Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LiFiii

Kiedy PIERWSZY RAZ obciełyście włosy dziecku ??? Czekać DO ROCZKU ??????????????

Polecane posty

Mój syn ma te włosy koszmarne... Góra bardzo długa wchodząca do oczu, boki krótsze. Ogólnie dużo włosów. Super by wyglądał jakby to wszystko wyrównać no i chyba byłoby mu wygodniej, ale ma dopiero prawie 10m-cy, Rodzice i Teście twierdzą, że TRZEBA czekać do roczku :(

Gość inkkkkkkkkka
a czemu czekać?

Gość inkkkkkkkka
przy słabiuytkich jeszcze cebulkach krótsze włosy są korzystne

Gość Nie no koniecznie czekaj
Przecież jak mu obetniesz włosy wcześniej to mu rozum skrócisz czy coś tam :O A że od zbyt długich włosów wzrok sobie zepsuje to juz pikuś :O

Gość tereza m
glupie przesady... podobno rozum sie obcina :-D -D :-D Ja mojej grzywke podcielam jak miala 4 miesiace bo jej do oczu wlosy wchodzily...

Gość Idaaaaaa
Ścinaj :D Mały przynajmniej coś zobaczy, a co ma jeszcze się męczyć przez 2 miesiące? ;)

Ja bym jednak zaczekała... przecież główka taka delikatna... jeszcze wszystkich kości nie ma...

Gość inkkkkkkkka
ja bym obcieła:)

to niech mu fryzjerka obetnie boczki i troszke skroci grzywke mysmy siostrzenca obciely jak mial 9 miesiecy bo miał busz :)

Gość inkkkkkkkka
ale przecież nikt nie każe isć z dzieckiem do fryzjera,mama delikatnie nożyczkami napewno krzywdy nie zrobi;)

Gość a co maja kosci do obciecia wl
osow??

Gość inkkkkkkkkka
ja urodzilam sie z 3 długimi włosami;) te 3 włsoy a w albumie:) odzina scieła od razu;)

Gość Nie no koniecznie czekaj
Hehe, nie no, myślałam że info o przesądach nadal panujących w społeczeństwie są wystarczająco śmieszne, ale MrrKotka mnie rozwaliła- kości, powiadasz, nie ma wszystkich wykształconych? :D

Gość 21 wiek a te wierza
w zabobony :( Moj brat jak sie urodzil to jedyny na oddziale mial grzebien, bo mial taka szczote na glowie ze szok ... mama go obcinala 2 miesiace po porodzie bo grzywke to mial do nosa :P

Gość inkkkkkkka
przed maturą też sie ponoć nie obcina włosów a ja sciełam:)

Też uważam, że to śmieszne zabobony, ale jak patrze na małe dzieci (na mieście, na fotkach, wszędzie) takie właśnie do roczku dzieci ... to każde ma włosy JESZCZE NIGDY NIE OBCINANE !!

Gość ma.ma.mia
Taaa... I w ciąży przez łańcuchy nie przychodzi...

lifii a skad wiesz ze te dzieic nie mialy obcinane? ja mojemu przycinam co ok 2mce i ma je takei takei ktos by powiedzial ze nei obcinane nigdy, niektore dzieci maja malo i slabe wlosy a neiktorym nie da sie nei obciac bo sa dlugie i duzo

Gość blę26
mojemu chcrześniakowi kuzynka obcięła włosy jak miał 9 czy 10 miesięcy...tez miał taką długą grzywe :D....poszła z nim do fryzjera żeby jakoś wyglądał..

Gość zapada
chłopiec ma włosy do pasa ? :o.....bezsensu :o...i pewnie czeszą go raz w tygodniu bo się drze....moim zdaniem nawet małe dziewczynki nie powinny miec takich długich włosów....bo po co? ani to zdobi ani nic a tylko przeszkadza....sasiadka ma córke 5-letnią i tez ma włosy do pasa to jak ma byc czesana to juz beczy.....no ale najwazniejsze ze ma długie włosy :O:O:O

jak wygląda dziwnie to obetnij chociaż boczki i tą grzywkę bo szkoda młodych oczek chociaż ja osobiście syna obcięłam jak miał dopiero niecałe 2 latka ale on miał śliczne kręcone a córka ma 2 i 8 miesięcy i jeszcze nie obcięłam ale ona także ma długie i kręcone mocnno więc wyglądają na krótsze niż w rzeczywistości

a co ja mam zrobić? Synowi nie wchodzą do oczu i niby nie przeszkadzają, ale są brzydkie, tu długaśneee, tu krótkie, to jakieś dziwne. Ładnie byłoby wszystko wyrównać :) ale w sumie w niczym mu nie zawadzają te włoski :o