Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatwardzona

ból w lewej częsci podbrzusza-co to?

Polecane posty

Gość zatwardzona

Witam. Od paru tygodni zmagam się z koszmarnymi zaparciami. Przez miesiąc oddawałam stolec (twardy i z trudem, przy wspomagaczach typu czopki a nawet lewatywa) raz w tygodniu. Od tygodnia jem na czczo namoczone śliwki suszone i otręby i jakoś się ruszyło, chodzę teraz co drugi dzień, dziś nawet kał bym mniej twardy. Z tym, że dziś, po defekacji, zaczęła mnie boleć lewa strona podbrzusza, jakby jelito. Nie jest to ostry ból, momentami w ogóle go nie czuję, a momentami jest dość nieprzyjemny. Zdarzało mi się już tak, jak byłam bardzo "zaparta", wyczuwałam też w tym miejscu przez brzuch twarde masy kałowe. Teraz ból jest podobny, ale trwa już cały dzień i nic tam nie wyczuwam twardego? Co to jest? Czy po prostu moje wymęczone jelito grube daje znać o sobie, czy to może być coś poważniejszego?

Gość zatwardzona
up

Gość zatwardzona
Halo, pomoże ktoś?

Gość campari34
DO GASTROLOGA PUJDZ

Gość zatwardzona
No, w końcu chyba pÓjdę. Ale tak z marszu mnie nie przyjmie, zastanawiam się, czy mogę to trochę "przechodzić", czy powinnam jutro do pierwszego z brzegu lekarza się wbijać?...

Gość zatwardzona
Może jeszcze ktoś ma jakieś sugestie?

Gość zatwardzona
Podnoszę.

Gość ja mam sugestię
idź do ginekologa, takie objawy mogą sugerować, problemy z jajnikiem, poważne na dodatek

Gość zatwardzona
MAsz na myśli zapalenie przydatków na przykład?

Gość zatwardzona
Zastanawiam się, czy przy zapaleniu przydatków nie ma jakichś dodatkowych dolegliwości... A gdyby to miała być np. torbiel, to chyba raczej nie, bo we wtorek byłam u ginki i robiła mi USG, byłoby coś widać chyba, nie? Przez 5 czy 6 dni by nie urosła raczej "od podstaw" ;-p

Gość a ja sugeruję
mam na myśli guza jajników- takie objawy jak podałaś sugerować mogą guza jajników,,,żadne zapalenie

Gość zatwardzona
I guz by w USG nie wyszedł? Coś mało prawdopodobne mi się to wydaje.

Gość zatwardzona
Zapisałam się do gina na jutro, dziś idę do normalnego lekarza, tak na wszelki wypadek. Dziwne trochę to jest, nie mam żadnych innych objawów...