Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dlugowlosa platynka

sukienka do plaskich butow

Polecane posty

witajcie kochane postanowilam zalozyc nowy watek, gdyz po dlugich poszukiwaniach nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie... pod koniec pazdziernika wybieram se na wesele znajomej, moj problem polega na tym ze jestem dosc wysoka (173cm) a moj facet jest ode mnie tylko 3 cm wyzszy i tu jest sek, nie wiem jak sie ubrac zazwyczaj jak szlismy na imprezy tego typu to zakladalam dluga suknie i jakies sandalki na 1-2cm obcasie nie chce byc wyzsza, wiem ze bym sie zle z tym czula, malo kobieco myslalam tym razem o krotkiej sukience i czarnych kryjacych rajstopach, poniewaz po pierwsze podobo beda modne tej jesieni a po drugie moje niezbyt zgrabne nogi dobrze sie w nich prezentuja i tu powstaje pytanie jaka sukienka bedzie dobra do balerinek? bo tylko takie buty pozostaja mi do wyboru prosze o wasze propozycje mam nadzieje ze mi pomozecie:)

Gość jak jestes szczupla to bombka
przed kolana

Gość fffffffffffmmmmmm
Do płaskich butów wygląda jednak najlepiej dłuższa suknia lub spódnica (przynajmniej do połowy kolana). Wszystko krótsze wymaga wyższych butów - szczególnie jak masz średnio zgrabne nogi.

tak, najlepsza długość to do kolan, ewentualnie lekko nad kolanami, tak jest nawet bardziej elegancko, a w końcu idziesz na wesele;)

http://www.allegro.pl/item710407473_vila_nowa_sexy_sukienka_coral_malina_cudo_36_s.html http://www.allegro.pl/item710418939_vila_nowa_sexy_sukienka_black_crem_cudo_40_l.html ja to widzę np. tak;) moja znajoma również jest wysoka i szczupła, i robi podobnie jak ty;) swego czasu miała na sobie jasnożółta sukienkę, przewiązaną w pasie czarną, szeroką wstęgą, do tego czarne kryjące rajstopy i czarne baleriny wyglądała świetnie;)

no tak ja wiem ale nie chce zakladac sukienki zaslaniajacej kolana i konczacej sie tuz pod nimi bo po pierwsze przy plaskich butach to skroci mi nogi a po drugie uwydatni to ze nie sa bardzo proste

osobiscie te buty ktore pokazalas mi sie w ogolnie nie podobaja...czubki tez odpadaja...przy moim wzroscie i rozmiarze buta 41 czubek tylko powieksza mi stope...balerinki tez bywaja eleganckie...a 3 pary z tych ktore pokazalas niestety ale sa tez za wysokie

Gość dzadzudzi
ok, to chetnie obejrze eleganckie, twoim zdaniem, balerinki. rzuc jakis link.

Gość Lipsssss
z tych butów które pokazałas podobają mi sie 2 i 3 a z tych które wrzuciła dzadzudzi fajne są 1

Gość dzadzudzi
coz, chyba mamy calkowiecie inne gusta. ja bym w takichj butach na wesele nie poszla, co najwyzej na poprawiny. te niebieskie jeszcze nie sa najgorsze, ale w pazdzierniku moze byc w nich troche za zimno.

Gość dzadzudzi
moge sprobowac poszukac pare sukienek, ale tak jak pisalam z tego co widze mamy kompletnie rozny gust, wiec mala szansa, ze beda ci sie podobac.

Gość wielka heca
Można by facetowi kupić buty z podeszwą grubszą, z obcasem, to juz byś mogła ten obcas 5 cm mieć. A z tych wszystkich butów - jedynie niebieskie są wystarczająco eleganckie, reszta to kacze buty dla 7-latki. Jesli masz niezgrabne nogi, to tym gorzej bedzie to wygladało - wtedy obcas 5 cm jest obowiazkowy. Co do sukienek - ta pierwsza jest fajna, tylko bardzo krotka

Gość dzadzudzi
jesli jestes szczupla, a przede wszystkim masz szczuple nogi to proponowalabym ci fason bombki. dobrze wyglada zarowno do obcasow, jak i do balerinek. do tego jak zalozysz kryjace rajstopy, fajny pasek albo korale to na pewno bedzie niezly efekt. np.: http://www.allegro.pl/item716080917_ds_0952s_sukienka_japan_style_elegancka.html http://www.allegro.pl/item710055706_ck_16_sukienka_bombka_pasek_sukienki_japan_style.html http://www.allegro.pl/item709943221_sukienka_bombka_avanti_02_09_cena_gratex_7kolorow.html

wielka heca to nie takie latwe....buty dla faceta to gora 2 cm podeszwy bo inne wygladaja sztucznie i moj sie nie zgodzi niestety...nie moge zalozyc butowa majacy 5 cm wysokosci obcasa...

dwie ostatnie wydaja mi sie ok...bo pierwsza przypominam batdziej formalna sukienke i chyba nie pasuje do balerinek... wiesz przymierzalam juz podobna sukienke do ostatniej w sklepie tylko sciskana paskiem...i niestety ale siegala mi troszke za pupe...

Gość dzadzudzi
a wracajac do butow: skoro nie chcesz nawet na minimalnym obcasie to ok, twoj wybor. ale.... taka moja mala dygresja :) z tego co piszesz, masz 173cm, twoj facet 176. czyli buty na 3cm mozesz spokojnie miec, nie bedziesz wyzsza. wez pod uwage, ze meskie buty do garnituru tez maja obcas 2-3 cm, zeby spodnie dobrze sie ukladaly.

Gość wielka heca
No własnie, przeciez on boso nie będzie