Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odstawiam yasminelle

Ktora z Was odstawila tabletki anty ? prosze o porade

Polecane posty

Witam serdecznie ! Zwracam sie z prosba do Dziewczyn, ktore odstawily na dlugo lub na zawsze tabletki anty. Powiedzcie prosze, czy warto bylo, czy zalujecie decyzji ? Ja biore tabletki od 3 lat, yasminelle, super sie po nich czulam, nie przytylam. Czuje jednak ze moj organizm mowi juz NIE. Zaczynaja bolec mnie lydki, mam zylaki i strasznie mnie bola piersi. Przed tabletkami moje cykle byly bardzo nieregularne i wiem ze znow mnie to czeka. Bardzo prosze o wypowiedzi Dziewczyn, ktore byly w podobnej sytuacji i jednak odstawily. Slyszalam ze sie tyje i wlosy sie przetluszczaja. Jakie byly Wasze doswiadczenia ? Dziekuje

Gość odstawiłam ale wracam
Widocznie miałaś źle dobrane tabletki przez ginekologa. Powiem ci, że ja brałam Cilest przez ponad 12 lat i nie miałam żadnych skutków ubocznych, co 5 lat robiłam tylko kilkumiesieczną przerwę. Odstawiłam, na czas ciąży, zaszłam w 3 cyklu po odstawieniu, zaraz skończę karmić piersią i wracam do tabletek, mam zamiar je brać przynajmniej do 45 roku życia, a może i dłużej. Zrób przerwę, a potem poproś lekarza o inne tabletki, jednak niektóre kobiety nie tolerują żadnych hormonów, zdarza się. Przed Cilestem brałam inne tabletki o mniejszej zawartości hormonów i też bolały mnie łydki, spadek libido. Wytrzymałam 3 miesiące i lekarz mi zmienił na Cilest, więc nie zawsze tabl. o małej dawce są odpowiednie dla danej kobiety, musisz wypróbować różne.

Dziekuje za odpowiedz. Ja rozmawialam z lek i yasminelle sa najslabszymi tabletkami, wiec kazde inne beda potegowac objawy. A powiedz prosze, ja sie czulas po odstawieniu ?

po odstawieniu i w przerwach czułam się lepiej niż przed braniem tabletek ( bardziej regularne cykle, ale bez rewelacji i mniej bolesne miesiączki), ale zdecydowanie lepiej czułam się na tabletkach, miesiaczki krótsze i bezbolesne i zawsze mogłam wziąć dwa opakowania pod rząd, jak chcialam przesunąć okres przed tabletkami miałam jakieś zaburzenia hormonalne, nadmierne owłosienie i nieregularne cykle, po tabletkach super, widać mój organizm ich potrzebuje, wątroba w porządku, badam raz na kilka lat. wypróbuj inne, a nóż trafisz na odpowiednie? a może bardziej podpasują ci plastry Evra czy krażek NuvaRing ?

powiem ci tak: yasminelle zawierają : 0,02 mg etynyloestradiolu i 3 mg drospirenonu. wg. mnie powinnaś spróbować tabletek, które będą mialy inny rodzaj gestagenu czyli inny ten drugi składnik, bo estradiol zawierają wszystkie tabletki. ja jak brałam te pierwsze tabletki, po których bolały mnie łydki, to nie tolerowałam własnie tego drugiego składnika, Cilest ma zamiast drospireronu - norgestimat. jest wiele rodzajów tabl. o niskiej dawce np logest harmonet , yaz

Dziekuje Tobie serdecznie za wypowiedzi. Pozdrawiam !