 lat i jestem zadowolona, nigdy si臋 nie zepsu艂a.

Udost臋pnij ten post

A ja mam starego singera, ma cos ok 25 lat. Teraz szyj臋 rzadko ale kiedy艣 maszyna chodzi艂a na okr膮g艂o (moja mama dorabia艂a jako krawcowa). Maszyna przesz艂a mo偶e ze 2 wi臋ksze naprawy, a tak to szyje jak z艂oto. No ale teraz ju偶 takich trwa艂ych rzeczy nie robi膮.

Udost臋pnij ten post

Singer jest rzeczywi艣cie najlepszy i to nawet na du偶o wi臋cej ni偶 rok, starszy model mam ju偶 w domu od 5 lat i nawet si臋 nie zajkn膮艂, a tu jest fajny nowszy model http://www.electro.pl/produkt-SINGER_Maszyna_do_szycia_4210_09_09_2B_Karty_do_gry_GRATIS-45124,195.html i rozwa偶am go w ramach prezentu dla kuzynki bo jej si臋 niedawno z arki zepsu艂a

Udost臋pnij ten post

niestety nie otwiera si臋..ale jak bedzie dziewczyna troch臋 chcia艂a czasu poswi臋cic to forum murator i w tematach maszyny do szycia..polecam tez te opinie innym amatorom

Udost臋pnij ten post

Nie polecam kupowania na aukcjach. Kupi艂am maszyn臋 do szycia, czeka艂am na ni膮 ok miesiaca po interwencji Allegro maszyna "przyjecha艂a" do mnie. Brudna - wida膰 偶we uzywana i ca艂kiem inna niz ta na zamieszczonej fotce. Zwr贸ci艂am. I znowu interwencja Allegro, Stek epitet贸w z mojej strony , gro偶ba powiadomienia policji o przest臋pstwie i po ok 2 m-ca znalaz艂y sie pieni膮zki na koncie!! UFFF. Nigdy wi臋cej takich wra偶e艅!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja mama ma 艁ucznika
i ze dwadzie艣cia lat dzia艂a, bez zarzutu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sluchajcie a wiecie cos na
temat berniny bernette? znacie taka maszyne? jesli tak, to prosze o jakiej komentarze, bo planuje zakupic a nie wiem czy to jest jakis szajz czy nie

Udost臋pnij ten post

Dla amator贸w jak najbardziej mo偶e by膰 Bernina najcz臋艣ciej sprzedawany, top produkt w promocji Bernette E55. Najubo偶sza i najta艅sza wersja maszyny. Tak czy inaczej jest bardzo funkcjonalna i nie stwarza problem贸w u偶ytkowych. wyposa偶ony jest w 13 艣cieg贸w w tym: u偶ytkowe, elastyczne i dekoracyjne. Model ten posiada p贸艂automat do wykonywania dziurki na wymiar guzika w 4 cyklach. Po jego zastosowaniu mo偶emy dok艂adnie i szybko j膮 wykona膰. Podczas szycia istnieje mo偶liwo艣膰 regulacji g臋sto艣ci obrzucania kraw臋dzi dziurki. Mo偶emy r贸wnie偶 regulowa膰 szeroko艣膰 dziurki - co ma du偶e znaczenie przy jej szyciu na materia艂ach o r贸偶nych grubo艣ciach. Dodatkowo zamontowana regulacja balansu g臋sto艣ci kraw臋dzi dziurki pozwala uzyska膰 jednakow膮 g臋sto艣膰 obu brzeg贸w dziurki. Mozna ja dosta膰 na megamedia.pl w granicach 700 z艂otych.

Udost臋pnij ten post

Faktycznie wydaje mi si臋, 偶e najlepsze s膮 maszyny SINGER i chyba nie s膮 takie drogie z tego co widzia艂am. Na magicznej planecie co艣 za ponad 300 z艂 widzia艂am. Z tego co kojarz臋, to cena bardzo atrakcyjna, jak za taka maszyn臋, bo w innych miejscach widzia艂am za naprawd臋 du偶e pieni膮dze tak膮 maszyn臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polecam Singer 2250
ok .400

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polecam Singer 2250
ok .800

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drahhma
no wiec ile? chyba raczej te 400 :)

Udost臋pnij ten post

Ja mam 艂ucznika i jestem zadowolona.Niepami臋tak艂adnie ile kosztowa艂a,ale ok 230z艂 chyba w auchanie,a mam j膮 jakie艣 3lata!

