Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Julia without Romeo

Nawet nie wiecie jakie macie szczescie rodząc sie w normalnej rodzinie...

Polecane posty

Ja tyle szczescia nie miałam. RODZICE ciągle narzekają na na brak pieniędzy. Jestem nastolatka a chciala bym tak jak moi rówieśnicy ubrac sie normalnie, kupic kosmetyki czy miec za co gdzies wyjść. Caly czas każą mi cos robic a potem żadnego dobrego słowa. Oni by chcieli zebym tylko w domu i im pomagala. A Ja chce tylko nie czuć sie gorsza od innych. JUZ dawno zarobiła bym sobie sama bo chce, ale oni mi nie daja... mówią ze w domu jest co robic z tym ze potem nic nie dostaje. Wlasnie płacze bo juz tak nie moge nawet jak za duzo zjem to potrafią mi wypomniec to.

Ciesz się, że nie urodziłaś się na pakistańskiej wsi, w kraju z legalnymi gwałtami na żonach.

[JUZ dawno zarobiła bym sobie sama bo chce, ale oni mi nie daja... mówią ze w domu jest co robic z tym ze potem nic nie dostaje.] Porozmawiaj z nimi dlaczego nie pozwalają ci pracować?

Gość maoiu0
miałam podobną sytuacje zaraz po maturze wyprowadziłam sie z domu wynajęłam skromne ale własne mieszkanie i zaczełam zyć samodzielnie, ile masz lat?

MAM 17 kilka miesięcy do 18 ale szkole skocze za 2 lata bo to technikum. Nawet nie wiecie jak zazdroszczę nastolatkom mającym normalne zycie... NIE daja mi zarobic bo uważają ze praca w domu jest ważniejsza bo zarabiam na jedzenie i dach nad głową, ksiazki do szkoly, składki itd. NA dodatek zero miłości z ich strony. Śmiało moge powiedziec ze jestem dzieckiem nie potrafiącym okazać uczuć i z pewnością odbije sie to na mnie w relacjach damsko męskich.

to powiedz im ,że Ty nie zarabiasz na swoje utrzymanie w domu bo to oni mają obowiązek prawny Cie utrzymywać. I to nawet nie do 18 roku życia tylko do końca technikum co najmniej. Wyprowadź się jak najszybciej od nich , sama na pewno lepiej sobie poradzisz i nikt nie będzie Ci niczego wypominał ..A może masz chłopaka i on Ci jakoś pomoże? zamieszkacie razem np?

Julia without Romeo - ciesz się z tego co masz zamiast użalac nad sobą. Wiele osób marzyłoby by byc w twojej sytuacji. Znałam chłopaka, którego matka pijaczka wypaliła ojcu podczas awantury oczy kwasem solnym - poszła do więzienia, a ojciec był niewidomy. Wychowywał się tylko z babcią...

Gość spartakus
nie podawajcie przykladow kto ma gorzej...ona ma isc do gory a nie do dolu...?to najstraszniejsze co moze czleka spotkac.oni sa ci winni dawac jesc,mieszkac,itd.jesli nie pozwalaja dorobic,a ty chcesz,......twoja wola...a moze zglos znecanie psych.