Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 aaaa.....

Rozstanie i powr贸t - mo偶liwe?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰Ank
Gosc1983 odnosze wrazenie ze tlumaczymy sie ze swojego zycia a oni i tak wiedza najlepiej i tak ocenia po swojemu i tak napisza ze nasze zwiazki to kpina jakas i zabawa w zwiazek. Szkoda ze ludzie tak szybko potrafia wyciagac wnioski. Nie tlumacz sie z tego. Zylas z nim 9 lat nie bez powodu. Bylas szczesliwa a to najwazniejsze. A rozstania zdarzaja sie i nigdy nie mamy pewnosci ze dana osoba bedzie z nami do konca. Trzymam kciuki zebys doszla do siebie i byla jeszcze szczesliwa buziaki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰1983
Gosc Ank dok艂adnie nikt nie ma prawa m贸wi膰 ze tw贸j by艂 niedojrzaly bo m艂ody jako艣 m贸j ma 40 a zachowali si臋 podobnie co 艣wiadczy o tym ze wiek nie gra roli Ja mam dola bo jak si臋 w 偶yciu wali to wszystko naraz,jakby malo by艂o to jeszcze od wrzesnia bede bez pracy,kole偶anka mnie wystawila w okropny spos贸b z wyjazdem,nie mog臋 znale藕膰 nikogo do wynajmu mieszkania,juz nie daje rady mam dosc,wr贸ci艂y problemy ze zdrowiem ehh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
NIkt nie mowi,ze 23-latek musi sie wyszalec tylko,ze jest zwykle niedojrzaly.Powinien sie uczyc/pracowac/studiowac a nie bawic sie w malzenstwa. No i co z tego,ze on mowil,ze chce z Tob膮 dzieci,mal偶e艅stwo?mowl a zrobi艂 inaczej.Slowa s膮 jak baloniki,lec膮 w niebo,bo s膮 puste. Czyny,czyny,czyny sie licz膮. Ty go艣膰1983 mam tendencje do przekrecania:mowa byla,ze wiek nie gra roli tylko dojrzalosc spoleczna,egzystencjalna,itd.Masz skutki przechodzonego zwi膮zku i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A kt贸偶 tu niby ocenia Wasze 偶ycie?! infantylne jeste艣cie i tyle-Wasze zwiazki to schematy i nikt nie pisze konkretnie o Tobie czy innej Tobie tylko o schematach:by艂o,ale si臋 zby艂o a Wy chcecie udawa膰,ze nie wiecie o co chodzi i to on jest ten z艂y,jakbyscie nie widzialy swojego udzialu,偶e pogorszy艂o sie na tyle,偶e kto艣 spasowa艂 i odszed艂,bo nie chcial juz dlu偶ej takiego modelu zycia. Zwykle przyczyny sa po obu stronach.Ot mi nowo艣膰,co?hehe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Ank
Skoro piszecie do nas to macie na mysli nasze zwiazki. Byl niedojrzaly byl zgadzam sie ;d wieeeelka lekcja na przyszlosc! Grunt to wyciagac wnioski. Gosc1983 kurcze nieszczescia serio chodza parami albo stadami nawet ech wspolczuje Ci ale nie poddawaj sie. Nie moze byc ciagle zle! Czasami trzeba przetrzymac to najgorsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeszcze raz,bo nie dociera:nie piszemy o waszych zwiazkach,bo szczegolow nie znamy wiec jak mozna precyzyjnie na ich temat sie wypowiedzie膰?tylko o tego typu zwiazkach,schemat w nich jest b.podobny:odszed艂 a ty rozkminiasz,obwiniasz,jak on mogl itd,itp.Nie zauwazasz ,ze w tym zwiazku bylo was dwoje i to bezposrednio ty masz udzial,ze sie rozpadlo.Ty i on!!!Wypieracie i spychacie w podswiadomo艣膰,ze cos od dawna musialo nie "trybi膰"a gdy on odszedl(z dobrego zwiazku nikt nie odchodzi),to tylko on jest be,bo byl taki czy 艣maki. A wy gdzie by艂y艣cie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie zauwazasz ,ze w tym zwiazku bylo was dwoje i to bezposrednio ty masz udzial,ze sie rozpadlo.Ty i i i dodam, 偶e te偶 TY mia艂a艣 udzia艂 w zawi膮zaniu tego zwi膮zku, mia艂a艣 te偶 udzia艂 w tym 