Udost臋pnij ten post

Singer 2250 kosztuje poni偶ej 400 z艂otych :-) - przynajmniej na electro.pl w tej cenie go widzia艂am. Marka dobra i ten model te偶 warto kupi膰. Mo偶na si臋 jeszcze rozejrze膰 za czym艣 od Juki lub Brothera. Wszystkie te marki s膮 godne polecenia.

Udost臋pnij ten post

Oj, SINGER z pewno艣ci膮 si臋 spisze bo moja ciocia ma taki model - i zawsze mnie ta ca艂a "maszyneria" bardzo interesowa艂a, nawet kilka razy sama spr贸bowa艂am ale to jednak nie jest dla mnie ;P Trzeba mie膰 do tego powo艂anie :) A i Singer jest na medialux.pl na pewno w cenie ok. 350 z艂otych. Ale to ju偶 zalezy od modelu. Nie wiem, kt贸ry najbardziej wam odpowiada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja polecam 艁ucznika
polskie, niedrogie, dobre mam model Ewa, jest super do amatorskiego uzytku - podstawowe funkcje, bez udziwnien. jakby sie zepsula (jeszcze sie nie zdarzylo) to 艂uczniki 艂atwo gdzie艣 naprawi膰, u mnie w miejscowosci jest Pan, ktory od kilkudziesieciu lat trudni艂 sie naprawa maszyn do szycia (teraz jest na emeryturze, jak byl mlodszy - czasu PRLu - to w kazdym polskim domu byla maszyna do szycia, bo gdzie tu kupic dobre ciuchy, no i z napraw mozna bylo wyzyc)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj krawcowe krawcowe
tylko espresso si臋 wypowiedzia艂a merytorycznie zachwalacie swoje maszyny, a 偶adna z was nie napisa艂a o ich funkcjach , tylko piejecie peany o samej marce i o niczym wi臋cej:-O

Udost臋pnij ten post

A o Redstar chyba jeszcze nie pisa艂y艣cie (mam nadziej臋, 偶e dok艂adnie sprawdzi艂am ;)) - dok艂adniej model R10 - Nie jest tak droga jak Singer; ma 21 艣cieg贸w (w tym muszelkowy i dekoracyjny - bardzo je lubi臋 ;) i to wszystko co maszyna do szycia powinna mie膰. Redstar w zupe艂no艣ci wystarcza. Te偶 jest na medialuxie w necie. Ale maszyny kupujecie w艂a艣nie w internecie czy macie swoje sklepy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krawiec damski
Maszyna powinna by膰: 1. nawlekana z przodu-b臋dziesz mog艂a szy膰 podw贸jn膮 ig艂膮. 2.chwytacz rotacyjny tzn.kr臋ci si臋 wok贸艂 - nie wahad艂o (do przodu i do ty艂u), bo to klekocze. Lepiej aby chwytacz nie by艂 le偶膮cy. 3.rami臋 maszyny i lewa jego strona (tu gdzie jest igielnica) powinno by膰 cienkie tak jak w starych maszynach, bo te, kt贸re maj膮 obudowane grubo igielnice s膮 nie wygodne, po prostu utrudniaj膮 widoczno艣膰, no i s膮 to takie "艂omoty". 4.na p艂ytce 艣ciegowej najcz臋艣ciej nie ma kresek.Chodzi mi o roweczki, na prawo od ig艂y co p贸艂 cm. od 1 do 3 cm. ( zarysujesz je pilniczkiem iglakiem). Te roweczki zast膮pi膮 Ci przykr臋can膮 linijk臋 dodawan膮 do maszyny.One umo偶liwiaj膮 utrzyma膰 r贸wny odst臋p szycia od brzegu np. przy obszywaniu do艂贸w spodni 2cm. Przystawiasz d贸艂 nogawki do kreski i szyj膮c masz r贸wny odst臋p od do艂u. Nie podaj臋 marki ani klasy maszyny. To tylko kryteria.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krawiec damski
Do poni偶szego dodaj臋, 偶e maszyna musi mie膰 wy艂膮czane z膮bki aby zrobi膰 rygielek.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