Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika1991

jak nauczyc zabaw 11-tygodniowe dziecko

Polecane posty

Gość monika1991

witam moj synek skonczył 11 tygodni juz od kilku dni sie do mnie usmiecha lecz wogole nie interesuja go zabawki i inne rzeczy... czytałam ze takie dzieci jak im sie włoży zabawkę w rączke to potrząsają a jak sie rusza im przed twarzą to podążają wzrokiem a on nic jakby ich nie widział za to uwielbia patrzec na mnie czy to normalne?

Gość straszni3
Spokojnie, nie czytaj za dużo bo każde dziecko rozwija sie zwoim tempem, na niego tez przyjdzie czas że zacznie trzaskać grzechotkami

Gość to normalne jest
Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Kobieto, twój synek skończył dopiero 11 tyg., w pierwszym momencie myślałam, że to prowokacja. Chyba za dużo czytasz :)

pewnie ze normalne! moje dziecko tez nie lubiło, i nadal nie lubi zabawek. woli inne przedmioty i mnie i tatę i innych ludzi. pomimo tego że na kocu ma mase zabawek on woli się bawić butelką wody mineralnej, chusteczkami higienicznymi, paczką wafli ryzowych, moją ręką, lubi na mnie wchodzić, gryźć moje spodnie, walić drewnianą łychą w stół itp itd możesz maluszkowi śpiewać piosenki, czytać książeczki, opowiadać różne historyjki, nosić na rękach i latać jak samolocik (mój uwielbiał jak go kładłam na brzuszku i w tej pozycji nosiłam po domu robiąc różne aktobacje lotnicze), możesz położyć go na brzuszku sobie na brzuchu i kulać się delikatnie, możesz kulać tylko jego..........jest masę rzeczy które można robić z takimi szkrabami.....tylko doba za krótka na wszystko :D

Gość za duzo wymagasz od
swojego dziecka - ono ma dopiero 11 tyg . przyjdzdie czas na grzechotki