偶e przez lata ca艂e akceptowa艂a艣 taki rodzaj zwi膮zku czyli konkubinat bez powagi ma艂偶e艅stwa. Wiem, ty uwa偶a艂a艣 偶e jest dobrze i ma艂偶e艅stwo to wasz wsp贸lny cel, ale jednak licz膮 si臋 czyny a czynem by艂o to 偶e przez lata ca艂e nie by艂o ma艂偶e艅stwa tylko wolny konkubinat Konkubinat z za艂o偶enia jest chwil贸wk膮 bez zobowi膮za艅, jak wchodzisz w chwil贸wk臋 to j膮 masz, a chwil贸wka z za艂o偶enia ma sw贸j koniec, Przykre to, ale tak jest. Wiele dziewczyn tkwi w takim zawieszeniu konkubinackim i nawet nie wie w czym tkwi, uwa偶a 偶e jest cudnie dobrze i prawid艂owo, ale nie jest. A potem b贸l bo chwil贸wka dosz艂a do swego oczywistego ko艅ca. Moja rada, nie wchod藕cie w konkubinaty je艣li waszym celem nie jest chwil贸wka z oczywistym zako艅czeniem . Oraz, pilnujcie swego serca, nie podawajcie facetowi serca i uczu膰 na tacy, przykre to ale pragmatyczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy to wa偶ne konkubinat czy ma艂偶enstwo? Czy naprawde uwazasz, 偶e 艣lub to juz gwarancja? Chcesz na si艂臋 trzyma膰 faceta, bo macie papierek? Przeciez to si臋 mija z celem - jak on nie chce by膰 z Tob膮, to co z tego, 偶e jeste艣cie ma艂偶enstwem? Na dzieciaka i tak b臋dzie p艂aci艂, czy jest w ma艂偶e艅swie czy nie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1983
Je艣li uwazacie ze gwarancja tego by zwi膮zek si臋 nie rozpad艂 to jeste艣cie bardzo infantylni... Moja kole偶ank膮 偶yje w konkubinacie od 20 lat i s膮 szcz臋艣liwi 偶aden 艣lub nie by艂 im do tego potrzebny A znam ma艂偶e艅stwa kt贸re rozpad艂y si臋 po 3 miesi膮cach Wiec piszecie bzdury Poza tym nie czytacie nawet dok艂adnie,m贸j zwi膮zek nie by艂 przechodzony,bo mieszkalismy razem a nie spotykalismy si臋 na kawke,choroba powazna o kt贸rej polowa z was nie ma poj臋cia du偶o przesun臋艂a w czasie ale mam do艣膰 t艂umaczenia wam bo wy tylko oceniacie nas i krytykujecie,my jeste艣my wed艂ug was wszystkiemu winne, no tak moja wina by艂a w tym ze mo偶e by艂am za dobra i moja pewnie w tym ze chorowalam dwa lata i musieli艣my prze艂o偶y膰 艣lub

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeju jacy tu ograniczeni ludzie siedz膮 co zaa r贸偶nica czy konkubinat czy ma艂偶e艅stwo czasy si臋 zmieni艂y!!!!!!! Ja by艂am m臋偶atk膮 i to niczego nie zmieni艂o i tak mnie zostawi艂 R臋ce opadaj膮 jak si臋 was czyta Papier nie jest gwarantem ze facet nie odejdzie Puknijcie si臋 w g艂ow臋 zanim cos napisze cie bo wasze wypowiedzi s膮 na poziomie sredniowiecza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie przechodzony!! dziewi臋膰 lat to jak na zwi膮zek bez zobowi膮za艅 OK,ale nic wi臋cej. Nie wmawiaj,偶e nie czytamy.No do perfekcji wypieracie inne ni偶 wasze prawdy!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
10:46 to 偶e mia艂a艣 m臋偶a idiot臋 艣wiadczy tylko o tobie. I nie znaczy 偶e mo偶esz wyg艂asza膰 prawdy objawione bo tobie w艂a艣nie si臋 nie uda艂o, wi臋c spadaj tam gdzie twoje miejsce, autorytecie z d**y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No nie znowu argumenty 偶e s艂ub nie jest gwarancj膮 i Tak jakby chodzi艂o o gwarancj臋 a gwarancje nie istniej膮 raczej chodzi tu o podej艣cie do zwi膮zku, konkubinat to podej艣cie z za艂o偶enia chwil贸wkowe, oczywi艣cie chwila mo偶e trwa膰 d艂uuugo, co nie zmienia sprawy 偶e jest to chwil贸wka z za艂o偶enia. Ja wcale nie pot臋piam bycie w konkubinacie, jedynie uwa偶am 偶e trzeba mie膰 艣wiadomo艣膰 w czym si臋 tkwi, a konkubinat r贸偶ni si臋 od ma艂偶e艅stwa i nie chodzi tu o gwarancje. Je艣li w 艣lubie szukacie gwarancji to g艂upie my艣lenie. Je艣li uwa偶acie 偶e konkubinat jest niemal偶e ma艂偶e艅stwem, to te偶 g艂upie my艣lenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To wy jestescie idiotkami skoro od was tez odszedl facet po latach.Nawet nie potrafisz gosciu 1983 odczytac prostego przekazu tylko walisz nainterpretacje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Ank
