Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona mama

Ginekolog poddaje próbie moją ciąże..

Polecane posty

Gość przestraszona mama

witam wszystkich.. jestem w ciąży... wczoraj byłam u mojego ginekologa.. i przepisał mi Luteine... powiedział że ciąża jest zbyt słaba i jesli po 5 dniach brania tych tabletek dostane okres to ncy że poroniłam.. to moje pierwsze dziecko.. i bardzo się boje bo chcę je mieć.. Co mam robić??? proszę o pomoc

Gość lknjskjnkj
zaufaj lekarzowi lepiej teraz to zrobić niz miałabys poronić np w 6 miesiącu..... pomyśl, że dziecko mogłoby sie urodzic martwe, albo z bardzo poważnymi wadami

Gość dobrze będzie...
To nie próba, nie martw się, luteina podtrzymuje ciążę, bądź dobrej myśli, trzymam kciuki A na jakiej podstawie lekarz twierdzi że ciąża jest słaba, który to tydzień?

Gość LUTEINA2030
LUTEINA- wspomaga też pracę hormonów i czesto jąsię daje kobietą w ciązy aby własnie zapobiec poronieniu:o A na jakiej podstawie on stwierdził że ciąża jest słaba/? Który to tydzień ??

Gość malinka000010
To nie próba,luteina podtrzymuje ciaże.Bierz ja i duzo leż i odpoczywaj.Trzymam kciuki:)

Gość przestraszona mama
właśnie nie mogła określić tygodnia bo usg było popsute trochę chore.... a ja byłam wczoraj u niej pierwszy raz.. bo w sobote się dowiedziałam o dzidziusiu robiąc test... jak n moje obliczenia to pierwszy miesiąc.. najlepiej będzie chyba jak zmienie ginekologa...

to nie próba, luteina jest na utrzymanie ciazy, przyjmuj ja, ale radze tez kosultacje z innym lekarzem,powodzenia

Gość tak tak123
skonsultuj sie dla twojego spokoju tez z innym lekarzem, ja bym tak zrobiła dla pewności

na pocztku brałam Duphaston, teraz Luteinę - to moja 3 ciąża. Pierwsza bez wspomagania - poronienie, druga od 8 do 20tc duphaston, a teraz od 6 tc najpierw Duphaston, teraz Luteina. Dzięki tym lekom mam synka i drugie, zeywe w brzuszku. nic sie nie martw. Lekarka powiedział Ci, że jszcze ciąża słaba bo to dopiero poczateki jeszcze wszystko może się zdarzyć. Zresztą mój gin też kazał mi się nieprzywiązywac za bardzo do ciąży dopóki niezobaczyl serduszka. Luteina powinna ją wspomóc. Trzymam kciuki.

Nie bardzo rozumem co miał ma myśli mówiąc że "ciąża jest slaba" . To bardzo nie precyzyjne określenie. Na jakiej podstawie to stwierdził?? Sądzę, że powinien wyraźnie wskazać rodzaj zagrożenia a nie niepokoić pacjentkę ogólnikowa perspektywą poronienia :o Oczywiście luteinę trzeba brać skoro to zalecił bo to peparat sprzyjający utrzymaniu ciazy. Życzę by wszustko przebiegało pomyśłnie! 🖐️