Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriarz.pl

mężczyźni są z Marsa a kobiety z Wenus

Polecane posty

Gość kafeteriarz.pl

Co sądzicie o tej książce autorstwam Johna Gray'a??? Czytał ktoś???

Gość a wydawalo mi sie
ze jest odwrotnie...:)

ja czytałam, ale wiele nie wyniosłam...płytkie te ksiażki:o mi niepotrzeba recept na rozmajstrowanie faceta bo nawet z receptą nie umiem sobie dac z nim rady:o

Gość kafeteriarz.pl
Chodzi o to, że nie zagłębiałem się w jej treść ale chciałbym ją podarować kobiecie, która poprosiła mnie o przerwę w naszym związku i nie wiem czy to dobry pomysł.....

zs a że niby czyja?😠 umiem czytac ze zrozumieniem, tylko nie za bardzo wiem co miala ona czytelnikowi przekazac... ja tam swoje wiem i sie tego trzymam, zadna podrecznikowa wiedza tu sie nie przyda-faceci sa jacy sa...i zadne sztuczki ich nie zmienią

Gość aaaa.....
Czytałam, wydaje mi się,że dużo jest prawdy tej książce. Zobaczyłam, jakie typowe błędy popełniałam w stosunku do mojego mężczyzny

Zobaczyłam, jakie typowe błędy popełniałam w stosunku do mojego mężczyzny i mam rozumiec ze od momentu przeczytania ksiazki blędów tych juz nie popełniasz? jakos nie chce mi sie wierzyc:o

Gość aaaa.....
kafeteriarz - bardzo dobry pomysł, podaruj póki będzie za późno. Ja dopiero przeczytałam tą książkę, jak zostawił mnie facet, chociaż wcześniej kilka razy prosił mnie,żebym ją przeczytała, bo sam to zrobił.

Gość kobiety są z piekła
z centrum jego kotła :D

Gość aaaa.....
Nie o to chodzi, czy popełniam dalej te błędy, czy nie. Może zdarzy mi się,że znowu będę zachowywać się nie tak, jak oczekuje/chciałby/ mężczyzna i tak, żeby to było dobre dla związku. Mój facet powiedział, że najważniejsze,że teraz jestem tych błędów świadoma a to pierwszy krok

Gość kafeteriarz.pl
Niestety nie wiem czy już nie jest za późno... Przeczytałem kilkanaście stron książki i wydaje mi się że autor ma dużo racji. Zacząłem zauważać co robiłem źle i co denerwowało mnie ze strony partnerki... Okazuje się że to całkiem naturalne i spowodowane różnicami między kobietą a mężczyzną.

Mój facet powiedział, że najważniejsze,że teraz jestem tych błędów świadoma a to pierwszy krok tak zgadzam sie z tym...czasem najtrudniej przychodzi nam uswiadomienie sobie swoich błędów.pozniej dochodzi chec walki z nimi, i sama walka... ale i tak najgorszym momentem dla mnie samej jest wlasnie próba uswiadomienia sobie ze cos robimy nie tak-tylko że ja tą wiedzę mam bez książek... wiem że kocham za bardzo niz powinnam, ale cóż...z tym chyba nie da sie walczyc:(:(:( moge tylko udawac chlodniejsza, co staram sie robic...nie zawsze wychodzi

Gość aaaa.....
Tak szczerze, to akurat na początku książka mnie trochę nudziła ale później się trochę "rozkręciła" i właściwie całość przeczytałam w kilka godzin. Zawsze możesz spróbować,nic nie tracisz, możesz tylko zyskać.

Gość kafeteriarz.pl
Ja mam nadzieję, że moja dziewczyna/ex już sam nie wiem jak ją nazywać, po przeczytaniu uświadomi sobie, że nasze problemy są powszechne i nie świadczą o braku miłości...

koles, nie trzeba czytac tej ksiazki, by zrozumiec, ze jesli niunia prosi cie o przerwe w zwiazku, to szukasz gdzie zostawilem swojej jaja i mowisz ok, to na razie

kafeteriarz.pl ...no więc właśnie. Ta książka to dość dobrze pokazuje i mówi co z tym robić. Ale niekoniecznie dziewczyna będzie chciała to wiedzieć. Niestety może sie i tak okazać. W każdym razie powodzenia!

Gość kafeteriarz.pl
Ja doskonale o tym wiem, że moja dziewczyna w 90% już nie będzie moja. Ale szanse mogę jej dać. Jak wróci to wróci, a jak nie to świat się nie zawali...

to prawda, ale najwieksza szanse jej dasz moim zdaniem jak wlasnie powiesz, ok, w takim razie nie ma zwiazku, bo nie wierze w przerwy w zwiazkach

Gość kafeteriarz.pl
Ja doskonale wiem, że ta przerwa do niczego nie prowadzi, bo trwa to juz jakis czas. Nic nowego nie wnosi a jedynie oddalamy się od siebie. Też się wielokrotnie zastanawiałem czy nie zerwać raz na zawsze.

zerwac=zapomniec=zakonczyc na zawsze, bezpowrotnie, bo dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi... odejsc nie odwracajac sie za siebie i szukac nowego celu w życiu...?

Gość kafeteriarz.pl
tłumacząc: oficjalnie zakończyć nasz związek. Bo mamy wspólne zobowiązania i nie jest łatwo. Przykładowo mieszkanie, które wspólnie wynajmujemy.