Nie wierze w to co czytam... ''jeste艣cie idiotkami bo oni od was odeszli'' :D r臋ce opadaj膮 :D go艣膰1983 nie t艂umacz si臋 bo nie dociera. Same wiemy jak wygl膮da艂y nasze zwi膮zki i czemu si臋 skonczy艂y :D opinie innych mam gdzie艣 ale niech popisza sobie :D czasami nawet humor mi poprawiaj膮 chociaz ostatnio nie narzekam na jego brak :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li si臋 zamieszka razem bez zobowi膮za艅 (艣lub) i je艣li 偶yje si臋 razem na spos贸b ma艂偶e艅ski, to jest to konkubinat, KONKUBINAT i nic wi臋cej. Dziewczyny pope艂niaj膮 jeden podstawowy b艂膮d, bo wchodz膮 w konkubinat i zaprzeczaj膮 偶e to TYLKO konkubinat. Jako艣 tak traktuj膮 konkubinat jako okres wst臋pny do ma艂偶e艅stwa albo jako ma艂偶e艅stwo bez papierka, a to przecie偶 jest KONKUBINAT. Nie uwa偶ajcie 偶e konkubinat nie r贸偶ni si臋 od ma艂偶e艅stwa, bo si臋 r贸偶ni. Ta r贸偶nica ma podobn膮 barw臋 jak r贸偶nica mi臋dzy w艂asnym rodzonym dzieckiem a adoptowanym, chocia偶 mo偶na je kocha膰 jak w艂asne ale r贸偶nica JEST (brak wsp贸lnej krwi, pokrewie艅stwa).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艢redniowiecze w was tkwi teraz 艣lub to prze偶ytek Czemu uwa偶acie ze zwi膮zek bez 艣lubu jest gorszy bo co?????chorzy jeste艣cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1983
Nie wierze tez w to co czytam sk膮d tyle jadu i nienawi艣ci w ludziach M贸j zwi膮zek nie by艂 przechodzony nie macie poj臋cia co pisze cie,偶aden papier nie daje gwarancji,jakby chcia艂 to by odszed艂 czy ze 艣lubem czy bez,bo byli艣my juz jak malzenstwo Przechodzimy zwi膮zek to zwi膮zek bez wsp贸lnego mieszkania wsp贸lnych rzeczy,nabytych w trakcie guzik wiecie wiec si臋 nie wypowiadajcie,dla mnie akurat ma艂偶e艅stwo czy konkubinat to tylko sprawa uregulowania prawnego bo i tak 艣lubu ko艣cielnego nie chcieli艣my nigdy Znam mn贸stwo par 偶yj膮cych w konkubinacie i w 偶yciu si臋 tu z wami nie zgodze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny trafilyscie tu chyba dzi艣 na jakie艣 mohery same haha 艣lub daje gwarancje no chore i infantylne 呕yjemy w 21 wieku tak dla przypomnienia a 艣lub to powoli prze偶ytek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No nie wierze ja osobi艣cie 偶yje w konkubinacie przedtem by艂am po rozwodzie i dzi臋kuj***ardzo wi臋cej bym 艣lubu nie chcia艂a Pozdrawiam mohery i won do ko艣cio艂a a nie na kafe siedziec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ty mo偶esz uwa偶a膰 偶e zwi膮zek bez 艣lubu jest lepszy lub nie gorszy, twoje prawo. Ale czemu wyzywasz od 艣redniowiecza , czy偶by艣 by艂 gimbaz膮 , dzieciaku? Ka偶dy ma prawo wybra膰 sobie taki rodzaj zwi膮zku jaki mu pasuje, mo偶e pasowa膰 nawet konkubinat bez zobowi膮za艅 jako zwi膮zek tymczasowy i do wymiany. Czemu nie, tylko w tym ambaras aby dwoje chcia艂o na raz, bez oszukiwania partnera , 偶e to tylko na tymczasem bo konkubinat zawsze jest na tymczasem, mo偶e trwa膰 ale ka偶dego dnia trzeba si臋 spodziewa膰 ko艅ca tymczasowo艣ci, tak to ju偶 jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie, zgadzam si臋 z tym, 偶e jak ma si臋 艣wiadomo艣膰 tymczasowo艣ci konkubinatu, to 艂atwiej jest godzi膰 si臋 z rozpadem takiego zwi膮zku, i 艂atwiej si臋 pocieszy膰 innym konkubinatem, selavi... a 偶ycie leci dalej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak samo debilu ma艂偶e艅stwo nie jest na zawsze i tez trzeba si臋 spodziewa膰 ko艅ca brak slow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zlosliwa gnida
