Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość svbbbnb

Chcę kupić szczura, jakiej wielkosci klatke kupic?

Polecane posty

Gość svbbbnb

czy szczurki tez powinny mieć zabawki takie jak np chomik czyli jakas karuzele? :) Nigdy nie mialam szczura i chetnie dowiem sie co taki powinien mieć w klatce :p

Gość yes of course
uśmiałam się dzięki:)

Gość svbbbnb
nmzc :D I czekam na odpowiedzi

Gość zawstanów nsię jeszcze
pamiętaj, że przede wszystkim szczur też potrzebuje ruchu. Szczury są piękne i kochane, do tego mądre;) Tylko pamiętaj że to jednak też troche dzikie zwierzę....Powinien mieć dużą klatkę, najlepiej piętrową. Od czasu do czasu powinno się go też wypuszczać np. po pokoju żeby sobie pochodził. Ale zanim sobie go sprawisz kilka razy się zastanów - trzeba pamiętać, że to nie jest zabawka i jak chcesz go trzymać tylko w klatce to sobie odpuść. I każdy szczur jest inny, ja np miałam szczurka, który gdy zaczął dojrzewać to tak jakby zdziczał, po prostu zaczął czasami gryźć:/ Ale i tak go głaskałam i wypuszczałam na pokój. Zanim go kupisz na pewno się jeszce zastanów, czy jesteś w stanie poświęcić mu tyle czasu, ile potrzebuje, żeby później się nie rozczarować i go wyrzucić, bo co chwila też trzeba po nim sprzątać, niestety kupki trochę śmierdzą też:P Przede wszystkim - to nie ejst zabawka, trzeba go głaskać opiekować się nim i potrzebuje na prawdę dużo ruchu bo to jest ruchliwe zwerzę. Powodzenia.

Gość zastanów się jeszcze
W klatce koniecznie coś do ostrzenia ząbków, coś jakby kreda, nie pamiętam jak się to nazywa, ale w sklepie będą wiedzieć o co chodzi.

Gość svbbbnb
Dowiem się jeszcze w sklepie zoologicznym co powinien dostawac ale najpierw chciałabym zapewnić mu "domek" :p

Gość papaj klozetowy
nie lepiej wydac na wibratorek wieksza uciecha bedzie:D