Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleleleleleleelelel

brak krwawienia z odstwienia tabletek- ciaza?

Polecane posty

Gość bleleleleleleelelel

witam od kilku miesiecy zabezpieczam sie tabletkami novynette. po kazdym opakowaniu, podczas 7 dni odstwienia wystepowalo 4-5 dniowe krawienie, zazwyczaj zaczynajace sie 3 lub 4 dnia po wzieciu ostatniej tabletki z blistra. problem pojawil sie kilak dni temu. mija dzis 6 dzien odstwienia tabletek. dwa dni temu, wszystkow sakzywalo ze dostane "okresu". wystapilo lekkie krawienie, tak nieznaczne, ze tampo zabrudzony byl dwoma plamami. od tamtej pory nic. tabletki przyjmowane byly przez pierwsze dwa tyg zgodnie z zaleceniami. ostatni tydzien spedzilam na urlopie zwiazanym ze slubem siostry, co wplynelo na czas brania tabletek. dwa dni po koleij tabletki (ostatni tydzien) zostaly przyjete z duzym opoznieniem, jedna w przciagu 36 godzin od ustalonego czasu brania, druga 38 godziny. ostatniego tygodnia zabezpieczalismy sie dodatkowo prezerwatywa, zdazyl sie jednak jeden stosunek bez dopdatkowego zabezpieczenia, dzien przed zapomieniem tabletki. czy ktoras z was miala taka sytuacje? czy istnieje duze ryzyko zajscia w ciaze? jutro rano mam zamiaz zrobic test ciazowy, ale neiw eim, czy bedzie wiarygodny ze wzgledu na krotki czas od potencjalnego poczecia. dziekuyjue z gory za pomoc

Gość bleleleleleleelelel
nikt?:/

Gość 30 pare godzin
a pozniej zdziwienie ze jednak dziecko.... gdy zapomniałas wziac tabl. o okreslonej porze to po tak długim czasie ( powyzej 12 godzin )novynette sie nie bierze byc moze nie jestes w ciazy, ale pownie troche rozregulowałas sobie cykl

Gość na bank
na bank nie jestes w ciazy ja ciagle zapominam tabletek tez mi sie czasem spoznia nic sie nie martw

Gość bleleleleleleelelel
tabletki byly brane z opznieniem, swiadomie. nie bylo to zapomnienie.nie oceniajcie tego z punktu wyjscia, ze kazda baba co zapomni tabletki to nieodpowiedzialna osoba. nie mialam mozliwosci przyjac tabletek o okreslonych porach. zdawalam sobie sprawe, ze to nastapi, wiec stad zabezpeiczenie prezerwatywami mimo przyjmowanyhc tabletek. zaskakuje mnie jedynie brak krwawienia z odstawienia. tak naprawde mozliwosc ciazy w moim przekonaniu jest neiwielka. bardziej liczylam na wypowiedzi osob, ktorym taka sytuacja sie zdarzyla. jakby nie bylo, brak krwawienia jest dosyc niepokojace dla mnie.

Gość bleleleleleleelelel
na bank - a zdarzylo Ci sie nei dostac krwawienia w ogole? ewentualnie tak skape, jak wspominalam?

Gość polszczyzna chinszczyzna
dostane OKRES okresu mozesz NIE dostac

Gość szszzzzzzzzzzzzzzzzzz
ja pierdole !! powyzej 12 godzin bierzesz nastepna w kolejnosci tabletke a nie ta o której zapomniałas !! i Ty niby jestes odpowiedzialna??? :O

Gość skoro mialas
Skoro miałaś jeden stosunek bez zabezpieczenia przed dniem zapomnienia tabletki to oczywiście, że możesz być w ciąży! Dziwi mnie tym bardziej że możliwość ciązy w Twoim przekonaniu jest niewielka.. taka możliwość jest i cała reszta nie ma znaczenia. Zrób test po ok 2 tygodniach od stosunku.

dlatego nie masz krwawienia ( najprawdopodobniej )

Gość bleleleleleleelelel
wszystkie tabletki zoatsly wziete. dwie z opoznieneim. zadna zapomniana. nie karmie trolli

buahahaha z opoznieniem..:O 🖐️

Tabletka wzięta z opóźnieniem to tabletka połknięta do 12 godzin od standardowej godziny brania. Każda pigułka wzięta później jest z definicji tabletką zapomnianą. Patrz ulotka.

Zapomnianą / pominiętą i tak dalej.Ryzyko ciąży istnieje, trzeba wykonać test ciążowy.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ta, ja tez sobie wezme jedna o godzinie 14, druga o 16 dwa dni pozniej i tak co dwa dni lbo co trzy.. no przeciez tez wezme wszystkie tabletki! buhahaha

Gość ta pani mnie rozbawila heh
nie no dobre:) tabletka wzieta po 36 godzinach to tylko opoznienie, niezle myslenie:) ile ta pani moze miec lat? chyba dziecko zaczelo sie bawic tabletkami myslac ze to cukierki:/