Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam z ciekawosci

jaki dochód zeby zdecydowac sie na dziecko a jaki zeby na dwójke ?

Polecane posty

Gość pytam z ciekawosci

Gość jytjj
A co ma dochód do rzeczy? Miliony osób nie mają żadnych pieniędzy, żyją na skraju ubóstwa a dorabiają się nawet i 10 dzieci. I nie widzą przeszkód by płodzić nastepne...

Gość to zależy od wielu czynników
to zależy od tego na jakim poziomie chcesz żyć, jaką masz sytuację finansową, mieszkaniową, jaką pracę znam rodziny, które mają ok 2000zł miesięcznie na 4 osoby (para z 2 dzieci) i jakoś sobie radzą, głodni nie chodzą, a dzieci są ubrane, rozwinięte, mają zabawki, rowery i komputer

Gość no my mamy
ok 2300 /2400 mamy jedno dziecko marzyło by mi sie drugie ale....

Gość zalezy gdzie mieszkasz
jaki poziom zycia preferujesz, czy masz kredyty do splacenia i wiele innych czynników...

Gość aaautorkaa
kredytów nie mam i miec nie bedziemy mieszkamy osobno mieszkanie urzadzone juz mamy ale pomagaja nam rodzice -taka prawda zarabiac wiecej nie bedziemy-to wiem marzyłoby mi sie dwójka dzieci ale z takimi dochodami z jednej strony mysle aaa niektorzy mają gorzej robimy ;) ale z drugiej-nie

Gość ja zarabiam
2800 - 3500 w zależności od miesiąca moja dziewczyna 1500 - 1800 . Nie mamy żadnych rat ani kredytów bo jak coś chcemy mieć to zbieramy żeby się nie zadłużać. Jedyne koszta to opłaty bieżące i rachunki. Mieszkamy w Warszawie, lubimy knajpki, podróże raz w tygodniu wypad do kina. Ostatnio rozmyślaliśmy o dziecku i doszliśmy do wniosku że nas poprostu nie stać. y musieli byśmy zmniejszyć standard życia na co żadne z nas nie ma ochoty bo za ciężko pracujemy żeby sobie czegoś odmawiać.

Gość ninkiiia
ja bym się bała mieć więcej dzieci niż dwójkę bo nigdy nie wiadomo co bedzie w przyszłości... Moja bliska kolezanka zdecydowała się na 3 dziecko. Owszem mieli predyspozycje i mieszkaniowe i finansowe. Stała sie tragedia, on zginął w wypadku, ona została sama z trójką dzieci, z dwoma kredytami (jeden na wakacje, drugi na wymianę kompletną mebli). Musiała zamienić swoje duże mieszkanie na kawalerkę i ledwo wiążę koniec z końcem.

Gość boojasz aż nos jak u pinokia
Owszem mieli predyspozycje i mieszkaniowe i finansowe kredytami (jeden na wakacje to się wyklucza :D

Gość dsdsds
szkoda mi tam ciebie co to mieszkasz w stolycy i sie boisz i standard kosztem 1 dziecka :O

Gość Rudzia26
My z mężem mamy ok 5000 tyś na miesiąc na rękę, na razie dzieci brak ale staramy się!

Gość Hmm to chyba
za duze dochody zebys sie wystarac...