Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huanita b.

moja wspaniała przyjaciółka

Polecane posty

Gość do jesli go kocha
Nie. Inteligentcja to jest wiedza PLUS umiejetnosc jej "sprzedania". latwosc poslugiwania sie slowem. Ale masz racje, wg pewnej teorii sa rozne rodzaje inteligencji, nie tylko intelektualna. a emocjonalna, spoleczna. Moj pierwszy partner mial ogromna wiedze, natomiast niedostatki w sferze spolecznej, obecny odwrotnie. " Z praktycznego punktu widzenia intelekt u faceta, który dobrze zarabia i potrafi utrzymać rodzinę - jest zbędny. Potrzeba posiadania faceta inteligentnego jest to raczej widzi mi się kobiety(...)" To zalezy, jakie kto ma potrzeby. Ja z mojej pensji jestem w stanie utrzymac siebie, faceta i ewentualne dziecko. Jednak jako osoba tworcza, posiadam silna potrzebe intelektualnej stymulacji. "Padały przypadki facetów, którzy mają poczucie humoru, są lubiani w towarzystwie itp - to nic innego przecież jak inteligencja społeczna i zapewne werbalna" - zapewniam sie, ze w przypadku mojego chlopaka na pewno nie werbalna, niestety :(

Gość do jesli go kocha
XXX zapewniam CIE

Gość do jesli go kocha
do zawsze szczery: zwiazana z rozumem, nie emocjami. a tu macie inne umowne podzialy: * Inteligencja językowa – umiejętność czytania, pisania i porozumiewania się za pomocą słów, doskonale rozwinięta u pisarzy, poetów i mówców. * Inteligencja logiczna lub matematyczna – umiejętność rozumowania oraz liczenia. Najlepiej jest rozwinięta u ekonomistów, naukowców, inżynierów, prawników i księgowych. * Inteligencja wizualno-przestrzenna – umiejętność malowania, rysowania, robienia artystycznych fotografii, rzeźbienia lub wyobrażania sobie trójwymiarowych kształtów; doskonale rozwinięta u nawigatorów i artystów. * Inteligencja muzyczna – umiejętność układania piosenek, śpiewania, gry na instrumencie, pisania wierszy, a także stosowania rymu i rytmu. Szczególnie rozwinięta u kompozytorów, dyrygentów, muzyków. * Inteligencja interpersonalna (społeczna) – umiejętność nawiązywania kontaktów; rozwinięta u sprzedawców, nauczycieli i przywódców. * Inteligencja intrapersonalna (refleksyjna) – umiejętność skupienia uwagi na swoich uczuciach, umiejętność wyciągania wniosków z przeżytych doświadczeń i umiejętność planowania. Ten rodzaj zdolności wiąże się u niektórych ludzi z wielką intuicją. * Inteligencja ruchowa – zdolności manualne oraz umiejętności sportowe; dobrze wykształcone u gimnastyków, tancerzy, rzemieślników i sportowców, a także chirurgów. * Inteligencja przyrodnicza – umiejętność rozumienia praw natury i postępowania zgodnie z nimi; dobrze rozwinięta u biologów, rolników i osób działających na rzecz ochrony przyrody. Jedynie dwa pierwsze rodzaje inteligencji są uznawane przez klasyczne modele edukacyjne.