Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dlugowlosa platynka

sukienka do plaskich butow

Polecane posty

no nie bedzie boso ale wydaje mi sie ze powinnam wygladac kobieco a nie jak sztyca:P jestem dosc wysoka...zazwyczaj nawyzsza kobieta w towarzystwie...nie chce jeszcze sie wywyzszac

Gość dzadzudzi
ja jak ubiore buty na obcasie to jestem rowna wzrostem z moim facetem. nigdy mi to nie przeszkadzalo, powiedzialabym wrecz ze lepiej mi sie tanczy niz z kims duzo wyzszym :) a jak to wyglada to sie nie przejmuje.

ale szczerze mowiac chodzi mi tez o kregoslup...mam dosc powazna wade i sprawia mi bol nawet godzinne stanie...a buty na obcasach pogebiaja to...dlatego zeby dac rade cala noc i dobrze sie czuc przy moim to wolala bym plaskie...i do takich szukam sukienki

Gość kkkknkkk
zawsze możesz na początku mieć wyższe buty a potem przebrać na płaskie dużo osób tak robi...

Nie chce mi się oglądać linków wszystkich ale moja rada. Daruj sobie kacze byty, czyli te na 1-3cm obcasie. Co to ma być? Ani to obcas ani płaskie. Bezsensowny półśrodek, który na dodatek wygląda groteskowo, pomaga się stopom zmęczyć a nie nawet w 5% efektu normalnych obcasów. Kup jakieś proste baleriny by nie przyciągały do siebie uwagi, sukienka prosta i do tego mocny akcent np. wyrazisty duży naszyjnik/wisior. Ewentualnie niech sukienka zawiera w sobie coś "wieczorowego" - brokat, cekiny, metaliczną nić (pełno teraz tego). Nie powinna być jednak "weselowata", zbyt strojna bo to takich niestety pasują obcasy a baleriny będą wyglądać trochę głupio.

Gość propozitionss
ja mam dokładnie taki sam problem - mase butów na obcasach a teraz jestem z chłopkiem który tez jest tylko 3 cm wyzszy ode mnie. i ja tez mam 1,73 a on 1,76. :)) Przy nim moge chodzić tylko na niskim i tez dziwnie sie czułam jak raz ubralam szpilki 5 cm i byłam z nim w sumie rowna bo miał buty do garnituru. moim zdaniem to komicznie wyglada. i idź na płaskim.

ciesze sie ze mnie rozumiesz...jak pobedziecie troche razem to zdobedziesz imponujaca kolekcje plaskich butow na rozne sezony:) ja ze swoim jeszcze juz 3 lata ale ciagle jak bylo jakies wesele to szlam w niziutkich sandalkach i dlugiej sukni jednak juz mi to nie odpowiada;/ a wszystkie programy o modzie itp pokazuja kobiety w szpilkach...a naprawde sztuka jest zeby ubrac plaskie buty i wygladac dobrze

Gość propozitionss
zwłaszcza jak ja mam troche grubawe uda i brzuch i mikroskopijny biust :( sęk w tym ze ja uwielbiam wysokie buty, na każda pore roku mam takie, a przez niego nie moge ich nosić. A czułam sie kobieco i seksownie a tak to jak kaczka na płaskim. bo facet niski. dołująca sprawa. :o

Gość propozitionss
nie jest zbyt wystawna a elegancka i do tego kryte ładne balerinki i kopertówka bez ozdobników i moim zdaniem prost o klasycznie i skromnie.

A moim jak najbardziej tak. Pomimo satyny i eleganckiego wyglądu nawiązuje wyraźnie do kimona a jak wiadomo kobiety w Japonii nie śmigały do nich w szpilkach :) Poza tym baleriny choć proste kolorem pasują idealnie, dodatkowo ten odcień złota jest "zbliżony" do odcienia skóry zatem mniej się rzuca w oczy. No i bardziej "baletkowy fason" - większosć balerin jak dla mnie sprawia jednak wrażenie ciężkich, nie mają tej lekkości która pasuje do sukienek. Te jak dla mnie są idealne (Mango). Jak masz wątpliwości to po skończonej domowej robocie poszukam kilku zdjęć tzw celebrytek w podobnych zestawach. Mogę tez poszukać czegoś zupełnie innego ale na to trzeba chwili dłuższej a ten zestaw przyszedł mi jako pierwszy do głowy.

Carrie, pokaż proszę te balerinki z Mango :-) Link mi się nie ładuje, a sama szukam jakichś eleganckich, bo szykuje się wesele, a w szpilkach raczej długo sobie nie potańczę :O

http://tnij.org/d4tp Nie wiem jak inaczej mam je wkleić :) Poza tym nie wiem czy to kolekcja aktualna i teraz się przemieściłam z kompem i wydaja mi się srebrne :o Ewentualnie proponuję coś takiego. Propozycja jest "luźna" w kwestii kolorystyki :) WRACAJĄC DO TEMATU tnij.org/d4vt Balerinki możesz zrobić sama, mnóstwo teraz taki z czymś na kostkę, wystarczy to odciąć i przy użyciu minimalnych zdolności przyczepić łańcuszki z pasmanterii. Znalezienie podobnej sukienko-tuniki nie powinno stanowić problemu, zresztą każda krawcowa ci to uszyje bez problemu - będziesz mogła wybrać tkaninę, kolor i leżeć będzie jak ulał :) Jeśli chodzi o te łańcuchy to ja bardziej widziałabym to jako "element sukienki", tzn nie naszyjnik a żeby były podszyte i zwisały z sukienki a nie szyi. Dziewczyny na stylio łańcuchy kupowały w...OBI :D Tak za grosze tworzyły idealne, bo te w butikach to śmieszne ceny mają. Ewentualnie widziałabym dłuższy łańcuszek z wyrazistym wisiorem. Wybrałam z czarnym akcentem aby zrównoważyć buty, które tu są akurat w takim kolorze.

2 i 3 jak dla mnie oklepane i nie za bardzo do płaskich.4 mi się nie podoba, a 1 fajna tylko góra inna, bo ta wygląda jak top ze spania na siebie włożyła :P I nie kupuj niczego japan style! Strasznie słabe jakościowo, często źle odszyte i nie do końca takie jak na foto. Szkoda tych, nawet niewielkich pieniędzy.

W sumie średnio jak dla mnie jednak... Mi się z balerinkami najbardziej widzą proste, minimalistyczne wręcz sukienki. Raczej luźne niż opinające ciało, bo mają ten "luz i zwiewność" pasującą do balerin. Nadrabiałabym tkaniną - najlepiej połysk, cekiny, metaliczne nici jak pisałam wczesniej. Ale to tylko moje zdanie. Osobiście zakochałam się w tych balerinach z łańcuszkami i chyba sama sobie takie zmajstruję :D Więc dziękuję, bo dzięki tobie je znalazłam. Wydają mi się też serio dobrą opcją - nie są pospolite, mają szyk a jednocześnie takie zdobienie daje "taryfę ulgową" na obcas. Ale ty chyba nie jesteś do nich przekonana ;)