Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana.

Imiona dla dziecka - problem...

Polecane posty

Gość niezdecydowana.

Mam problem z wyborem imienia dla córki... Chciałabym, żeby było orygianlne i wyróżniało sie z tłumu, ale nie było dziwaczne ... Jak na razie mam 3 typy: Kamila, Olimpia i Oktawia. co o tym myslicie? może macie jakieś propozycje?

Gość niezdecydowana.
kalina takie ruskie mi sie wydaje, oliwii jest bardzo duzo a ja chce zeby bylo oryginalne, maja kojarzy mi sie jedynie z pszczółka i psem sąsiadki a Iza nie podoba mi sie :/ Kant a z tych imion które podałam? Co o nich myslisz?

Gość moja corcia jest kalinka
a podoba mi sie jeszcze łucja, oktawia, klementyna

Gość moja corcia jest kalinka
kamila absolutnie mi sie nie podoba olimpia takie dziwaczne jak dla mnie' oktawia jestem za;) ale to jest tylko moje zdanie.

Gość niezdecydowana.
Kamila to pomysł męża... Chciał jeszcze Nikole :O Ale jakos udalo mi sie wybic mu to z głowy :D Troche boje sie tej Oktawii - nie chce zeby na moje dziecko mowiono Skoda... A z Olimpią mam wesołe wspomnienia :)

Gość niezdecydowana.
Nadia jest sliczne... :) Musze sobie dopisać do listy :)

Gość niezdecydowana.
Dzieki za podsuniecie imienia. :) Ciekawe jak na to zareaguje tatuś hehe ale budzić go juz nie bede. :D Ide spac dziewczyny jakbyście się natknely na jakies fajne imie to bede wdzieczna :) :*

Gość jajo wielkanocne
Nadia to kot mojej tesciowej, wiec skojarzenia nie teges ;) Gdybym zyla w innych czasach to dalabym corce na imie Melania (choc skrot Mela jakos mi sie nie podoba i kojarzy z pewna wydzielina ;) ) Łucja jest calkiem do rzeczy ale coreczka bedzie taka mala-stara Kalina swietne imie...chyba tez sobie dopisze do listy :) z twoich niestety nie ma za bardzo w czym wybrac...u mnie w 16 mieszkaniowym bloku jest 6 Kamili w roznym wieku...nie chcialas popularnego jak sama piszesz, wiec odrzuc to, bo 10-15 lat temu byl wysyp Kamil, Oktawia jak sama napisalas dla dzieci bedzie zawsze Skoda ;)Olimpia...coz...bardzo pretensjonalne...ni z gruszki ni z pietruszki... jak chcesz oryginalne to daj Ania albo Kasia to teraz rzadkosc ;)

Gość A ja proponuje
Renatkę(Renia), Dagmarę, Elizę(LIzka, Elizka), Magdalenę(Madzia,Magda), Aleksandrę(Ola, Aleksi), Milenkę(Mila), Lucyna(Lucynka, Lucus), Joanne (Asia, Asienka, Aska, Joasia)

Gość Oktawia ładne
moze Kornelia ?? Oktawia mi sie podoba :)

Nadia już nie jest oryginalna... Z tych które podałaś to Oktawia mi się najbardziej podoba. a co powiesz na Gaja?

z imion ostatnio nadawanych przez znajomych to jeszcze przypomniała mi się Liwia. znajoma z kolei dał córce na imię Kiara ( noo,mówiąc delikatnie bardzo oryginalnie) wielu osobom podobały się imiona moich dwóch,juz dorosłych koleżanek,moze też ci przypadną do gustu: Bogna i Oriana

Gość może Lilianna
albo Marcelina, Milena??

Gość Kamila brzydkie
Oktawia kojarzy mi się ze Skodą. Najładniejsze z wymienionych przez Ciebie imion to moim zdaniem Olimpia :-)

Gość Może Gabriela
:-)