1983 po pierwsze "przechodzony zwiazek" to NIE taki, w kt贸rym si臋 nie mieszka艂o razem czy inne brednie jakie tu wypisujesz. Przechodzony zwi膮zek to taki, w kt贸rym ludzie byli ze sob膮 bardzo d艂ugo i nie przechodzili kolejnych "etap贸w" kt贸re dla dynamiki ka偶dego zwi膮zku s膮 konieczne. Jak si臋 wypowiadasz to sprawd藕 najpierw czy m贸wisz dobrze, bo to, 偶e pr贸bujesz wypiera膰 oczywiste fakty ze swojej g艂owy nie znaczy, 偶e nie s膮 prawdziwe. Powt贸rzy艂a艣 tak wiele razy, 偶e Tw贸j zwi膮zek nie by艂 przechodzony, jakby艣 sama sobie pr贸bowa艂a to wm贸wi膰. Jeszcze raz podkre艣lam. Nie o posiadane rzeczy chodzi, a o emocje moja droga. Nikt nie powiedzia艂, 偶e 艣lub daje gwarancje na cokolwiek. Ale 艣lub daje komunikat "jestem gotowy/gotowa wej艣膰 z tob膮 na kolejny etap" mohery nie mohery, ale wiele naukowych bada艅 potwierdza to, co napisa艂 kto艣 wcze艣niej, 偶e niestety wi臋kszo艣膰 konkubinatow si臋 rozpada. Mo偶ecie m贸wi膰, 偶e to staro艣wieckie poglady, ale niestety dla Was potwierdza je wiele niezale偶nych naukowych bada艅 (w razie w膮tpliwo艣ci polecam zag艂臋bi膰 si臋 w literatur臋 dotycz膮c膮 socjologii). Same sobie zaprzeczacie tak swoj膮 drog膮. Bo z jednej strony m贸wicie, 偶e konkubinat jest taki cudowny, a z drugiej skamlecie, 偶e "przecie偶 艣lub mia艂 by膰 w tym roku". No to po co Wam mia艂 niby by膰 ten 艣lub do kt贸rego d膮偶y艂y艣cie, skoro nie jest do niczego potrzebny? Ciekawe, 偶e ka偶de zdanie, ktore sie nie zgadza z waszym jest be, rzucacie si臋 jak nagi w pokrzywach na ka偶dego kto wyraza swoje zdanie, odmienne od waszego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1983
艢lub nie jest gwarancja ze zwi膮zek si臋 nie rozpadnie.koniec kropka 艢lub mia艂 by膰 i co z tego mia艂 by膰 tylko dlatego ze chcieli艣my dziecko a nie z innych powod贸w G艂upia z艂o艣liwa gnido

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O wr贸ci艂 ten idiota co zjad艂 wszystkie rozumy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1983
I odwal si臋 ode mnie gnido w ko艅cu bo mam cie serdecznie dosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zlosliwa gnida
sama sobie zaprzeczasz, wiesz o tym? poza tym ja nigdzie nie napisa艂em 偶adnego epitetu w Twoj膮 stron臋. Nie umiesz podj膮膰 konstruktywnej dyskusji? Twoje obra偶anie mnie przyjm臋 jako potwierdzenie moich s艂贸w w jakim艣 starym utworze by艂o "chcia艂by艣 mnie zaatakowa膰, ale brak Ci argument贸w"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zlosliwa gnida
haha uczepilyscie sie mnie, bo sie podpisuje i wiecie kogo atakujecie. nie zjadlem wszystkich rozumow, bardzo duza czesc osob tutaj sie wypowiadajacych potwierdza moje zdanie. no coz... wrocil i tak szybko nie zniknie pozdrawiam was mocno "glupia zlosliwa gnida, ktory zjadl wszystkie rozumy" :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1983
Nie zaprzeczam g****o wiesz o mnie i o moim zwi膮zku i o tym co przesz艂am wiec przesta膰 mnie ocenia膰 I pisze wyra藕nie ze nie chce z toba rozmawiac bo dla mnie jeste艣 jakim艣 desperatem co siedzi na kafe,faceci normalnie nie siedz膮 na forach typowo kobiecych Wiec odczep si臋 ode mnie

Udost臋pnij ten post