Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25 no rocznikowo 26

jak obliczyć ilość godzin do wypracowania na dany miesiąc

Polecane posty

Gość 25 no rocznikowo 26

proszę napiszcie , bo nie wiem którą pracę wybrać tę na godziny czy ze stałą pensją. Z góry dziękuję.

Gość 25 no rocznikowo 26
czy do dni pracujących tzn od poniedziałku do piątku dodać też 1 lub 2 soboty? i czy je też mnożyć przez 8 ?

liczysz dni pracujące w danym miesiącu, czyli odejmujesz wekendy - soboty i niedziele ( bo nawet jeśli pracujesz w te dni to nalezą ci się za to dni wolne w tygodniu) i wszelkie święta wolne ustawowo jak np 15 sierpień(ale jeśli wypada takie święto w niedzielę to już go nie odejmujesz) tą liczbę mnożysz przez 8 godzin ( bo tyle ma dzień roboczy według prawa) np w sierpniu masz 31 dni odejmujesz 11 dni czyli 10 z weekendów plus 15 sierpnia i wychodzi ci 20 - mnożysz przez 8 i masz 160 h na miesiąc sierpień do wyrobienia

Gość 25 no rocznikowo 26
pracuję w systemie 12- godzinnym i 1 dzień wolnego i tak w kółko, więc raz sobota, raz niedziela i mogę wziąć pełen etat (stała pensja) lub zlecenie płatne na godzinę

Gość 25 no rocznikowo 26
dziękuję akane! Nadal nie wiem co wezmę ale teraz wiem na czym stoję.

teoretycznie jeśli jesteś już po studiach bardziej opłaca się pełny etat ze stała pensją bo masz już opłacane wszystkie składki i staż pracy Ci leci, a od tego też zależy ilość dni urlopowych no i masz płatny urlop a także chorobowe. Jeśli się jeszcze uczysz to lepiej jest na umowie zlecenie bo mniejsze składki pracodawca odprowadza i zarabiasz więcej, ale masz jakby co bezpłatny urlop i bezpłatne chorobowe

Gość 25 no rocznikowo 26
właśnie skłaniam się ku etatowi, chociaż na godziny trochę lepiej finansowo wychodzi, ale etat jednak pewniejszy, a na zleceniu z dnia na dzień mogą mi podziękować...