Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JoleneJoleneJoleneJolene

Podwiązanie jajników/kastracja?

Polecane posty

ja bym prosila was o kontakt ze mna jak ktos wie gdzie mozna to zrobic podwiazac jajniki bylabym bardzo wdzieczna moje gg 7653057 mam trzydziesci lat wiele przeszlam i nie chce miec dzieci to jest bardzo przemyslana decyzja z gory dziekuje

ja chcialam powaznej odpowiedzi i moze ten kto powaznie to odebral i wie cos konkretnego naprawde prosze o kontakt

Załamana, na nietrzymanie moczu nie wystarczy operacja. Nietrzymanie moczu wiąże się z obniżonym poziomem estrogenów z powodu braku jajników. A i sama operacja to nie jest takie hop siup.

Gość ramaczanka
Witam! Tez interesuje sie tym tematem, za pare dni mam wizyte u lekarza ginekologa, gdyz wedlug federacji kobiet, zabieg sam w sobie nie jest nielegalny, nie ma zadnych regulacji prawnych, jednak wedlug kodeksu karnego niestety jest to przestepstwo. Za 2 miesiace czeka nie CC i wiem, ze czesto przy okazji podwiazuja jajniki, musi byc to jednak przemyslana decyzja. Ja mam zamiar sprobowac. Mam juz syna, a teraz spodziewam sie blizniat i wiecej dzieci nie chce. Jesli cos sie kiedys wydarzy lub nagle zapragne, to jestem jak najbardziej za adopcja... No coz trzymajcie kciuki, moze dzieki temu, ze czeka mnie CC lekarz zgodzi sie na sterylizacje :)

Gość misiamisia111
Mieszkam w stanach, mam 36 lat i pozwolikam sobie podwiazac jajniki po urodzeniu drugiego dziecka 12 lat temu, bo mam chore nerki i nie wolno mi ryzykowac kolejnej ciazy. TO BYL NAJWIEKSZY BLAD MOJEGO ZYCIA, NIE ROB TEGO !!!!!!!! Lekarze tutaj namawiaja, ale nie mowia o skutkach ubocznych. Klamia, ze nie ma skotkow ubocnych. To nieprawda, coraz czesciej kobiety skarza sie na nie i klamstwa lekarzy wychodza na jaw. Moje zycie to koszmar: bole glowy, zawroty glowy, depresje, ogromne skrzepy wypadajace podczas miesiaczkowania (do 8 cm srednicy), nasilajace sie bole miesiaczkowe, bole piersi, rozregulowane hormony, bole podczas stosunku, zanik apetytu na sex, to tyklo niektore. Te dziewczyny, ktore pizza, ze nie maja zadnych skutkow ubocznych niech tylko poczekaja jeszcze kilka lat. NIE POZWOL SIE TAK OKALECZYC NA WLASNE ZYCZENIE, PROSZE !!! Poczytaj na ten temat a sama zobaczysz... Kobiety w stanach zaczynaja jednoczyc sie i protestowac przeciwko takiemu okaleczaniu i oklamywaniu. Powstaje coraz wiecej klinik zszywajacych jajowody. Osobiscie mama zamiar to zrobic, bo nie moge dluzej znesc tych dolegliwosci. Musze zaplacic $6000.00 bo ubezpierczenie tego nie placi. Dlaczego chcecie wprowadzac te poganskie zwyczaje w Posce??? Bog stworzyl nas perfect i nie ingerujmy w jego dzielo!!!!!!! Proponuje naturalne metody planowania rodziny, sa pewne i bezpieczne !!! No ale przy tym trzeba tez troche wstrzemiezliwosci, co wplywa bardzo korzystnie na kazdy zwiazek. Nie dajmy sie wiecej oklamywac !!!!!!!! KOSCIOL MA RACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a jednak ryzyko :)
Witam, ja mam 30 lat 2 dzieci i kłopoty w obu ciążach, zero tolerancji hormonów, wkładek, prezerwatyw, a kalendarzyk pozostawiam tym którzy chcą ryzykować :x, za 3 tyg jadę na przecięcie jajowodów i nie zmienie już zdania, w Polsce tego nie zrobie bo niby bym mogła legalnie ( względy zdrowotne)ale nikt nie chce się podjąć, a ja nie chcę się chować i robić coś nielegalnie w dodatku za dużą kase. Najważniejsze są podobno 3 metody na sterylizacje antykoncepcyjną: przecięcie jajowodów, podwiązanie jajowodów i 3- założenie klipsów na jajowody, gdzie 3 metoda jest w 60% ODWRACALNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czytajcie wszystko :)

Gość serwentka
ja sobie nie podwiązałam tylko przecięłam. zabieg trwał krótko a w szpitalu leżałam tylko dobę. Zabieg dokonuje sie laparoskopowo i bardzo szybko wraca sie do dobrego stanu zdrowia. Proces przecięcia jajowodów jest nieodwracalny i dlatego bardziej pewny niz podwiązanie. Niestety nie moge podac żadnych namiarów na tą klinike poniewaz jest to zabieg nielegalny i zrobiono mi to w tajemnicy. Mogę podpowiedziec że warto jest pytać sie lekarzy, którzy pracują również w prywatnych klinikach ginekologicznych tam taki zabieg przy pełnej dyskrecji jest wykonywany. :)

Gość serwentka
Moje zycie to koszmar: bole glowy, zawroty glowy, depresje, ogromne skrzepy wypadajace podczas miesiaczkowania (do 8 cm srednicy), nasilajace sie bole miesiaczkowe, bole piersi, rozregulowane hormony, bole podczas stosunku, zanik apetytu na sex, z tych objawów mam tylko skrzepy podczas miesiączkowania ale nie przy każdej miesiączce i ewentualnie tylko przez jeden dzien :O Bóle głowy?? hmm miałam je zawsze przy miesiączkowaniu przed przecieciem również a przez to nie mogłam miec hormonalnej antykoncepcji. Planowanie rodziny poprzez klandarzyk?? kurcze taka metoda dorobiłam sie 4 dzieci :( nie miałam nigdy regularnych miesiączek:( Nie mam depresji a seks jest satysfakcjonujący dlatego ze swobodny nie mam tez ani wzrostów wagi ani burzy hormonów:) Pozdrawiam

ja też mam bóle głowy przy okresie normalnie, bóle brzucha są straszne, ale czy to też będzie po przecięciu jajowodów, nie wiem ale co to za różnica? skrzepy też mi się zdarzają, więc może sobie koleżanka ze skutkami ubocznymi wkręciła objawy??? a jak może po takim zabiegu spadać libido jak jajniki nie ruszone? okres masz, hormony na tym samym poziomie, więc może coś w głowie siedzi, może sama masz jakiś hamulec przed partnerem? Pozdrawiam

oczywiście bez urazy bo to tylko moje spekulacje :)

to nie mój adres poczty elektronicznej, jak cos to podaje mój summer_1@op.pl, adres mam

Gość gość
Koleżanka nie wkręcila sobie tego ja dałam się namówić Mojemu lekarzowi i bardzo tego żałuję pojutrze idę na operacje odwrucenia ale czy się uda niewiem.Ale naprawdę są takie skutki uboczne jak napisała ta Pani