Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pysiula_22_

***Staraczki*** na MaJ 2010

Polecane posty

Może zrobie test jutro zrobilam wczoraj drugi popoludniu po tym niby pozytywnym no i byl negatywny,kupilam taki najczulszy jaki jest w Irlandii ale mozliwe ze byl negatywny bo nie zrobilam go z rannego moczu tylko popoludniu. Naprawdę idzie zwariowac dlatego dzis sobie odpuszczam a sprobuje jutro.

Witaj Ileana, fajnie, że sie do nas przyłączasz. My mamy jakos zblizony termin, bo mi według różnych kalkulatorów wychodzą daty od 4 do 7 maja:) Ostatnią @ miałam 30, ale ja mam cykle krótsze 26-27 dniowe. Wantoszka powtórz rano test, ale może jeszcze poczekaj dzień albo dwa??

Jado @ juz jest na calego wiec nici ;) moze z pysiula nam sie na czerwiec uda a jak nie to na lipiec :) pozdrowienia i gratulacje dla nowych mamusiek

Gość Ileana
Cześć Jado :) no ja mam dłuższe cykle: 28-30 co nie zmienia faktu że w podobnym czasie zostaniemy mamusiami :). Jak tam samopoczucie?

Majmon przykro mi, sie w tym miesiącu nie udało, 3mam kciuki za nastepny cykl:) Ileana ja narazie czuje sie dobrze, od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch tak jak na @ i strasznie chce mi sie spaaaać (właśnie ziewam). Narazie nic innego sie nie dzieje, nie wiem czy to dobrze czy źle. W pierwszej ciazy dosc szybko miałam mdłosci, a potem wymiotowałam prawie do 20 tygodnia:( Masakra, przez to pół ciazy przeleciało mi jakby obok, może teraz to nadrobię. Mam nadzieje, ze mój organizm juz się uodpronił na hormonki ciązowe:) Moja rodzina jeszcze nie nie wie (oprócz męża). Korciło mnie żeby powiedziec rodzicom, ale się wstrzymałam. Poczekam jak na 100 % gin zobaczy pęcherzyk a w nim bijące serduszko, bo narazie jeszcze nic nie widział.:(

Gość Ileana
Witam Patulla o ile dobrze pamiętam, to Ty jeszcze czekasz z testowaniem? 3mam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny :* Jado no to czujemy się podobnie, mnie ciągle chce się spać i ciągle ziewam. Nie cierpie zapachu kawy, którą wcześniej uwielbiałam no a u mnie w pracy z samego rana to jednak zapach królujący więc mi się lekko podnosi ;) ale bez wymiotów na razie. Co do bólu brzucha to też pobolewa, czasami mocniej, czasami lżej raz jeden jajnik a potem drugi. W poradnikach pisza że to normalne na początku, więc jestem w miare spokojna chociaż czasami jak tak mocniej zakłuje to się boję, że to nic dobrego nie wróży...no ale to moja pierwsza w życiu ciąża, zapewne jestem za bardzo wsłuchana w siebie i zbyt przejęta, więc może za dużo widzę i czuję ;) Jado a kiedy masz wizyte u gina? Ja czekam aż mój wróci z urlopu żeby się z nim dopiero umówić :( to troche potrwa a dzisiaj na obiadek ziemniaczki, rybka i ogorek kiszony :):):) Pozdrawiam dziewczynki!

Mam sie zgłosic do gina 8 września, ale wcześniej kazał mi zrobic badanie moczu, morfologię, cukier i betę. Mne barazie nie odrzuciło, nawet od kawki, tylko jakby mniejszy mam apetyt (w pierwszej ciazy straciłam go zupełnie, zwłaszcza na słodycze - to był wtedy mój pierwszy objaw ciązy:D) A ja mam dzisiaj taki sam obiadek hehehe. Smacznego, zaraz śmgam do domu troche odpocząc, o ile da mi odpocząć mój przedszkolaczek. Fajnie tak być w piewrszej ciazy, bo faktycznie można się skupic tylko na sobie i na dzieciatku w brzuszku. Ja niestety bedąc w ciązy, nadal jestem mamą 4-latka i nie ważne bedzie czy czuję się dobrze czy nie:) Patulla powodzenia! trzymam kciuki za dwe wypasione kreski:) Miłego weekendu!

Gość kruszynka173
Witam :) I ja się do was dołącze :) Przedewszytkim gratuluje dziewczyną którym się udało !!! U mnie sytuacja wygląda troszkę inaczej, mianowicie odstawiłam antykoncepcje w połowie czerwca (bo wtedy brałam ślub) i od tej pory staramy sie z m. W związku z odstawieniem anty... moje cykle troche się rozregulowały, ostatnio trwał 34-35 właśnie nie jestem pewna, a ten trwa już 38! Więc nie bardzo wiem czy mam robić już test, czy jeszcze czekać?? Choć powiem szczerze że już najchetniej zrobila bym go i wiedziała jak sprawa wygląda :) ale z drugiej strony boje sie rozczarowania :(

Gość Justysia125
Witam wszystkich!!! Ja test zrobiłam w 23dc i pokazały się dwie kreseczki. Byłam pewna tej owulacji, ponieważ raz na pół roku mam plamienia w czasie owulacji i udało się :). Droga KRUSZYNKO podziwiam twoją cierpliwość bo ja nigdy nie wytrzymałam do dnia spodziewanej miesiączki. Pozdrawiam cieplutko :0;)

