Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dlugowlosa platynka

sukienka do plaskich butow

Polecane posty

Gość pani23
carrie ta propozycja to cudo :P a fajnie, ze trafiłam na ten topik bo moja znajoma jest modelką na pewnej focie :P

"http://tnij.org/d4vt Balerinki możesz zrobić sama, mnóstwo teraz taki z czymś na kostkę, wystarczy to odciąć i przy użyciu minimalnych zdolności przyczepić łańcuszki z pasmanterii. Znalezienie podobnej sukienko-tuniki nie powinno stanowić problemu, zresztą każda krawcowa ci to uszyje bez problemu - będziesz mogła wybrać tkaninę, kolor i leżeć będzie jak ulał Jeśli chodzi o te łańcuchy to ja bardziej widziałabym to jako "element sukienki", tzn nie naszyjnik a żeby były podszyte i zwisały z sukienki a nie szyi. Dziewczyny na stylio łańcuchy kupowały w...OBI Tak za grosze tworzyły idealne, bo te w butikach to śmieszne ceny mają. Ewentualnie widziałabym dłuższy łańcuszek z wyrazistym wisiorem. Wybrałam z czarnym akcentem aby zrównoważyć buty, które tu są akurat w takim kolorze."

Z tych sukienek 'japan style' jednak zrezygnuje ponieważ znalazłam real foto jednej z sukienek na aukcji dziewczyny która taka sukienkę właśnie kupiła i w ogóle jej nie przypomina...szkoda nawet tych kilku złotych...napewno chce założyć czarne kryjące rajstopy i jakieś gładkie balerinki i teraz ciągle myślę nad ta sukienka...dajecię fajne propozycje i jeśli możecie wklejajcie konkretne linki do aukcji...ciągle nie wiem na jaką się zdecydować...:( i w tym mój problem...cały dzień oglądałam sukienki na all i mam metlik w głowie...raczej będę musiała coś kupić przez internet ponieważ mieszkam w niedużym mieście i tu są same oklepane sukienki:/

Ja osobiście jestem za szyciem i przerabianiem. W lumpach roi się od świetnych tkanin, dobrze odszytych sukienek. Wystarczy czasami jedno przeszycie, pasek i rzecz nabiera charakteru. Czasami dobra opcją są za duże tuniki, im większy rozmiar tym dłuższe. Mogą imitować "luźną" sukienkę ;)

Ciągle biegam po sh jednak sukienek tam jak na lekarstwo głównie można znaleść bluzki spodnie płaszcze bo sukienki to koszmar konkretny:( właśnie też myślałam o zaduzej tunice i chyba teraz będę musiała zacząć przywiązywać większą uwagę do ich poszukiwania...a co do przeróbek krawieckich to znam ten klimat bo moja siostra jest krawcówa i często zweza mi spodnie czy bluzki...sama czasem kupuje zwykła bluzkę a do tego kupuje w pasmanterii jakieś kamienie itp i przyszywam je lub przykłejąm jeśli są termo

Hehe, ja literaki i 358;) Kurde, chciałam szukać, ale nie mam dziś do tego cierpliwości :o W ogóle zamiast Allegro przejrzyj stylio, lookbook.nu, szafiarskie blogi i może coś Cię zainspiruje? Skoro siostra ma zdolności krawieckie może coś uszyje? Takie minimalistyczne sukienki to raczej nie problem, jak coś można do Burdy zajrzeć (u mnie na dworcu np. sprzedają archiwalne numery za pół ceny, więc jest też wybór). Ja byłam niedawno w sklepie z tkaninami i bylam zachwycona cudami jakie oferują. Baleriny i sandały są bardzo wdzięczne - wystarczy najprostszy model jako baza i hulaj duszo, piekła nie ma! :D Jak nie masz dobrej pasmanterii to na allegro znajdziesz wszystko. Jeśli wesele jest w październiku to masz czas na kombinowanie :)

Wiesz wolę coś kupić niż zaprzątać sobie głowę skąd zdobyć krój itp...poza tym nigdy nie wiadomo jak wyjdzie:) myślę że do kryjących ciemnych rajstop to potrzebna jest coś ciężka sukienka...a o taka jeszcze teraz trudno

Wejdź na hm.com W H&M Magazine na 15 stronie jest fajna tunika, prosta, luźna raczej i cekinowa. Nr 7 konkretniej :) Ale trzeba dobrze ogarnąć resztę, żeby nie wyszło disco.

Gość pani23
carrie na tej z avanti :)

Gość pani23
ja jestem wysoka (175) moge ci przeslac moja fote z pewnego wesela (co prawda mialam szpilki w kosciolku) ale potem zmienilam na baletki?? chcesz??

Gość pani23
watpie, to konto firmy x wiec chyba jest modelka????? :P

Ta z Vili mi się nie podoba, ale ja nie lubię tych doszywanych rękawów. Poza tym kojarzy mi się z halką i nawet bym się nie zdziwiła, bo mieli linię z sukienkami z halkami z tej tkaniny. Wiem, bo mam u siebie sh gdzie często są ciuchy z tej marki. Ta w zygzaki jak dla mnie już za krzykliwa na wesele - kojarzy mi się z lady gagą. Ta czarna prosta by uszła ale nie wiem jak z długością, wydaje się za krótka jednak. Może to jednak wrażenie ;)

Jedni lepszy drudzy gorszy:) nie no ale na serio to im więcej sukienek oglądam tym mniej wiem czego szukam:( coś prostego ale z klasa ale czy wtedy całą uwaga nie będzie zwrócona do moich nóg? Bo tego bym raczej nie chciała...hm...

Carrie ma genialne pomysły;) a te łańcuszki przy balerinach - genialne!:D jeśli załozysz prostą sukienkę, a np krzykliwą i "dużą" biżuterią, to odwrócisz w ten sposób uwagę od nóg;)

Gość malgosiaaaaaaaa
te ktore pokazujesz jako ostatnie sa ladne. Pamietaj, ze to jednak wesele, sukienka nie powinna byc taka w jakiej mozesz rownie dobrze isc do sklepu lub latem na plaze, musi byc "wyjsciowa" tym bardziej, ze buty beda plaskie, musisz czyms nadrobic. No i pamietaj o ladnej bizuterii, niekoniecznie duzej, ale musi byc. Zaraz postaram sie jeszcze czegos poszukac...