Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fobiczka

Seroxat a biegunka, gazy i burczenie w brzuchu

Polecane posty

Gość fobiczka

Hey, wiem że jest taki topik o seroxacie już, ale ja nie mogę czytać takich tematów, bo od razu mam wszystkie objawy i myśli natretne, dlatego pytam tu. Biorę seroxat już 2 miesiace, początkowo przez miesiąc miałam zaparcia, a teraz gdzieś od miesiąca oddaje rano dość luźny stolec i całymi dniami mi burczy, przelewa się w brzuchu i mam okropne, nadmierne gazy niezależnie od zpożywanego jedzenia. Czy to może być objaw uboczny seroxatu, czy też coś mi poważniejszego dolega? Dodam, że nigdy nie miałam problemów jelitowych wcześniej. Wizytę u psychiatry mam 2 września i bardzo sie boje, że bedzie chciała mi odstawić lek, a on ratuje mi życie:(

Gość kic
Ja mam taki sam problem miałem kleszcza i kazano mi zarzywać lek Azimicin odłożyłem go miesiąc temu ale problemy nie ustepuja pomoze nam ktos objawy mam jak zalozycielka tego watku

Gość fobiczka
Miałeś te objawy przez kleszcza, czy od tego leku?

Gość kic
wszystko sie zaczelo jakies 2 dni po zarzyciu tego leku i trwa do dzis

Gość fobiczka
A przyjmowałeś probiotyki podczas brania tego leku? Ten lek to pewnie antybiotyk, mógł Ci osłabić flore bakteryjną w jelitach. Kup sobie jakiś probiityk w aptece np. Trolac, Lacidofil,Lacidozone i łykaj po 2 tabletki dziennie podczas posiłku, jak nie przejdzie po wybraniu jednego opakowania, to do lekarza musisz...

Gość fobiczka
Nie Trolac, tylko Trilac miało być:) A wybrałeś ten lek do konca zgodnie z zaleceniem lekarza? Bo jak nie, to borelioza też się może objawiać dolegliwościami ze strony przewodu pokarmowego...

Gość kic
wiesz co mialem zarzywac 12 dni a zazywalem 10 bo na ulotce pisalo ze ten objaw ustanie po odlozeniu leku.Duże ilosci jogurtu mi pomogly stolec byl prawie ze normalny ale tylko raz zaraz po odlozeniu jogurtu wszystko wrocilo niestety ale podczas tej proby z jogurtem wzdecia towarzyszyly nadal

Gość kic
Może mi ktoś coś jeszcze więcej o tym powiedziec??