Gość Justysia125
Kochana KRUSZYNKO zrób test i odezwij się jak wynik ;]

Witaj Kruszynko. Masz podobnie jak ja:) Też czekam bo z cyklami bywa różnie wiec poprostu boje się rozczarowania. Mam nadzieje, ze wytrzymam do niedzieli albo nawet do poniedzialku rana:) Justysia- gratuluje:):)

Hej dziewczynki:) Co tu taka cisza?:) Pewnie się wszystkie cieszą ze swoimi mężczyznami 2 kreseczkami.Ja sama się sobie dziwie, ze już jest sobota i praktycznie to cały tydzień wytrzymałam bez zrobienia testu.A wy jak soe czujecie?

hej . staram się już 2 cykle . Biorę luteinę od 16 do 25 dc. W pierwszym cyklu po luteinie okres dostałam 28dc. dzisiaj jest 32 dc i @ nie mam piersi mnie bolą ( nie całe tylko sutki i brodawki są znacznie większe, pojawiły się zielone żyłki) , siusiu też robię częściej niż zwykle , spać mi się chce i ciągle jestem zmęczona. test zrobiłam dzisiaj i - negatywny. Nie wiem czy to wszystko to objawy luteiny czy test się myli bo mam dziwne przeczucie że to ciąża

patulla gratuluje cierpliwosci i trzymam kciuki :) wantoszka a jak u ciebie?

U mnie cisza. Piersi nadal bolą i to by było na tyle. Staram się o tym nie myslec bo w głowę można dostać boje sie robić znowu testu, pewnie wyjdzie negatywny ale poprostu roznosi mnie od tej niepewności :(

Do musisięudać - wydaje mi sie ze to ciąża poczekaj jeszcze trochę z testem może dwa dni a potem napisz jak u ciebie.

Gość nika-mika
Witam, Ja @ miałam 25.07 test zrobiłam 24.08 i były dwie blade kreski ;). Poleciałam w czwartek na betę i wyszło 148,7 :). Będę majową mamą.....ponownie ;P (syn 11 lat też majowy). Gratuluję wszystkim zaciążonym. Wantoszka Ty się nie przejmuj, ja testowałam nawet wcześniej kilka razy na dzień i dopiero dzień przed @ wyszła blada kreska :) (dodam że dokonałam zakupu 50 testów....wszystkie zużyłam hehehehe). Pozdrawiam i życzę powodzenia

Witam nowe staraczki:) majmon- no sama sie sobie dziwie. Test kupiłam dzisiaj. Jutro rano testuje ale mam przeczucie, ze wyjdzie negatywny;/;/

Napisze:) Już się rana nie moge doczekać ale coś mi się strasznie wątpi, że wyjdzie pozytywny. Boje się rozczarowanie. Wiem, że powinna poczekać przynajmniej do 2 września ale juz nie moge:( no trudno:) Jak wyjdzie negatywny to się nie załamie i bedziemy starali się nadal:)

Gość magda..
hej! Jestem nowa na tym topiku. My z Mężem staramy się od 1,5 roku i nic. Jesteśmy w trakcie terapi , ale szanse na naturelne poczęcie mamy nikłe...

Witaj maagda:) moze jest szansa , ze teraz wam sie udało. Zawsze człowiek musi być dobrej myśli:)3mam za was goraco kciuki.

Gość magda..
bedzie cięzko jak stwierdzil nasz lekarz...mam dolka dziś;(

Magda nie ma co się dołować. Czasami potrzeba czasu aby coś osiągnąć.Życie czasem potrafi nas bardzo miło zaskoczyć. Nie ma co się załamywać. Osobiście znam jedną kobiete z mojej rodziny, która starałą się o dziecko ponad 2 lata. Teraz jest szczęsliwą mamą rocznej dziewczynki:):)

Gość Justysia125
Kochana Magdo ja starałam się 3 lata i teraz mam rocznego synka, już wcześniej pisałam, bądź dobrej myśli i nie do końca wierz lekarzom. Moja szwagierka zaszła w ciążę również po 3 latach starań, a lekarze powiedzieli jej że ani ona ani mąż nie mogą mieć dzieci:)! Życzę ci z całego serca aby ci się udało, wiem co czujesz bo ja czułam to samo, bądź dobrej myśli. Teraz jestem po raz drugi w ciąży i udało się już w 4 cyklu starań. Mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo chociaż to moja druga ciąża ale również upragniona jak ta pierwsza ;) Pozdrawiam cieplutko ;)

Witam z rana:) Już się nie mogłam doczekać zrobienia testu więc wstałam przed 6.00 rano. Niestety wynik jest negatywny::(:(No trudno. Pewnie nie jestem w ciąży, a może to jeszcze za wczesnie przy moich cklach , które żyją swoim życiem. Życze wszystkim powodzenia:)

patulla nic sie nie martw, poczekasz jeszcze pare dni i zobaczysz a jak @ przyjdzie to razem z pysiula i mna atakujemy na czerwiec ;) dlugo sie starasz? u mnie dopiero to byl pierwszy cykl dlatego sie tym nie przejmuje magda, bedzie dobrze, tez znam pary ktore mialy problemy i im sie udalo pozdrowienia

witaj majmon:) Nie staram sie długo dopiero 2 cykl także spokojnie:):) Z moim mówimy że dobrze będzie jak się zmieścimy z dzidziusiem do 6 miesiecy takze jeszcze sporo czasu mamy:):) Jak przyjdzie @ to stawie się na czerwiec:)